IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2018, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin Uzay İstasyonu Beklenenden Daha Sonra Dünyaya Düşebilir




Almanya'daki Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Uzay Enkaz Bürosu'nun tahminine göre, Çin'in düşmekte olan uzay istasyonu Güneş'in öngörülen faaliyetindeki değişiklikler nedeniyle beklenenden daha sonra yere çakılabilir.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından, Çin'in uzay istasyonu Tiangong 1'e yönelik olarak bugün (30 Mart) yapılan tahminlerde, 8.5 metrik tonluk (9,4 ton) uzay laboratuvarının, 1 Nisan'dan daha sonra Dünya'ya düşecebileği bildirildi. Ajans buna sebep olarak ise, Güneş aktivitelerinin beklenenden daha zayıf olmasını gösterdi. Tiangong-1'in yörüngesi, istasyonu şu an Dünya atmosferine çok yakın tutuyor. ESA yetkilileri Güneş'in daha aktif olduğu zamanlarda, Güneş rüzgarlarındaki yüklü parçacıkların Dünya atmosferine çarptığını söyledi. Bu parçacıklar, Dünya gazlarının balonunu uzaya doğru ilerletir ve daha yüksek rakımlarda gaz yoğunluğunu arttırır. Bu gazlar, sırayla Tiangong-1 pratiğine etki eder.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daha fazla sürtünme, Tiangong-1'in düşüş eğilimini daha da hızlandırır. Ancak, güneşin aktivitesi tahmin edilenden daha zayıf olduğu için, atmosfer çok fazla balonlanmadı. ESA, Tiangong-1'in daha az sürtünme ve beklenenden daha yavaş inişe geçeceğini söyledi.

ESA yetkilileri tahminlerinde, "Dünyaya ulaşması ve gezegenimizin jeomanyetik alanını etkilemesi beklenen güneşten gelen yüksek hızlı bir parçacık akışının aslında hiçbir etkisi olmadı ve Dünya ve çevresindeki atmosferi, daha durgun bir bir havanın olduğu günler bekliyor." ifadelerini kullandı. Bu, Tiangong-1'in hareket ettiği üst atmosferin yoğunluğunun öngörüldüğü gibi artmadığı anlamına geliyor. Bu yoğunluğun artması uzay aracını daha çabuk sürükleyecekti.

Ajans, bir minibüs büyüklüğündeki uzay aracının hala tam olarak nereye düşeceğini kestiremiyor. Ancak herhangi birine isabet etme ihtimali Sayısal Loto’yu tutturma ihtimalimizden daha düşük bir seviyede bulunuyor. Öte yandan ülkemizde herhangi bir bölgeye düşmesi uzay aracının hurdacılar tarafından büyük bir sevinçle karşılanacağı anlamına da geliyor.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cin uydu, esa, uzay aracı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Dışında Canlılar Tespit Edildi AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Eylül 2014 23:35
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir yıl kalacaklar Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Kasım 2012 13:09
'Dikkat uzay aracı düşebilir!' KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Kasım 2011 19:28
Dikkat uzay aracı düşebilir! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 09 Kasım 2011 19:16
Bugün dünyaya düşebilir! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Ekim 2011 18:23