IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Aralık 2021, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kiraz Sirkesinin Hazırlanması




Kiraz sirkesi için kullanacağınız kirazların mevsiminde ve taze olması önemlidir. Ayrıca olgunlaşmış ve yumuşak bir aşamaya gelmiş olanlardan seçerseniz, daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Sert kirazların ezilmesi daha zordur. Yumuşaklar bu sebeple daha pratik olacaktır.

Sirke yapımında, seçtiğiniz kirazların miktarı tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Siz ne kadar isterseniz, o miktarda kirazı kullanabilirsiniz. (Biz aşağıdaki tarif için 1 kilogram kirazı ölçü aldık)

Malzemeler: 5 litre karışımı sığdırabileceğiniz cam kavanoz, 1 çay bardağı doğal ev yapımı sirke, 1 tatlı kaşığı doğal kaya tuzu, 4 litre içme suyu (klorsuz) ve 1 kilogram olgunlaşmış kiraz.

Yapılışı

Öncelikle seçtiğiniz kirazları güzelce temizleyiniz. Temizlenen sirkeleri kuruması için bir süre bekletiniz. Daha sonra çekirdekleriyle beraber cam kavanozun içine kirazları yerleştiriniz. Ardından elinize takacağınız bir lastik eldiven yardımıyla, kirazları ezmeye başlayınız (Kirazların kurtlu olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir) Tamamen ezilmese bile kirazlar suyunu salmalı ve birbirine karışmalıdır. Seçtiğiniz olgun kirazlar sayesinde, hem ezme işlemi daha kolay olacak, hem de sirke lezzetli olacak. Ezme işleminden sonra üzerine 4 litre kadar su ilave ediniz. Fakat suyu eklerken kavanozun ağzında pay kalmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra diğer malzemeler; yani kaya tuzu ve doğal sirke ekleyebilirsiniz. Doğal sirkenizin ne olacağı tamamen sizin tercihinizdir. Elma, üzüm ya da farklı bir seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Tüm malzemeler eklendikten sonra kavanozun ağzını hava almasına izin verecek bir bezle kapatılmalıdır. Ve sıkıca bağlanmalıdır. Sirkenin istenen lezzete ve kıvama gelmesi 2 ya da 3 haftayı bulacaktır. Bu süre boyunca serin ve güneş görmeyen bir yerde sirke karışımınızı muhafaza etmelisiniz. Ayrıca her gün düzenli olarak kiraz sirkenizi karıştırmalısınız.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kiraz sirkesinin hazırlanması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kiraz Mevsimi Dizi Repllikleri, Kiraz Mevsimi Dizisi Replikleri Violent Dizi Replikleri 4 05 Nisan 2015 17:50
Sağlıklı Beslenme Çantası Hazırlanması Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Mayıs 2014 15:19
Kiraz Ve Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir? Zen Alternatif Tıp 0 18 Haziran 2013 22:02
Konuşma Metni Hazırlanması ve Etkili Sunum Liaaa Kişisel Gelişim 0 09 Haziran 2012 12:48