IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2013, 18:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan Turşusu




Malzemeler:
2 Kilogram Turşuluk Patlıcan
1 Baş Lahana
1 Adet Havuç
3 Adet Salçalık Kırmızı Biber
15 Dal Kereviz
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Baş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kaya Tuzu
Yeteri kadar Su

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin. Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya; her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip, suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Ocak 2020, 13:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlican Tursusu Tarifi




Patlican Tursusu Tarifi

Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
25 dakika
Patlican Tursusu Malzemeleri
3 kilo patlıcan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nohut
1 kaşık taze karabiber (tohum)
Suyu için:
1 yemek kaşığı limon tuzu,
5 yemek kaşığı kaya tuzu,
5 litre su,
4 su bardağı sirke,
2 yemek kaşığı şeker.
Patlican Tursusu Nasıl Yapılır?
Patlicanlarimizi yikayip parmak uzunlugunda doğrayın.
Patlıcanları 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğuk suyun içine alın.
2-3 kez suyunu değiştirin ve kavanoza yerleştirin.
Nohutları da kavanoza ekleyin.
Turşu suyu için malzemeleri karıştırın bir talım kaynatın.
Kavanoza boşaltın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Ocak 2020, 16:17   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patlican Tursusu Tarifi




Patlıcanlı şeyler yiyemiyorum
Sevenlere yapanlara afiyet olsun

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Ocak 2020, 16:20   #4
Çevrimdışı
Eva
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patlican Tursusu Tarifi




turşusu mu hiç yemedim.
Bi görsel de aramadım değil neyse görsem de yemem zaten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
¿
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
patlican tursusu tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KÖZ PATLICAN ÇORBASI PySSyCaT Çorbalar 1 24 Kasım 2017 10:47
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN PySSyCaT Zeytinyağlılar 0 24 Kasım 2016 19:40
Yumurtalı Patlican YapraK Yumurta Yemekleri 0 11 Ocak 2010 16:53