IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2016, 09:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Keşke aranızda kalsaydı!’




‘Kürk Mantolu Madonna’ eserindeki karakteri ABD’li şarkıcı Madonna’yla karıştıran ‘Aramızda Kalmasın’ programının sunucuları sosyal medyayı salladı. Programdaki diyalogları eleştiren isimlerden Serra Yılmaz, “Keşke aranızda kalsaydı” ifadelerini kullandı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Abdullah Malkoç
TV8’de ekrana gelen ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programında gündemi değerlendiren sunucular Jess Molho, Sena Keçeli ve Funda Özkalyoncuoğlu arasında yaşanan ‘Kürk Mantolu Madonna’ tartışması dün sosyal medyada günün en çok konuşulan başlıkları oldu. Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’nın ay yapım tarafından sinemaya uyarlanacağı ve baş karakter ‘Maria Puder’ rolü için Beren Saat’e teklif götürülmesi ‘Aramızda Kalmasın’ programında masaya yatırıldı.

‘Enteresan olur’
Saat’in başrolü kabul ettiğinin konuşulduğu sırada Funda Özkalyoncuoğlu’nun, “Kitaplar filme uyarlanınca ben sevmiyorum o işi. Galiba aynısı olmuyor. Dünyada da örnekleri böyle. O zaman bunu zorlamanın ne anlamı var diye hep düşünürüm. Ama Ece Yörenç’in kalemini de çok önemserim. Kadın neleri yazdı. Burada Madonna’nın hayatı enteresan olabilir. Aşkları, ilişkileri falan...” yorumu ise anında sosyal medyaya yansıdı. Beren Saat’in ‘Kürk Mantolu Madonna’ kitabının uyarlaması olan filmde rol alacağı konuşulurken, Özkalyoncuoğlu’nun Kitapta anlatılan karakteri dünyaca ünlü sanatçı Madonna sanması komik anların yaşanmasına sebep oldu.

Molho’nun uyarması sonucu kitabın 1943’te yazıldığını öğrenen Özkalyoncuoğlu, “Madonna var mıydı o tarihte?” yorumuyla ise ekran başındakileri şaşırttı. Tartışmanın devamında ise Özkalyoncuoğlu, “Ben kitabı okudum ama çok böyle sana anlatabileceğim, altını çizebileceğim bir şey yok. Sabahattin Ali çok ama çok önemli bir yazar. Bunu herkes biliyor ve herkesin onun kitaplarını okuması lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Çok gözümde canlandıramadım hikayeyi” dedi.

‘Cehaletle şöhret’
Geçen sezon programda yorumculuk yapan Deniz Akkaya ise Özkalyoncuoğlu’nu en sert eleştiren isimlerden biri oldu. Bu sezon başka bir kanalda program yapan Akkaya, durumu ‘ti’ye alan bir karikatür paylaştı. Akkaya karikatürün altına ise, “65 sene bekle, şöhreti cehaletle yakala. Bırakacaksın kendi haline, gömecek kendini ekranın dibine” yazdı.

İşte o ilginç diyalog:
Funda Özkalyoncuoğlu: Kitaplar filme uyarlanınca ben sevmiyorum o işi. Galiba aynısı olmuyor. Dünyada da örnekleri böyle. O zaman bunu zorlamanın ne anlamı var diye hep düşünürüm. Ama Ece Yörenç’in kalemini de çok önemserim. Kadın biliyorsunuz neleri yazdı. Burada Madonna’nın hayatı enteresan olabilir. Aşkları, ilişkileri filan...

Jess Molho: Bu 1943’te yayınlanmış bir kitaptır. Sabahattin Ali tarafından yazılmıştır. Asker yıllarında, çadırda yazmış kitabı.

Sena Keçeli: 1943? Madonna var mıydı?

Funda Özkalyoncuoğlu: Aa, Madonna var mıydı o tarihte?

Jess Molho: Doğru söylemedim mi? 1943 değil mi?

Funda Özkalyoncuoğlu: Kadın doğmadan...

Sena Keçeli: Funda ben mecazi anlamda düşündüm ‘Kürk Mantolu Madonna’yı. Yani bildiğimiz Madonna’nın hayatı değil.

Jess Molho: Amerikalı Madonna değil canım.

Funda Özkalyoncuoğlu: Bence uyarlanması Madonna üzerinden olacak diye düşünüyorum. Nasıl bir şey canlandıracaklar?

Sena Keçeli: Bence kitabın aslına uygun kalacaklar. Sadece günümüze uyarlayacaklar. Orada bizim Madonna’nın hayatı değil. Kitabı okumadım ama...

Jess Molho: Tamamen tesadüf diyelim veya bilmediğimiz bir şey diyelim. Ama o Madonna, o Madonna değil.

Sena Keçeli: Funda ben de diyorum ki, kitabın içeriği nasıl? Nasıl bir konusu var. Kitap nasıl bitiyor?

Funda Özkalyoncuoğlu: Ben kitabı okudum ama çok böyle sana anlatabileceğim, altını çizebileceğim bir şey yok. Sabahattin Ali çok ama çok önemli bir yazar. Bunu herkes biliyor ve herkesin onun kitaplarını okuması lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Çok gözümde canlandıramadım hikayeyi.

KÜRK MANTOLU MADONNA

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sabahattin Ali’nin 1943’te yazdığı ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanı, Türk edebiyatının başyapıtlarından biri sayılıyor. Kitabın baş karakterleri Maria Puder ve Raif Efendi. Raif Efendi, 20’li yaşlarında babasının isteği üzerine gittiği Berlin’de, sanata olan ilgisi sayesinde bir sanat galerisine gider. Galerideki tablolar arasında bir sanatçının otoportresini görür ve tablodaki kadına platonik olarak âşık olur. Tabloya o kadar hayran olur ki fırsat buldukça tabloyu görmeye gider, fakat başka gözlerin onu takip ettiğini farketmez. Tabloyu seyretme seanslarından birinde bir kadın onun yanına gelir. Bu kadın, tablonun sahibi Maria Puder’dir. Maria, Raif’in tabloya hayranlığının farkındadır. Raif ise onun kendisiyle alay eden biri olduğunu düşünür. Tablonun sahibiyle konuştuğunu öğrenince ise dünyası geri dönüşü olmayan şekilde değişir.

“Doğrusu Kürk Tozluklu Maradona’dır”
Programda yaşanan bu diyaloglar ünlü isimler arasında da alay konusu oldu. İşte o yorumlardan bazıları:

Ahmet Mümtaz Taylan: Doğrusu Maradona’dır onun. Kürk Tozluklu Maradona.

Serra Yılmaz: Keşke ‘Aranızda Kalsaydı’... ‘Kürk Mantolu Madonna’ Madonna’yı anlatacakmış....

Murat Şeker: Sabahattin Ali’yi bilmeyeni, okumayanı elektrik çarpar, belediye suyunu keser, vergi cezası gelir. ‘Kürk Mantolu
Madonna’yı okumayan televizyona çıkmasın.

Serkan Altuniğne: 1.09’da Ipad’e giden o el ve Google’a ‘Sabahattin Ali Kürk Mantolu Madonna özet’ yazılması ancak özeti okuyacak kadar vaktinin olmaması eşittir dram.

İlker Kızmaz: Okudum demeyeydi, iyiydi.

Serkan Altunorak: Kürk Mantolu Madonna bu ey kör cahil! Kitaptan sinema yapılmasını sevmiyormuş bir de. Ya bir git!

Sosyal medya kullanıcıları ne dedi?
Funda Özkalyoncuoğlu’nun ‘Madonna’ları karıştırması sosyal medyacılarının da yoğun tepkisini çekti. ‘Kürk Mantolu Madonna’ ve ‘Sabahattin Ali’ başlıkları Twitter’daki trend topic listesinde ilk iki sırada yer alırken, konu başlıkları hakkında binlerce komik fotoğraf ve yorum paylaşıldı.

Whooxsd: Sabahattin Ali’nin ve Kürk Mantolu Madonna’nın TT olması keşke cahilliğinden değil de edebiyat sevginizin sonucu olsaydı.

Filiz Eker: Kitaptan sinema yapılmasını sevmiyormuş bir de.... Şunları şifreli bir kanala atsalar da parayla isteyen aptallaşsa!

Efsane Kitaplar: Kahvenin yanına süs eşyası olarak konulunca sonuç bu olur tabi. Neyse en azından Beren Saat’i saat markası sanmamışlar.

Marjinal Kız: Madonna’nın hayatını anlatan ‘Kürk Mantolu Madonna’yı okuduysanız, rapçi Ceza için yazılmış ‘Suç ve Ceza’yı da okumanızı tavsiye ederim.

Terbiyesiz Herif:Kürk Mantolu Madonna’da, Madonna’nın kürk giymek için hayvan hakları savunucularıyla mücadelesi anlatılıyor.


Kaynak: Milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ekim 2016, 09:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ‘Keşke aranızda kalsaydı!’




canlı yayın azizliği mi yoksa canlı yayın cahilliği mi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
en çok Efsane Kitaplar ve Marjinal Kız twitlerini beğendim onikiden vurmuşlar

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aramızda kalmasın, deniz akkaya, kitap, kürk mantolu madonna, madonna, magazin, maradona, sabahattin ali, serra yılmaz, sinema, tv8, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Keşke gelebilseydin keşke sonsuza kadar sevebilseydin. eLLya Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Eylül 2013 19:28
Dünyada tek türkler kalsaydı :) PizzA Komedi ve Mizah 0 10 Ekim 2011 15:25
Erkekler hamile kalsaydı... aŁmiηa Komedi ve Mizah 2 20 Şubat 2011 23:23
~*keşke sadece ayrılmakla kalsaydı... Hande Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Ekim 2010 18:34
Keşke...Keşke affedebilseydim seni... Hayal Aşk ve Sevgi Köşesi 0 22 Şubat 2010 13:31