IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2022, 00:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kum Sanatı, Sand art, Kum Sanatı Organizasyonu




Web Adresi: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kum Sanatı
Genel olarak ressamların tercihleri arasında olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] müzik ve güzel bir ışıklandırmayla beraber insan ruhunu oldukça dinlendirici ve sakinleştirme özelliğine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Işıkla aydınlatılan yüksek bir masayla kumun el işlemesi eşliğinde görüntü oluşturulmasıyla yapılan sanat türüdür.

Kum sanatıyla ilgilenen bireyler kum ressamı olarak adlandırılmaktadır. Genellikle New Age tarzdaki müziklerin eşliğinde bir gösteri haline gelmeyi başarmıştır. Son zamanlarda sosyal medya kanallarında çok fazla karşılaştığımız bu sanat türüne olan ilginin arttığı ve oldukça beğenildiğini söyleyebiliriz.

Kum sanatının özellikleri arasında ilk akla gelen unsurlardan birisi sunumudur. Kum sanatıyla ilgilenen bireylerin bu işi yaparken işitsel ve görsel sunumdan da yararlandıklarını söyleyebiliriz. Bu müzikler, hem dinlendirici hem de rahatlatıcı etkisi sayesinde izleyicileri adeta hipnoz etmeyi başarmıştır.

Kum sanatı tekniği tamamen kişilerin yapacağı çalışma biçimiyle ilgilidir. Tıpkı bir ressam gibi kum üzerinde kara kalem çalışması yapmak gibidir. Bu yöntem, kum sanatıyla ilgilenen kişilerin kullanacağı toprağın renk ve tonu oldukça önemlidir.

Gölgeleme tekniğiyle kum sanatı üzerine yönelen bireyler, yaptıkları sanatta oldukça başarılıdırlar. Bunun yanında bu uğraşla ilgilenen kişilerin ince işçilikleri ve hatların koyu renkli kumlarla belirginleştirme teknikleri sanatlarını oldukça ön plana çıkarır.

Bunun yanında kum üzerinde yapılan şekiller izleyiciler tarafından Merak duygusu oluşturarak fikir sahibi olunmaya çalışılması kum sanatının genel özelliklerinin arasında olmaktadır.

Sand Art
Sand art, izlerken insanları hayran bırakan bir sanattır. Bu görsel sanat, ışıkla aydınlatılan büyük bir masa üzerinde ve renkli kumlarla yapılan ustaca bir şölendir. Kum sanatı, sanatçının sihirli elleri ile kumu işleyerek, ortaya mükemmel ötesi bir görüntü yansıtmasıdır. Kum sanatını icra eden sanatçıya kum ressamı denilmektedir. Bu sanatın tarihçesi bilinmemekle birlikte kaynaklarda insanlığın oluşumundan bu yana geldiğine değinilmektedir. Çünkü insanların geçmişten bu yana elleri toprak içinde olmuş ve insanlar devamlı topraklarla şekillendirmeler yapmışlardır. Bu durumun da kum sanatının kökenini oluşturduğu söylenmektedir.

Bu sanat icra edilirken, günün anlam ve önemini içeren konuya özel seçilen fon müziği eşliğinde icra edilir. Son günlerde televizyon ve sosyal medya mecralarında sıklıkla rastlanılan bu sand art sanatı, gittikçe beğeni ve ilgiyi üzerine toplamaktadır.

Sand art, müzik ve ışıklandırma eşliğinde yapıldığından dolayı insan ruhunu rahatlatan ve sakinleştiren bir sanat olmuştur. Sanatçı icra ettiği bu mükemmel ötesi görsel show ile insanları hayran bırakmıştır. Son dönemlerde de daha da favorileşerek popüler bir gösteri sanatı haline gelmiştir. İnsanların fazlasıyla dikkatini çeken bu sanat, insanların merak konusu olmuş ve insanları kendi alanına yöneltmiştir.

Özellikle resim yeteneği bulunan kişiler, bu yeteneklerini kum ile taçlandırmak istemişlerdir. Bu sanatı icra etmek isteyenlerin bazı püf noktaları bilmesi ve bununla birlikte kullanılan malzeme ve kullanım teknikleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Çünkü bu sanat bir ressam edasıyla ince işçilik gerektiren, kum üzerinde kara kalem çalışması gibidir.

Kum Sanatı Organizasyonu
Ülkemizin en sevilen ve dikkat çeken muhteşem organizasyonlarından biri de kum sanatı organizasyonudur. Kum sanatı, alttan ışığın gelmesiyle, aydınlatılan bir masanın üzerinde, ışık ve gölgenin uzuvları kullanılıp, renkli kumlardan görüntü ve desenler oluşturularak yapılan olağanüstü resim sanatına denir. Kum sanatı organizasyonu usta isimler tarafından icra edilmektedir ve bu usta isimler en güzel anılarınızı ölümsüz kılmaktadır. Bu sanat oldukça ilginç olup, yapılan görsel showlarıyla izleyicileri merak ve hayret içerisinde bırakır. Kum sanatı organizasyonu genellikle fon müziği eşliğinde yapılır. Fon müziği resmin ana temasına uygun şekilde seçilerek, müzik ile sanatın bir kompozisyon içinde olduğu mükemmel bir sanat icra edilmektedir.

Ülkemizde ve dünyada bu sanata çok rastlanılmamaktaydı fakat son dönemlerde kum sanatı organizasyonlarının artmasıyla bu sanat, organizasyonlar tarafından yaygınlaştırılmıştır. Hatta kum sanatı organizasyonu, Türkiye’de en çok sevilen ve favorileşen organizasyonlar arasına girmektedir. Bu güzide kum sanatı organizasyonu sizlere en önemli ve en özel anlarınızda, seçkin bir görsel kum sanatı showu sunmaktadır. Showu yapan kişiler ülkenin en yetenekli sanatçılarından olup hayranlıkla insanları, kumun şekillenmesini izlemeye kilitlemektedir. Benzersiz bir sanat eserine dönüşen bu kum sanatı, belirli organizasyonlar tarafından istenilen zaman ve yerde, günün anlam ve önemine binaen gösterimi olabilmektedir. Kum sanatı organizasyonunu belirlemeden önce, güvenilirlilik ve tecrübe ön planda tutulmalıdır. Bu hususlar sağlanmadığı takdirde gerçekleştirmek istediğiniz organizasyon programınızdan verim almayabilirisiniz. Bu yüzden kum sanatı organizasyonu, oldukça dikkatli şekilde araştırılıp seçilmelidir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu kumsanati tarafından (28 Aralık 2022 Saat 01:01 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
https://www.netva.net/ ertunc_58 Web Site Tanıtımı 4 12 Kasım 2021 23:01
https://www.cengizasikoglu.com.tr/ cengiz5230 Web Site Tanıtımı 2 28 Ocak 2021 21:05
https://teknoloji.org enestalhau Web Site Tanıtımı 4 28 Ocak 2021 21:03