IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2009, 00:19   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MS'ten "Windows olmayan" işletim sistemleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Microsoft işletim sistemi olarak bir tek Windows'u geliştirmiyor. İşte Microsoft'un geliştirdiği ve adı pek bilinmeyen diğer işletim sistemleri...

Microsoft bu tarz projeleri Windows'un dışında geliştiriyor. Daha sonra elde ettiği yeni teknolojileri alıp Windows'a dahil ediyor. Yakın zamanda üzerinde çalıştığı deneysel işletim sistemi olan Singularity, kerneli, sürücüleri ve uygulamaları SING# koduyla yazarak istikrarı arttırıyordu. Bu SING# kodu ise C#'nin bir uzantısı.

Bir diğer test işletim sistemi ise Midori. Bu Midori, bildiğiniz internet tarayıcı olan Midori değil bir işletim sistemi. Uygulamaları yalıtarak yüksek güvenlik sağlıyor. Bununla da kalma***** birbiriyle çakışacak yazılımları aynı anda çalıştırabiliyor. Geliştirilme sebebi gelecekte bulut bilgi işlem teknolojilerinde önemli özellikler sağlaması oluyor.

Elbette bulut bilgi işlem denilince, bu alana yönelik ve geliştiricilere ücretsiz sunulan Windows Azure OS'u unutmayalım.

Barrelfish işletim sistemi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çok çekirdekli işlemcilerin gücünü kullanacak

Microsoft'un en son projesi olan işletim sisteminin kod adı Barrelfish. Bu işletim sistemi deneysel bir proje. Microsoft işletim sistemlerine geliştirilmiş çok çekirdek performansı kazandırmayı amaçlıyor.

Bu prototipe bakacak olursak, bu işletim sisteminin çok çekirdekli bilgisayarlar için optimize edilmiş olduğunu görüyoruz. Veritabanı benzeri bir sistem kullanarak çekirdekler arasında veri aktarımı yapıyor. Çok çekirdekli platformlarda yüksek sistem ihtiyacı olan uygulamalar çalıştırıldığında, işletim sistemleri genellikle oldukça verimsiz bir hafıza kullanımı sunuyor.

Bu yeni işletim sistemi Cambridge'de yer alan Microsoft Research ve ETH Zurich isimli teknoloji üniversitesi tarafından birlikte geliştiriliyor. Bu projede açık kaynak BSD üçüncü parti kütüphaneler kullanılıyor. Bu yüzden Microsoft'un çalışmasının açık kaynak kodlu kısmı hakkında spekülasyonlar yapılıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Barrelfish takımı

Intel ve AMD, 4, 6 hatta 8 çekirdekli işlemcileri geliştirmeye devam ediyor. Çekirdek sayısı gelecekte daha da artacak ve bu kaynakların etkin kullanımı işletim sisteminin öncelikli sorumlulukları arasında yer alacak.

Yeni işletim sistemiyle ilgili düzenlenen konferansta geliştiriciler katılımcıları bilgilendirdi. Midori/Singularity gibi uygulamaları birbirinden yalıtıyor. Buna ek olarak uygulamaların ekran kartı ve ses kartı gibi cihazlardaki bilgiye erişmek için alternatif bir yolu var. Cihaz bilgilerinin büyük kısmı, sorgulanabilen merkezi bir veri tabanında depolanıyor.

Yazılımı cihazdan tamamen yalıtmak yerine, Barrelfish'teki veri tabanında yer alan büyük miktarda düşük seviye bilgiye erişim sağlanıyor. Kernel tek çekirdekli ve preemptive değil. Planlama, mesaj iletme özelliyle bir araya getirilmiş. Bu sayede gelen bir mesaj bekleyen işlemi harekete geçiriyor. Bir miktar da mikro-kernel konsepti kullanarak, sürücüleri L4 gibi korumalı bir alanda çalıştırıyor.

Sonuç itibariyle Microsoft'un bu çok önemli deneysel işletim sistemleri, Windows'un geleceğini şekillendiriyorlar.Microsoft'un Barrelfish ile neler başaracağını ve bu özelliklerden hangilerinin Windows 8'e ekleneceğini bekleyip göreceğiz.

Chip ONLINE

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
isletim, işletim, msten, sistemleri, windows olmayan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows işletim sistemleri hakkında sorularınız xLine Windows 4 29 Aralık 2014 21:13
"Lanetli" işletim sistemi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Şubat 2013 19:46
Windows görünümlü işletim sistemleri Mine Windows 0 09 Nisan 2012 17:58