Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ağustos 2013, 18:03   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan Turşusu




Malzemeler:
2 Kilogram Turşuluk Patlıcan
1 Baş Lahana
1 Adet Havuç
3 Adet Salçalık Kırmızı Biber
15 Dal Kereviz
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Baş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kaya Tuzu
Yeteri kadar Su

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin. Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya; her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip, suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan