IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2014, 10:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
VB ile Kargo Takip Programı




Profesyonel olmamakla beraber giriş aşamasında kargo takibi yapabilen bir programdır. Giriş ve orta seviyeli VB 6.0 programcıları için yardımcı olacak bir program olacağından eminim. Ayrıca data nesnesi kullanımı , panel kullanımı , raporlama ve sql sorgulama ile ilgili sizlere yardımcı olabilecek bir kaynaktır.

Programın yapabildiği işlemler

Kargo kayıt , silme , güncelleme işlemleri
Kargo takip işlemleri
Kargom nerede ile ilgili işlemler
Program kullanıcı giriş kontrol paneli
Raporlama işlemleri
Kullanıcı kontrol paneli
Program ile ilgili teknik özellikler

Program veritabanı ACCESS' tir.
Program veritabanı bağlantı kontrolü data kontrol nesnesidir.


Ayrıca dosya içerisinde program ile ilgili tanıtım - kod - açıklama bulunan resimli bir doc dosyası da bulunmaktadır.



İŞ ÖN TANIMI





Kargo işletmeleri, hizmet sektöründe müşterilerine destek veren şirketlerdir. Görevleri, müşterilerinin bir yerden başka bir yere gönderilecek olan ürünlerini en güvenli, deforme etmeden, gerektiğinde kendileri ve müşterilerine ürünleri hakkında bilgi vermekle yükümlü olan iktisadi birimlerdir. Bu görevlerini yerine getirmek için ise kaba düzen liste, kayıt tutmak yerine sistem yazılımlarına ihtiyaç duymaktadırlar.



Kargo Takip Programı; hizmet sektöründe bulunan kargo işletmelerinin, hızlı, güvenli, gerektiğinde ilgili müşterinin ilgili kaydını gösterebilecek bir programdır. Program, Kargo kaydı yapabilme, kargo hakkında bilgi verme, kargonun o anda nerede olduğu hakkında bilgi verme, kargo , müşteri ve alıcı hakkında bilgi bunların haricinde ise kargonun teslimi hakkında yardımcı olmak amacıyla yazılmıştır. Program hakkında bilgiler;







VERİ TABANI



Program veritabanı, 1 adet dosyadan oluşmaktadır. Veritabanı ise 5 adet tablodan oluşmuştur. Tablolama sisteminde ki amaç; tranzitiflikleri kaldırmak, ilgili bağlılıkları en yüksek oranda sağlamak ve veri tabanına en uygun tablolama şekli uygulanmıştır. Tablo isimleri;







Cinsi

Kargom

Fatura

KargoNerede

Kullanıcı

Cinsi: “cinsim” isminde bir sütun adı içermektedir.Kargolama işlemlerinde kargo cinsi hemen hemen sabit, fazla çeşidi bulunmayan bir türdür. Bu yüzden yazım hatalarını önlemek amacı ile oluşturulmuştur.



Kargom: “faturano , gond_ad_soyad, alici_ad_soyad, gond_adres, alici_adres, gond_tel, alici_tel, gond_mesaj, alici_tarih, gond_mesaj, gond_bayi, alici_bayi, bedel” isimlerinde 13 adet sütun adı içermektedir. Göndedilen kargonun genel bilgisi, bedeli, gonderici ve alıcı hakkında bilgilerin tutulduğu tablodur.



Fatura: “faturano, irsaliyeno, teslim, kg, adet, cins” isimlerinde 6 adet sütun adı içermektedir. Kargonun faturası , genel bilgileri, teslimi hakkında bilgi verecek ve kayıtları tutulacak olan tablodur.



KargoNerede: “Faturano, tarih, nerede” isimlerinde 3 adet sütun adı içermektedir. Gönderilen kargonun o andaki durumu hakkında bilgi veren tablodur.



Kullanıcı: “adi, soyadi , adres, telefon, tcno, kuladi, sifre” isimlerinde 7 adet sütun adı içermektedir. Amaç, programın tutacağı verilerin , müşteri bilgilerinin gizliliği, ilgisi olmayan kişilerin programı kullanımını önlemek için kullanılan tablodur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ile, kargo, programı, takip, vb


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cd Takip Programı TrancEnergy Bilgisayar Donanımı 0 28 Mart 2006 15:28