IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2008, 15:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DIGITURK Efsane Hacker Mince’yi de Yakalattı




Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak 4 ayrı adreste yapılan bir operasyonda DbSat.org adı altında faaliyet gösteren Cardsharing çetesi çökertildi.
Dreambax’ın Kaya Center adlı forumunun adminliğini yapmış olan ve DSİ’de çalışan Mesut İnce ile ortagı Baybars tarafından işletilen DbSat Sharing Server’ı,
Hacker camiasında MINCE olarak bilinen Mesut İnce’nin Ankaradaki ev ve iş adresleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik şubesi elemanları ile aranarak suç aletlerine el konuldu, İstanbul’a taşıdığı server’ı da müsadere edildi ve İnce tutuklanarak gözaltına alındı.


Newsletter bile gönderiyordu
Mesut İnce (MINCE) yakalanamayacağına o kadar inanmış ve işi o kadar ileri götürmüştü ki abone yaptığı kişilere attığı maillerde bu hafta sonu şu saatlerde şu filimleri PPV kanallarından izleyebilirsiniz diye reklam bile yapıyordu. Hakkında hazırlanan dosya içinde bu maillere senkronize bir şekilde kendi aboneliğinden filimler satın alındığına, kendi DIGITURK aboneliğinin yayını kesildiği anda illegal server’dan gelen yayınının da kesildiğine ilişkin tutanak ve logları, control word’lerin kendi IP’sinden gönderildiğine ilişkin mahkeme tespit tutanaklarını görünce bir hayli şaşırdı.


DIGITURK’ün, Ankara Cumuhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyla, sanık olarak Mesut İnce ve İnce’nin banka hesabına para yatırarak abone olup DIGITURK yayınlarını bu sharing server’ı ve çetesine üye olmak yolu ile izleyen tüm kişilerden şikayetçi oldu. Şimdi savcılık banka havalesi yapan kişilerin vermek zorunda olduğu vatandaşlık kimlik numarasından Mesut İnce’nin hesabına para yatıran tüm kişileri bularak, tek tek mahkemeye sevkedip hepsinin Bilişim suçundan yargılanmasını sağlayacak. Bu server’a abone olup ucuza maç izlediğini sananlar şimdi 4 yıl hapis ve kişi başına 150 milyar YTL cezası olan suçu işlemekten yargılanacaklar.

Mesut İnce’ye DIGITURK abonelik sözleşmesini cezai şart bedeli ödenmesi gereken şekilde ihlal etmekten ve kendi ürünleri üzerinden yasadışı elde ettiği gelirlerin kendilerine devri için DIGITURK avukatlarının yüz milyarlarca YTL’lik dava açma hazırlığı içinde oldukları da öğrenildi.

Aslında piyasadaki normal uydu alıcılarından hiç bir kullanım farkı olmayan Linux tabanlı bilgisayar sınıfı Dreambox, skybox ve inpax gibi bilgisayar kökenli receiverlar ile bunların kopyaları , yeni çıkan ithal edilecek receiverlarla ilgili olarak alınması gereken izin çerçevesinde normal uydu alıcılarına göre 4 misli fiyatla satılan bu receiverların satılması ve ithali yasaklanacak. Çünkü millet bu cihazlara ***** izlemek veya ucuza yasadışı DIGITURK izlemek için bu kadar yüksek paraları veriyorlar. MINCE Sever’ından yararlanmak isteyen kişilerden aldığı ücreti 6 ay için 250 YTL’ye çıkarmış, Lig TV’yayınlarının yanı sıra ***** kanallarını da binlerce kişiye para karşılığı vermekteydi.

Card sharing bir tek kişinin şifre çözücü kartından elde edilen şifreli yayınlara ait keylerinin bu iş için hazırlanmış bir serverdan internet ortamında paylaştırılarak bu servera ulaşım izni olup özel yazılım ve donanımı bulunan kişiler tarafından şifre kartı ve aboneliği olmaksızın şifresiz olarak izlenebilmesine deniliyor. Fikir ve Sanat Esrleri kanunu ile Türk Ceza kanaunun Bilşimle ilgili maddelerine göre Card sharingle yayın izlemek ve izletmek kanunun suç niteliğinde bir eylem.

DIGITURK’ün yasa ve sözleşmeye aykırı kullanımları denetlemekle görevli Antifraud Bölümü, Avrupa, Asyada, Afrika ve Avustralya’da faaliyet gösteren Pay TV’lerin belirli dönemlerde yaptıklarıKorsan kullanımları önleme konusundaki Antipiracay toplantılarında, gündeme getirdikleri yaratıcı önlem ve yöntenler ile aldıkları sonuçlar açısından diğer pay TV’ler tarafından özenilerek izleniyor ve örnek alınıyor.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Nisan 2008, 21:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: DIGITURK Efsane Hacker Mince’yi de Yakalattı




way canınaaaaaaaaaaaaa

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
digiturk, efsane, hacker, mince’yi, mince8217yi, yakalatti, yakalattı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Efsane hacker'dan şok haber! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 17 Mart 2012 16:52
Efsane hacker'ın marifetleri! Slipknot Güvenlik Açıkları 0 20 Eylül 2010 17:45
FBI’ın 10 yıldır aradığı hacker, villada yakalandı . yeLda Haber Arşivi 5 14 Eylül 2008 06:35
İsveç’e Türk Hacker saldırısı Julw Güvenlik Açıkları 0 08 Ekim 2007 16:05
Hacker’a Yazılan Şarkılar :) Julw Komedi ve Mizah 0 12 Temmuz 2007 21:27