IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2020, 14:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
https://jesder.org]




Web Adresi: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sahibi: Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği

Hosting Sağlayan Firma:

Web Master ve ya Teknik Sorumlu:

Kullanılan Sistem Hakkında Bilgi:

Site İçeriği Hakkında Detaylı Bilgi:

Site hazır bir sistem ise sistem üzerinde yapılan düzenlemelerden bahsedilebilir.(Bu madde isteğe bağlıdır): [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Jeotermal tesislerden tonlarca lityum üretilecek
Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, Türkiye'deki jeotermal kaynaklı elektrik üretim tesislerinden yılda yaklaşık 17 bin ton lityum elde edilebileceğini belirterek "Bu hesaplamayla 35 bin tonluk dünya lityum üretiminin yarısından fazlası, Türkiye'deki jeotermal akışkandan elde edilebilir." dedi. Şentürk, bu kapsamda yıl sonunda ilk üretime başlanacağını anımsattı.
Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, Türkiye'deki jeotermal kaynaklı elektrik üretim tesislerinden yılda yaklaşık 17 bin ton lityum elde edilebileceğini belirterek "Bu hesaplamayla 35 bin tonluk dünya lityum üretiminin yarısından fazlası, Türkiye'deki jeotermal akışkandan elde edilebilir." dedi.
Şentürk yaptığı açıklamada, jeotermal enerji santrallerinde üretilip ekonomiye kazandırılacak lityumun, Türkiye'nin elektrikli yerli otomobil hamlesine ve yerli depolama teknolojilerine katkı sağlayacağını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in müjdesini verdiği bor atığı sıvılardan lityum elde edilmesi için kurulacak prototip tesisin çok önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, bu kapsamda yıl sonunda ilk üretime başlanacağını anımsattı.
Enerjide dönüşümün, teknolojik ilerlemeyle ham madde üretimine bağlı olduğunu ve Türkiye'nin son yıllarda bu alanlarda önemli adımlar attığını belirten Şentürk, "Günümüzde jeotermal kaynaklardan doğrudan elektrik sektöründe, ikincil kullanım ve yatırımlar sayesinde ise seracılık, kurutma, termal turizm gibi sektörlerde yararlanılıyor. Yeni Zelanda ve ABD gibi bazı ülkelerde jeotermal kaynaklarda ticari değeri yüksek elementler bulunduğu ve buradan geri kazanılan metalik maden potansiyelinin işletilebilecek düzeyde olduğu biliniyor. Araştırmalar, jeotermal akışkanların pek çok metal maden ve mineralce zengin olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.
Şentürk, jeotermal akışkandan elde edilmesi hedeflenen kimyasal içeriğin, jeolojik yapıyla ilişkili olduğuna işaret ederek jeotermal sahaların ısı potansiyelleri başta olmak üzere, tüm fiziksel ve kimyasal özelliklerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına ve sanayide ham madde ihtiyacının karşılanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesinin önemine dikkati çeken Şentürk, şöyle devam etti:
"Lityum, değeri yüksek ve rezervleri azalmakta olan önemli elementler arasında yer alıyor. Türkiye, dünya lityum rezervinde 25'inci sırada yer alıyor, biz bu rezervin değerlendirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye'de bulunan jeotermal kaynaklı elektrik üretim tesislerinden günlük 46 kilogram lityum kazanılabilir. Yılda yaklaşık 17 bin ton lityum, sadece jeotermal elektrik santrallerinden elde edilebilir. Bu hesaplamayla 35 bin tonluk dünya lityum üretiminin yarısından fazlası, Türkiye'deki jeotermal akışkandan elde edilebilir."
Şentürk, jeotermal kaynakları incelendiğinde, Biga Yarımadası’nın lityum, bor ve arsenik grubu elementlerden zengin olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Kıymetli maden ve minerallerin, Türkiye'nin enerji ithalatının azaltılmasında büyük rol oynayacağına işaret eden Şentürk, "Biz jeotermal elektrik santral yatırımcıları olarak jeotermal kaynaklardan elde edilebilecek tüm kıymetli maden ve mineraller için elimizden geleni yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.
Daha detaylı bilgi için: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]/


Konu Che tarafından (30 Ağustos 2020 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: Dış linkler temizlendi
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ocak 2021, 21:11   #2
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: https://jesder.org]




Başarılar diliyorum; umarım meşakkatli yolda uzun soluklu olursunuz..

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
https://www.tarzsohbet.com/ Draqon1954 Site Satış 15 13 Şubat 2020 22:14
https://www.totoboyna.com/ Gladius Web Site Tanıtımı 2 03 Şubat 2020 20:19
https://www.mobilcet.net alphae Web Site Tanıtımı 2 03 Ocak 2020 19:45