![]() |
Yiyeceklerdeki protein ve vitamin protein bakımından en zengin besinlerden biri yumurtadır.. yumurta ayrıca demir kaynagıdır..yumurtanın taze olup olmadıgını anlamak için su dolu bir kabın içine koyun,eger dipte kalırsa tazedir.. yumurta haSladınız sarısının yüzegi,gri_yeSil bir renk aldı,bu durum yumurtanın demirinin kullanılamaz hale geldiginigösterir. bunu yumurtanın haSlama süresini kısaltarak önleyebilirsiniz. yumurtanında çayla tüketilmesi de demirin vücütta tüketilmesini engeller, yumurtanın demirinden tam olarak faydalanmak istiyorsanız ,C vitamini bakımından zengin gıdalarla tüketin.(portakal suyu gibi ) kurubaklagilerin porotein degeri yüksektir,eti az yediginiz dönemlerde, kurubaklagileri tahıllarla tüketmeniz, vücüdunuzun protein ihtiyacını karSılamasına büyük katkı saglar. kurubaklagiler kolay piSmeleri için önceden haSlanır ve haSlama suyu dökülür bu iSlem kuru baklagillerdeki B vitamininin suyla beraber atılması demektir.oysa bakliyatin bir gece önceden ısıtılması da pisirme süresini kısaltır ve haslama gibi vitamin kaybına neden olmaz. mutfagınızda su ürünlerinden sık sık yararlanmanız daha saglıklı beslenmenizi saglar ,çünkü bu ürünleri ,protein A,K ve B vitaminleriyle iyot fosfot ve çinko gibi minareller açısından oldukça zengindir... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk