IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ağustos 2008, 02:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft Gizlice Anti-Hack Update'ini Yayıyor




Vista Service Pack 1 sadece uzun süredir beklenen bir işletim sistemi update'i değildi. Bununla birlikte Anti-Activation exploit'ini ve Paradox OEM BIOS activation crack açıklarını kapatmaya yönelikti. Fakat bu yüzden SP1'e update etmek istemeyen kullanıcılar bile yanıldılar. Gerisi yazının devamında.
Bu da Microsoft'un gizlice yapmış olduğu Anti-Hack Detection Update'i yüzünden gerçekleşti. Otomatik Update kullanan kullanıcılar ne yazıkki bu update'i yapmış ve kullanıyor vaziyetteler. Eğer Automatic Update kullanmasaydınız update listesinde bu güncellemeyi görebilecektiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KB940510 update'i Important olarak listeleniyor. Bu noktada çoğu kullanıcı bunu gerçekten önemli olduğu için seçip kuruyor. Update'e çift tıkladığınız zaman ise kısa bir açıklama göreceksiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Microsoft KB940510 update'ini sitesinde şu şekilde açıklıyor:
Bu güncelleştirme, Windows Vista'nın ürün etkinleştirme işlemini atlayan ve Windows'un her zamanki gibi çalışmasını engelleyen etkinleştirme açığından yararlanan yazılımları algılamasını sağlar. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılım, gerçek Windows bileşenlerinin yerine geçen veya bunları değiştiren bir çeşit yazılımdır. Sistemde etkinleştirme açığından yararlanan yazılım bulunması, yazılım veya donanım satıcısının sahte yazılım satabilmek için orijinal Microsoft yazılımını değiştirmiş olabileceğini gösterir. Dolayısıyla, bilgisayarın güvenliği ve gizliliği riske girer. Bu güncelleştirme yüklendikten sonra, sistemde etkinleştirme açığından yararlanan yazılım bulunup bulunmadığını bileceksiniz.

Daha fazla bilgi
Windows Vista'ya yönelik bu güncelleştirme, sistemde bulunabilecek etkinleştirme açığından yararlanan yazılımları algılar. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılım, lisans ve etkinleştirme işlemlerini atlar. Bu davranış, Windows Vista'nın sahte kopyalarının etkinleştirilmeden çalışmasına olanak verir. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılımlar önemli Windows sistem dosyalarında değişiklik yapar. Etkinleştirme açığından yararlanan bu yazılımlar hem sistem kararlılığını hem de güvenliğini etkiler.
Güncelleştirme yüklendiğinde, işletim sisteminizin işlevselliği etkilenmez. Etkinleştirme açığından yararlanan bir yazılım algılanmazsa, güncelleştirme sessizce sonlandırılır. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılımlar algılanırsa, etkinleştirme açığından yararlanan yazılımları nasıl kaldırabileceğinizin açıklandığı bir web sitesine bağlantı sunulur. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılımlar kaldırıldığında, Windows kopyanızı etkinleştirmek için geçerli bir ürün anahtarı kullanmanız istenir. Etkinleştirme açığından yararlanan yazılımları kaldırmak istemiyorsanız, Windows bu yazılımları devre dışı bırakabilir ve Windows kopyanızı etkinleştirmek için geçerli bir ürün anahtarı kullanmanızı isteyebilir.
Gerçek şu ki KB940510 update'i en yaygın 2 hack'i kontrol eden (Grace Timer exploit ve Paradox OEM BIOS activation crack) bir anti-hack dedektörü. Eğer hiçbiri tespit edilmezse, güncelleme sessizce çalışmaya devam ediyor.

Eğer bu exploitler tespit edilirse direk olarak Microsoft web sitesine yönleneceksiniz. Türkçesi "Windows Vista tabanlı bir bilgisayarda "OEM sürücüsü" ve "yetkisiz kullanım süreölçeri" etkinleştirme açıklarından yararlanılması nasıl engellenir" ve İngilizcesi "How to remove the "OEM driver" activation exploit and the "grace timer" activation exploit from a Windows Vista-based computer" başlığı adı altındaki bu sayfada bu exploitleri kaldırıp sizden orjinal key'inizi kullanarak Vista'yı aktif etmeniz isteniyor. Reddetseniz bile zaten Vista eğer KB940510 update'ini yaptıysanız Windows bunu otomatik olarak yapıp sizi legal key kullanarak Windows'u aktif etmeye zorlayacaktır.

Şu anda görünen o ki KB940510 sadece Grace Timer ve Paradox OEM BIOS hack'lerini tespit edebiliyor. hardware SLIC BIOS mod ve Vista Loader isimli hack'ler henüz etkilenmemiş durumda.
Eğer update'i yüklemek istemiyorsanız, boşverip "hide" diyebilirsiniz. Update listesinde ilgili update'e sağ tuşla tıklayıp "Hide Update" demelisiniz. Ama gelin görün ki Microsoft eninde sonunda ileriki Update'lerde aynı WGA Update'inde yaptıkları gibi bize bunu yapmak zorunda bıraktıracak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sitelerde update'i yapanların geriye dönüşü olmadığı, Windows'u yeniden kurmaları gerektiği söylenmiş ama birkaç google araştırmasından sonra aşağıdaki gibi bir yöntem buldum fakat işe yarıyor mu bilmiyorum. Denemesi bedava
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nasıl kurtulurum?
Update'i install ettikten ve bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra KB940510'in Installed Updates de listelenip listelenmediğine bakın. Eğer yoksa bilgisayarınızın her köşe bucağında "wgaer_m*" dosyalarını aramalısınız (sonundaki yıldızı unutmayın). Advanced Search işinize yarayacaktır. Aramayı yaparken bütün local diskleri seçtiğinizden emin olun non-indexed noktalarını da araması için işaretleyin.. Gizli ve sistem dosyalarını bile arayın. "wgaer_m" adıyla başlayan muhtemelen 1 ya da 2 dosya bulacaksınız. Bulduğunuz bütün dosyaları silin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Vista'nız eski haline dönsün.

Nevzat GENÇKAL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antihack, gizlice, microsoft, updateini, yayıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft'u da hack'lediler! yaSmin Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 14 Ocak 2014 20:57
Microsoft'tan Ücretsiz Anti-Virüs! She Güvenlik Açıkları 0 29 Eylül 2009 12:37
Microsoft'tan ücretsiz anti-virüs Juventus Güvenlik Açıkları 0 16 Haziran 2009 11:33
Microsoft Anti-Virüs Ocean Güvenlik Açıkları 0 27 Mayıs 2008 17:42