IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2013, 14:00   #1
Çevrimdışı
~ SohbetBurada.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (16)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Visual Basic Hakkında Geniş Bilgi




Visual Basic Nedir?
Visual Basic Dilinin Özellikleri
Visual Basic dilini tanımadan önce kelime anlamının ne demek olduğuna bir bakalım. "Visual" kelimesinin anlamı "Görsel", "BASIC" kelimesinin anlamı da "Beginners All - purpose Symbolic Instruction Code (Yeni Başlayanlar İçin Çok Amaçlı Sembolik Talimat Kodu)" kelimesinin baş harflerinin kısaltması ile oluşturulmuş bir dildir.
Visual Basic dili yaklaşık olarak 20 senelik bir dildir. Visual olmadan Basic dili 1950 yıllarına kadar dayanır. Bu dilin atası olan GWBASIC ve QBASIC editörleri kullanılarak DOS ortamlı programlar yazılabiliyordu ancak takdir edersiniz ki program yazmak görsel dillerdeki kadar kolay olmuyordu.
Günümüzde Basic dili rafa kaldırıldı diyebiliriz. Çünkü Microsoft firması 1991 yılında çok önemli bir atılım gerçekleştirmiş ve Visual Basic dilinin 1.0 sürümünü piyasaya çıkarmıştır. Bu sürüm pek ilgi görmemekle birlikte bundan iki yıl sonra 1993 yılında Microsoft Visual Basic 3.0 sürümünü piyasaya sürmüş ve bunu yine takip eden iki yıl sonunda da 4.0 sürümünü 32 bit uygulama desteği ile piyasaya sunmuştur. Visual Basic kısaca VB dilinin kısa bir süre sonra 5.0 sürümü ve daha sonra da 6.0 sürümü piyasaya çıkmıştır.
VB`nin Windows tabanlı olması kullanıcısına bir göz aşinalığı sağlamaktadır. Görsel bir dil oluşu ile de öğrenim süresi kısalmış ve Windows ortamları için önemli bir program geliştirme aracı haline gelmiştir. Burada aslında en önemli konu sayılabilecek olan VB dilinin güdümlü bir dil olmasından biraz bahsedelim. Örneğin VB uygulama geliştirme Form alanına (Unutmayınız ki Windows ortamında herşey birer Form`dur) bir Text alanı yerleştirdiğinizde ve bunun üzerine gelerek çift tıkladığınızda bir olay (event) gerçekleşir. Burada gerçekleşen o olay alanına Text`inizin nasıl davranması gerektiğini yazabilirsiniz. Artık Text alanınız sizin istediğiniz gibi işlem yapacaktır.
Şimdi de biraz VB dilinin özelliklerinden biraz bahsedelim. Windows uygulama geliştirme aracı olarak karşımıza çıkan VB, karakteristik işletim sistemi geliştirme araçlarında olduğu gibi kullanıcı taraflı klavye ağırlıklı bir dil değildir. Bu geliştirme ortamına Text - Mod Geliştirme Ortamı diyebiliriz. Bu ortamda kullanıclar seçim için klavye kullanırken Windows ortamında genellikle fare kullanılır. Text ortamında kullanıcıların programda pek fazla etkisi olamaz çünkü çoğu şey hazır haldedir ve siz bunun özelliklerini belirlemekle yetinirsiniz. Ancak Windows ortamında text alanı, buton, menü vs. alanları ile kullanıcı program için ortak arabirimler yapabilir. Windows ortamı çoklu program desteğini diğer text ortamları kadar sağladığı gibi bunun yanında kullanıcısına görsellikte sunar. Text ortamında ekranda işleminizi Debug yapamazken Windows geliştirme ortamında yapabilirsiniz.
VB dili nesnel bir programlama dilidir. Nesne tabanlı programlama dillerinde üç ana amaç vardır. Bunlar; nesne hakkında bilgi verilmesi, nesnenin bir diğer nesne üzerine kurulabilmesi ve belli bir işlemin birçok nesne tarafından kullanılmasıdır.
VB Olay - Temelli bir programlama dilidir. Yani bir kullanıcı o an hangi olayı yapmak isterse o nesneye ait olaylarını, özelliklerini kullanabilir zira her nesnenin kendine ait bir olay ve özellik örgüsü vardır.
VB dili Tümleşik Program geliştirme ortamı olarak kabul edilir. Tümleşik Ortamlar size Ekran Tasarımı, Kod Yazma, Hataları Farkedip Anında Giderme, Program Paketleme, Veritabanı Etkileşimi ve diğer birçok olanaklar gibi yararlar sağlar.
Son olarak da Visual Basic dilinin hangi kısımlardan oluştuğuna bir bakalım. VB dili kullanıcı arabirimi, bilgi işleme, bilgi saklama, rapor işlemleri birimlerinden oluşur.
Bir önceki yazı Programlamaya giriş dersleri ders -7- VERİTABANI İŞLEMLERİ hakkında bilgi vermektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Eylül 2013, 15:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Visual Basic Hakkında Geniş Bilgi




Acılan Konuya Dikkat Ederseniz Sevinirm Alıntıdır.. Cünkü Alıntı Yazıp Kaynak Belirtmeniz Gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
basic, bilgi, geniş, hakkında, visual


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Iptables Hakkında Geniş bilgi CeSaRCripS Sunucu Güvenliği 0 15 Mart 2013 14:21
Karabük hakkında geniş bilgi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:49
Visual Basic - Veritabanindan Bilgi Çekmek yoSun Visual Basic 0 13 Haziran 2011 22:59
Kişi hakkında geniş bilgi Samet mIRC Scripting Sorunları 11 30 Mart 2011 00:05