IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2008, 16:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neden Windows Server 2oo8?






Geleceğin platformu: Windows Server 2008


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows Server 2008'e geçiş için en önemli 11 neden bir arada. Hangisi size uygun?
Her alanda zamanla yarışılan günümüzde artan iş ihtiyaçları ve rekabet bunun yanında güvenlik tehditleri ve maliyet kısıtlamaları verimliliğin ve dinamik ortamların önemini arttırmaktadır. Windows Server 2008, bu anlamda kurulduğu andan itibaren işletmelere Teknolojik etkinlik ve katma değer kazandırmayı hedeflemektedir.

Windows Server 2008 ile birlikte gelen yenilikleri temel olarak dört ana başlıkta toplayabiliriz bunlar; yeni nesil web, sanallaştırma, güvenlik, ve altyapı konularını kapsamaktadır. Yeni nesil web ile çok güçlü bir web uygulama ve hizmet platformu sağlanmaktadır. Bu sayede yönetim kolaylaşmakta ve hosting hizmetlerinin kapsamı arttırılmaktadır. IIS 7.0 .NET 3.0 ile birlikte daha kolay ve çok çeşitli mobil cihazlar üzerinde çalışan çözümleri destekleyen bir yazılım geliştirme ortamı sağlamaktadır Ayrıca IIS 7.0'ın yeni modüler yapısı ile maliyetlerin düşmesi sağlanmaktadır.

Haberleşme ve iletişimin sınırlarının kalktığı günümüzde güvenlik en önemli konulardan biri olmuştur. Microsoft bu alanda Windows Server 2008'de çeşitli yatırımlar yapmış ve firmaların ihtiyaçlarını karşılayacak önemli özellikler geliştirmiştir. Örneğin RODC (Read only domain controller) sayesinde farklı lokasyonlarda olan sunucuların üzerindeki şirket bilgileri ve şifreler korunmaktadır. Bitlocker teknolojisi ile yazılım koruması yanında donanım üzerinde de etkin güvenlik sağlanmaktadır.

NAP (network access protection) özelliği ile şirket ağınıza bağlanan tüm bilgisayarlara ve mobil cihazlara ancak sizin belirleyeceğiniz güvenlik politikalarına uydukları sürece ağınıza giriş hakkı sağlanmaktadır. Böylelikle istenmeyen veya üzerinde virüs bulunduran; güvenli olmayan bilgisayarlar ortamınıza tehdit oluşturmayacaklardır.

Yeni platformun sunduğu Server Manager ve PowerShell ile zengin kullanıcı deneyimi sağlanmakta, uygulamalar kolayca kurulabilir ve yönetilebilir hale gelmektedir. Böylece Bilişim Teknolojisi profesyonellerine bugüne kadar ulaşılmamış düzeyde yönetim kolaylığı sunarak çok daha güvenli, sağlam ve güvenilir bir sunucu ortamı kazandırılmaktadır. İşletme sistemini derinlemesine izleyebilme ve onarma yetenekleri sayesinde ağ yöneticileri zamanlarının çoğunu işletmeleri için daha verimli işlere ayırabileceklerdir.

Windows Server 2008 içinde kurulu gelen Hyper-V sanallaştırma teknolojisi ile işletmelerin günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak bir platform sunmaktadır. Bu sayede; kurumlar enerji ve donanım alanındaki yatırımlarını tam anlamıyla kullanabilir böylece maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir, sanallaştırma ile değişen ve artan taleplere çabuk ve etkili cevap verebilir, bu talepleri önceden öngörebilir hale gelebileceklerdir.

Terminal Services ile kurumlarda tüm sunucu ve masaüstü bilgisayarlara bağlanarak, sanal ve gerçek ortamların yönetilmesini kolaylaştırır. Bu özellikle nerede olurlarsa olsunlar tüm kullanıcılara çalışma ağlarının bütün olanaklarından yararlanmalarını sağlar.

Özetleyecek olursak; iyileştirmelerin en önemlileri arasında, çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, gelişmiş kümeleme ve dosya sistemi de bulunmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2oo8, neden, server, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neden Windows 9 yerine Windows 10? Deep Windows 0 04 Ekim 2014 04:10
Windows XP ultimate bLue edition Türkçe [2oo8] Kralice Windows 2 22 Ağustos 2009 15:49
windows ident server LiDeR Servisler 0 08 Aralık 2007 16:38
Windows Server 2003 teodelsym Windows 2 28 Mayıs 2006 20:20