IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2009, 20:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternet'den Yasal Windows Şifresi




Windows sürümlerini korsan olarak kullanmayın. Google üzerinden yapacağınız küçük bir arama ile yasal Windows şifrelere ulaşmanız mümkün.

Belarc adlı bir yazılım, korsan yazılım kullanan kişilerin gözdesi olmuş durumda. Normalde bir analiz programı olan Belarc Advisor sisteminizdeki donanımları size rapor olarak sunması ile ilgi çekiyor. Belarc Advisor sisteminizdeki donanımların listesini ad ve tür olarak listeliyor. Bu rapor sayesinde, kasanın içini açmadan donanımların hatalarını düzeltip, yazılım yükseltme (Firmware) işlemini de rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
Bazı kullanıcılar sistemlerinde bir hata olduğunda Belarc Advisor raporunu alıp Internet'de yayınlıyor. Forumlarda görülen bu yöntem sayesinde hızlı bir şekilde, profesyonel ve yardım sever kullanıcılardan teknik destek alınabiliyor. Tabi bunu yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü Belarc Advisor sadece donanım ve sistem raporunu almıyor, lisanslı yazılımlarının da seri numarasını listeliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Uyanık bir kullanıcı Google veya Bing sayesinde çok fazla bir şey yapmadan birçok seri numaraya tek bir rapordan ulaşabiliyor.

Belarc Advisor, sisteminizde bulunan işlemci tipini, çalışma frekansını, toplam belleği ve sabit dik modelini listelemekle kalmıyor var olan programların da seri numaralarını raporluyor. Windows işletim sistemi, Office, Adope, Ulead ve birçok programın seri numarası bu raporda yer alıyor. Bing ve Google'da profesyonel arama yapabilen kullanıcılar bu yüzden Belarc Advisor raporlarını aratıyorlar. Bu rapordaki şifreleri alıp korsan yazılımlarını yasal hale getiriyorlar.
Microsoft buna ne yazık ki bir şey yapamıyor. Çünkü Windows seri numarası toplam üç kere kullanılabiliyor. Bu raporu yayınlayan kişiler seri numaralarının başka bilgisayarlarda olduğunu farkına bile varamıyor. İşin güzel tarafı ise kullanılan seri numaranın yasal olması.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
internetden, sifresi, windows, yasal, İnternetden, şifresi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yasal olarak windows deneme sürümlerini 90 günde 180 güne çıkarmak karzmatik Windows 0 05 Mayıs 2013 21:22
Next Uydu Şifresi Kırma , Next Uydu Şifresi Nasıl Kırılır , Next Uydu Şifresini Kırma PauL Şifreleme Sistemleri ve Dosyaları 0 22 Ekim 2011 18:37