IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2007, 18:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2006 spam saldırıları değerlendirmesi




Uzmanlar, 2007’nin daha tehlikeli geçeceğini belirtiyor. Bilgisayar güvenliği uzmanlarına göre, 2006 yılı istenmeyen emaillerde (junk-spam) daha önce görülmemiş şekilde artışa ve giderek daha organize hareket eden sanal suçluların karmaşık online saldırılarına sahne oldu. Bu saldırılar, kullanımı yaygın güvenlik yazılımlarında ortaya çıkarılan güvenlik açıklarındaki artışa dayandırıldı.



Kimi internet güvenlik araştırmacıları ise 2007’nin , güncel internet tehlikelerinden korunmak adına gelişmeleri takip eden , internette sörf, bankacılık işlemleri ve alışveriş yapan kullanıcılar için pek rahat bir yıl olmayacağına inanıyor.


Sanal suçlarda görülen artışın en büyük ölçütlerinden biri spam mailler. Ekim ayında webde gönderilmiş toplam emaillerin %90’ını istenmeyen emailler oluşturdu. Son iki ayda istenmeyen emaillerdeki niceliğin artış hızı, spam göndericilerin maillerin içerisine imaj (resim) eklemeleye başlamaları ile %60’lara ulaştı. Böylece spamciler , emailleri çeşitli kelime ve ifadelere göre süzgeçten geçiren ‘’ spam filtrelerini ‘’ aşmış oldular.


Sonuç olarak network yöneticileri sadece artan miktardaki istenmeyen emailler ile değil imaj yüklü emaillerin neden olduğu 3 katta kadar artan depolama ve internet bantgenişliği sorunlarıyla da baş etmek zorundalar.


Güvenlik şirketleri, email sistemleri çöken müşterilerinden bu güne dek görülmemiş sayılarda telefon aldıklarını belirtiyor.


Spam sayıları internet aleminin güvenlik ölçütü olarak kabul görmektedir, çünkü spam mailler bot ( internet suçluları tarafından virus ve wormlar aracılığıyla gizlice kullanılabilen ev bilgisayarları ) adı verdiğimiz bilgisayarlar üzerinden yayılma imkanı bulurlar. Suçlular tarafından ne kadar çok bot bilgisayar kontrol ediliyor ve ağlar şeklinde birbirlerine bağlanıyorsa , haliyle internette artan miktarlarda spam gönderimleri gözleniyor.


Bir uzmana göre İnternet aleminde herhangi bir anda 3 ila 4 milyon bot bilgisayar aktif halde bulunuyor. Bunlar sadece spam botları… Uzman ortamda milyonlarca dağıtılmış dos saldırıları (distributed denial-of-service)** başlatan bot bilgisayarlar bulunduğunu da sözlerine ekliyor.


Bot bilgisayarları birbirlerine bağlamak suretiyle oluşturulan bot ağları (botnet), düşük riskli ancak yüksek karlı organize siber suçların artmasındaki itici güç olmakta. Uzmanlara göre organize suçlular sadece 2006 yılında , phishing (olta) dolandırıcılıkları ve sahte siteler vasıtasıyla bilgisayar kullanıcılarının finansal ve kişisel bilgilerini ele geçirerek 2 milyar dolar elde ettiler. Ayrıca suçlular, bot bilgisayarlara kullanıcı isimleri ve parolaları çalan programlar aktardılar.


Bir uzmana göre ; ‘’Bot ağları bizleri , internetin ne kadarının zararlı yüklü bilgisayarlar tarafından oluşturulduğunu anlayamayacağımız noktaya getirdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2006, değerlendirmesi, degerlendirmesi, saldirilari, saldırıları, spam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık