IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2006, 10:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows Vista'da erteleme




Microsoft, Windows Vista'nın Avrupa Birliği ülkelerinde piyasaya çıkışını erteleyebileceğini duyurdu. Microsoft'un, dünya çapında bir ertelemeye gitmesi dahi söz konusu olabilir.

Microsoft; Windows Vista'nın Avrupa Birliği ülkelerinde piyasaya çıkışını, Vista'nın Avrupa Komisyonu'nun Anti Tröst kurallarına uygunluğu konusundaki tereddütleri nedeniyle erteleyebileceğini duyurdu.

Bağımsız araştırma kuruluşu Gartner'ın yorumuna göre; orijinal aygıt üreticilerinin (OEM) talepleri ve marka farklılaştırmasında yaşanan problemler, Microsoft'un dünya çapında bir ertelemeye gitmesine dahi yol açabilir.

Kısa bir süre önce seçkin kullanıcıların deneyimine sunulan Windows Vista RC1'in, Vista'nın önceki beta sürümlerine nazaran önemli bir ilerleme kaydederek daha güçlü hale gelmiş olması, Windows Vista'nın 2006 bitmeden piyasaya çıkacağına işaret ediyordu. Ancak Microsoft, hakkında daha fazla dava açılmasından çekiniyor.

Mayıs 2006'da Symantec, Windows Vista'ya eklenen disk yönetimi fonksiyonu nedeniyle Microsoft'a dava açmıştı. Microsoft, Windows Vista'nın ertelenmesine yol açacak bu tip davaları gidermeye çalışadursun, Avrupa Birliği'nden kaynaklanan hukuki problemleri çözmesi çok da kolay görünmüyor.

Avrupa Komisyonu, net kurallarla Microsoft'a yol gösterdiğini söylese de Microsoft, ürün fonksiyonlarından kaynaklanan kural ihlallerini önlemek ve bu nedenle ceza ödememek için daha belirgin kurallar konulmasını istiyor. Geçmişte Avrupa Komisyonu Microsoft'a bir milyar dolar ceza kesmiş ve Windows XP'nin Avrupa içinde Media Player olmaksızın piyasaya sürülmesine karar vermişti.

Gartner'a göre; Microsoft'un, Avrupa Komisyonu ile yaşanan bu sorunu kamuya yansıtması ve Vista'nın güvenlik özelliklerinin uyuşmazlığın asıl noktasını oluşturduğunu belirtmesi; Microsoft'un bu konuyla ilgili tüketiciler arasında Avrupa Komisyonu aleyhine bir kamuoyu edinmeye çalıştığını ve oluşabilecek gecikmelerden Avrupa Komisyonu'nu sorumlu tutmaya çalıştığını gösteriyor.

Avrupa Birliği'nin bu talepleri ile diğer faktörler bir arada değerlendirildiğinde, Microsoft'un Windows Vista konusunda genel bir ertelemeye gideceği ve Vista'nın 2007'nin ikinci çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyeceği düşünülüyor.

BTdünyası

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erteleme, vistada, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık