IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 12:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter’a 2 Görev




En etkili sosyal paylaşım sitesi haline gelen Twitter’ın yükselişi devam ederken, topluma zarar vermemesi için 2 önemli görevi yerine getirmesi gerekiyor.

Kullanıcı sayısı az olmasına rağmen, sosyal paylaşım ağları içerisinde toplum üzerinde en etkili sitenin Twitter olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kullanıcı sayısı 1 milyarı bulmasına rağmen Facebook’ta aynı etki oluşmuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu ilginç sonucun başlıca sebepleri arasında, Twitter üzerinde üretilen içeriklerin takibinin ve paylaşmasının kolay olması, Facebook gibi kapalı bir takipçi listesine değil de isteyen herkese açık olmasını gösterebiliriz. Bu nedenle sanatçılardan ve devlet adamlarından tutun da, gazeteci ve yazarlara kadar topluma mesaj vermek isteyen herkes, önce Twitter’ı tercih ediyor.

Etkisi bu kadar fazla olan sosyal ağ, rüzgarı arkasına almış olmasına rağmen, bu durumun sürdürülebilir olması için bazı görevlere öncelik vermesi gerekiyor.
Ülkemizde iş ortakları üzerinden faaliyette bulunan Twitter, Google ve Facebook’ta olduğu gibi vergi ödemeden Türkiye’den kazandıklarını kasasına indiriyor. Firma, ülkemizde gerçekleştirdiği sunumlarda, internet kullanıcı sayısı bakımından Avrupa’nın en önemli ülkeleri arasında yer alan Türkiye’ye özel bir ilgi gösterdiğini söylemekten çekinmiyor.
Son yaşanan gelişmelerden sonra Twitter’ın da bazı iyileştirmeler yapması, toplum huzuru için oldukça önemli. Bu görevler arasında ilk sırada, ülkemizde doğrudan bir iletişim ofisi kurmak yer almalı. Şu ana kadar iş ortakları üzerinden bu iletişimi sağlayan şirketin, daha sıkı ve hızlı bir iletişim hattı kurması, olmazsa olmazlardan. Aksi takdirde neredeyse 1 yıla kadar uzayan iletişim süreleri nedeniyle bazı yaptırımların gündeme gelmesi bile söz konusu olabiliyor.

İkinci sırada ise, gündeme yön veren kişi ve kurumların Twitter hesabının doğrulanmış hesaplar arasına alınması gerekiyor. Öyle ki, sadece sonuna “_” eklenerek sanki haber kanalının resmi Twitter hesabıymış gibi açılan sayfalar üzerinden verilen mesajlar, hızla yayılarak tehlikeli bir virüs haline gelebiliyor. Kullanıcılar, doğrulanmamış hesaplardan gelen mesajlar için daha itidalli davranabilirler.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, görev, twitter’a


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter, Twitter’ın patentini aldı! Zen Twitter Haberleri 0 21 Mart 2013 19:46