IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2013, 14:22   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TweetDeck bile Twitter’ın gazabından kurtulamadı




Twitter’ın kendi akışı üzerindeki kontrolü kaybetme endişesi bugüne kadar üçüncü taraf uygulamalara karşı zaman zaman sert tedbirler uygulamasına neden oldu. Twitter akışını kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yansıtan pek çok uygulamaya verdiği desteği kaldıran Twitter’ın bu mücadelesinden sonunda TweetDeck de nasibini aldı.

En popüler Twitter uygulamalarından biri olan TweetDeck hatırlayacağınız gibi 2011 yılında Twitter tarafından satın alınmıştı. TweetDeck blogunda yer alan bir açıklama ile Twitter, Mayıs 2013’ten itibaren TweetDeck’in iOS, Android ve AIR desteğini sona erdirdiğini ve uygulamanın artık Facebook entegrasyonunu da desteklemeyeceği duyuruldu.

Bu açıklamaya göre TweetDeck’in Mac ve Windows ile Chrome uygulamaları varlıklarını sürdürmeye ve Twitter tarafından desteklenmeye devam edecekler. Yani aslında TweetDeck tamamen yolun sonuna gelmiş değil.
TweetDeck tamamen kapanır mı?

Buna rağmen Twitter’ın son zamanlarda tüm dikkatini gelir üretmeye vermiş olması, TweetDeck’in bundan sonraki varlığı bu planlar doğrultusunda ne kadar işlevsel olacağına bağlı olduğunu gösteriyor. Eğer TweetDeck’in Mac, Windows ve Chrome uygulamaları Twitter’ın reklam modelleri içerisinde yer bulamazsa bu uygulamaların da fişinin çekilmesine karar verilebilir.

Bu karar özellikle Twitter’ın “power user” olarak da adlandırılan sıkı kullanıcıları açısından büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Kullanım kolaylığı açısından piyasadaki en iyi uygulamalar arasında sayılan TweetDeck’in kullanım imkanın kısıtlanması, bu kullanıcılar için yeni bir alternatif bulma zamanı geldiğini gösteriyor. Fakat TweetDeck’in yerini tutabilecek bir alternatif bulmak mümkün olsa bile, onun da Twitter’ın gazabından ne kadar uzun süre kaçabileceğinin garantisi yok.

Twitter reklam modellerinin en sağlıklı şekilde web üzerinde görüntülüyor olabilir ama bir noktada kullanıcıların tercihlerini de göz önünde bulunduruyor ve bu iki konu arasında bir denge bulabiliyor olması da önemli…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bile, gazabından, kurtulamadı, tweetdeck, twitter’ın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Cezadan Kurtulamadı! Spartacus Google 0 18 Nisan 2012 12:22
Evlenip hamile kaldı, yine kurtulamadı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Mart 2012 14:45