IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2010, 06:26   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıfırdan Windows yapalım..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sıfırdan Windows yapmak istiyor!

İşte Microsoft çalışanından ilginç bir fikir! Peki ama nereden çıktı bu sıfırdan Windows yapma fikri.


Tam da Microsoft'un Windows 7 ile inanılmaz bir başarı yakaladığı, yeniden yükseldiği günlerde, bir çalışan ortaya çarpıcı bir fikir attı: "Sıfırdan işletim sistemi yapalım!"
Microsoft'ta çalışan Dave Robert, Windows'un kalbi olan kernel çekirdeğinin mimarlarından birisi. En başından söyleyelim, bu çarpıcı fikrine diğer çalışanlar tamamen karşı.
Peki durduk yerde neden sıfırdan bir işletim sistemi yapmak istiyor? Sebebi çok basit, bugün üzerinde uğraştıkları paralel programlama işlerini ortadan kaldırmak için. Yeni nesil çok çekirdekli işlemcilerin, işletim sisteminde kullanım yöntemini ve kernel'i tamamen değiştirmek istiyor.

Windows'un mimari temelleri

Aslına bakılırsa Windows 7, çok çekirdekli işlemcileri ve donanım gücünü kullanmakta büyük bir atılım gerçekleştiriyor.
Ancak Dave Robert'ın yaklaşımı, işletim sisteminin işlemci gücünün kullanımını ayarlaması yerine, her programa direkt bir fiziksel çekirdek ve belleği ayırması yönünde.
Günümüzde işlemcilerin çekirdek sayısında inanılmaz bir artış var ancak programcılar paralel işlem yaptırmakta usta değil. Çok çekirdeğin gücünden usta işi programlar yararlanabiliyor.
Robert'ın rahatsız olduğu nokta bütün bilgisayar kullanıcılarıyla aynı "Tepki süresi"; bu kadar çok çekirdek varken takılma istemiyor, bekleme istemiyor. Aslında Microsoft'un Windows'taki hedefi de bu, ama yöntem konusunda Robert'ın farklı bir düşüncesi var. Paralel işlem işine ayrılacak enerjinin, sıfırdan mimariye ayrılmasının daha verimli olacağını düşünüyor.

Peki pratikte neler olur?

Robert'in düşüncesinin Windows takımı tarafından onaylanmamasının sebebi aslında çok açık. Sıfırdan tasarlanmış bir işletim sistemi ne Windows ,ne de Unix kökenli olacak; böyle bir işletim sistemi 2010 sonrası doğumlu ve sıfırdan başlayan bir işletim sistemi olacak; daha doğrusu onay olmadığı için olmayacak.
Fikir çok iyi olsa da Microsoft'un paralel program rafine etme sürecinde büyük ilerleme kaydetmesi, Intel gibi donanım üreticileriyle yakından çalışması da işlerin nasıl ilerleyeceği konusunda büyük rol oynuyor.
Teoride oldukça iyi görünen bu fikrin, pratikte nasıl sonuçlar doğuracağı belirsiz. Sonuçta Microsoft çalışanı ile şirketin hedefi aynı: Takılmadan çalışan, bunun için donanım kaynaklarını maksimum verimle kullanan, kullanıcının hayatını kolaylaştıran güçlü işletim sistemleri
Detaylar arasında fiziksel çekirdeğin kontrolünün atandığı uygulamanın kendi kaynak yönetimini yapması var. Ancak pratikte her programın kaynak yönetiminin, Windows'un yaptığından daha iyi olacağının bir garantisi yok.


Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sifirdan, sıfırdan, windows, yapalim, yapalım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
C++ Özet (sıfırdan) SeckiN C ve C++ 0 13 Temmuz 2013 16:26
Sıfırdan Burce Fıkra 0 07 Nisan 2012 23:10
Sıfırdan basbeLasi Fıkra 1 14 Ekim 2008 17:32