IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2014, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter birkaç güne kadar açılabilir




Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Twitter'in Türkiye'de birkaç güne kadar kullanıma açılabileceğini bildirdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Yardımcısı İşler, bir televziyon kanalında yaptığı açıklamada, Twitter ile ilgili idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, "TİB Başkanlığının bu karara karşı bir üst mahkeme olarak Bölge İdare Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor. Bu sürecin nasıl olacağını göreceğiz. Mahkeme kararının henüz tebliğ edilmediğini biliyorum. Bölge idare mahkemesi bu kararı onaylarsa, erişimin engellenmesini kaldırın kararı verirse TİB Başkanlığı bunu uygulamak zorunda. Bununda bir süresi var,bir ay içinde uygulanması gerekir. O zamana kadar kalmayacağı kanatindeyim. Bendeki bilgiler Twitter'ın TİB'in taleplerini yerine getirdiği, bir iki husus kaldığı, o husus da gerçekleştikten sonra birkaç gün içerisinde Twitter'in tamamen açılacağı yönünde" dedi.

Twitter'ı muhatap alabilmeleri için öncelikle Türkiye'de ofisi olması gerektiğini belirten İşler, "Bizim Twitter ile muhatap olmamız lazım. Bu engellemeden sonra onlar da hemen bir avukatla görüşerek avukatlarını Ankara'ya gönderdiler ve biz kendi taleplerimizi ilettik. Şimdi Twitter'ın Türkiye'ye karşı bir çifte standardı var. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Öncelikle Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değil. Bir muz cumhuriyeti değil. Türkiye dünyanın 16. ekonomisi, AB ile müzakereleri yürüten bir ülke. 2023 hedeflerini açıklamış bir ülke ve ileri demokrasi yolunda demokratikleşme paketleri çıkaran bir ülke. AB ile uyum yasalarını çıkarttık. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Twitter'ın çıkıp Türkiye'ye böyle bir muamele yapması kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler, TİB'in elindeki mahkeme kararlarını Twitter'a ilettiğini kaydederken "Mahkeme kararlarının ilgi konusu olan yayınları kaldırın" denildiğini ancak şirketin cevap vermediğini kaydetti. Emrullah İşler, "Twitter'ın dünyadaki uygulamalarına baktığımızda şunu görüyoruz ki; Twitter başka ülkelerde mahkeme kararı dahi olmadan hükümetlerin taleplerini büyük oranda yerine getirdiğini karşıladığını görüyoruz. Dolayısıyla burada bir çifte standart var" iddiasında bulundu. İşler şöyle devam etti:

"Gerçek hayatta yasak olan bir şeyin serbest olması kabul edilebilir bir şey mi? İstediğiniz gibi, hiçbir sorumluluğu olmadan saldıracaksınız, hakaretler, küfürler alıp başını gidecek. Böyle bir şey kabul edilemez. Bundan dolayı Twitter'ın öncelikle ofis açması lazım, ardından da bu tür saldırıları engelleyecek, önleyecek gerekli adımları atması, mahkeme kararlarını uygulaması lazım. Bizim iktidar olarak bir defa internetle, sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz yok. Bu interneti Türkiye'de yaygınlaştıran biziz.

Sosyal medya Twitter'den mı ibaret? Eğer bizim sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz var ise o zaman hepsini kapatırdık. Böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki biz zaten özgürlükçü bir iktidarız. Biz özgürlüklerin alanını genişletme gayreti, çabası içerisinde olduk. Yasaklarla mücadele ettik. Türkiye'deki pek çok yasağı hepsini biz kaldırdık."

TWITTER REKLAM GELİRİNİN VERGİSİNİ ÖDEMELİ

Twitter'ın aynı zamanda reklam aldığını, Türkiye'den aldığı reklamların vergisini ödemediğini belirtirken, "Twitter en kısa zamanda bizim taleplerimizi yerine getirecek. Başbakanımız "Türkiye'nin gücünü herkes görecek' dedi. Kimse Türkiye Cumhuriyetine üçüncü dünya ülkesi muamelesi çekemez, kimse Türkiye'ye muz cumhuriyeti muamalesi çekemez, buna müsaade etmeyiz" dedi.

Sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açılabilir, birkac, güne, kadar, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6 haftalık iş birkaç güne indi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Mayıs 2013 18:41
Bu Güne Kadar Gittiğiniz Kaç Şehir Vardır ..? GÜLL IF Ekstra 20 22 Ağustos 2012 12:32
Bedelliye bu güne kadar kaç kişi başvurdu PassioN Haber Arşivi 0 02 Mart 2012 20:45
3 Güne Kadar Fön Sabitleyici Sprey N999 Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Şubat 2012 14:49