IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2007, 22:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Işletim Sisteminin Temizlik ve Bakımı




Işletim Sisteminin Temizlik ve Bakımı
  • Bilgisayarınızı açtıgımızda zaman ilk olarak ilgili işletim sistemimiz otomatik olarak kendisni çalıştırmaya başlat ve bilgisayar yüklenir. Bu yüklemenin gerçekleşmesi sırasında, bilgisayarımızın monitöründen gelen görüntüşeri izleriz.Kapkara bir ekrandan Windows başlandıç olgosuna ve oradan da bilgisayarımızın masaüstüne kadar gelen süre, her bilgisayarın donanım ve yazılım yapısına göre farklılık gösterir. Çünkü bilgisayarımızın işlemcisi ve RAM yapısı gibi çeşirli etmenler bilgisayarımızın hızını temel olarak etkileyen unsurlardır. Ancak bunun yanında işletim sistemiyle beraber açılarak gelen bazı programlar, bu hızı düşürebilir.
  • Bu nedenle sistemin başlangıcında hangi programların otomatik olarak kendilerini yükledigini bilmemiz ve çok gerekli değilse sistemden kaldırmanız faydalı olur.
  • Normalde bu yükleme esnasında, işletim sistemimizle beraber yüklenen programlar, masaüstü ekranının sağ alt köşesindeki saatin yanında görülür.Bununla beraber, sap alt köşedeki saatin yanında görüntülenemeyen başka uygulamar da çalışıyor olabilir. Eğer işletim sistemimizin açılışı eskisine anzaran çok daha yavaş açılıyorsa büyük olasılıkla bir takım uygulamalar bizim başkangıç uygulamalarımız arasına kendsini eklemiş olabilir. Şimdi yapmamız gereken bu uygulamaları bulup temizlemektir.
  • Istenmeyen programları sistemimizden kaldırmanın birkaç yolu vardır. Bu arada programı sitemimizden tamamen kaldırmadan, sadece başlangıçta açılarak otomatik çalışmasını engellemek de isteyebiliriz. Bu durumda kullancagımız üç temel yöntem istediğinizi seçerek , dilerseniz programı tamamen kaldırabilir ya da sadece başlangıçta çalışmasına engel olabilirsiniz.
Programları Başlangıçta Engelleyin

  • Bilgisayarımızı her açtıgımızda bazı programların otomatik olarak açılması için "Başlat Menüsü/Programlar/Başlangıç" (Start/Programs/Startup) takip edilerek çeşitli programlar kendini eklemiş olabilir. Dolayısıyla her sistem açılışında siz farkında bile olmadan, geri planda bazı programlar devrreye girerek otomatik olarak çalışabilir.
  • Sistem açılışında eklenen programlar hem hafızayı gereksiz yere tükettiği için, hem de bilgisayarın hızını düşürdüğü için büyük bir yük olurlar. Bu nedenlerden ötürü bu tip programları başlat menüsünden kaldırmak için ya ilgili programı açıp kendi özel menüsünlrini kullanarak otomatik başatlatmak seçeniğini iptal ederiz ya da "Başlat menüsü/Programlar/Başlangıç" yolunu izleyerek, kaldırmak istediğiniz programın simgesini sileriz. Eğer başlangıçta açılan programın başlangıç menüsü altında herhangi bir kısayolu görünmüyorsa bu takdirde "Başlat/Çalıştır" giriyoruz açılan pencereye "msconfig" yazayoruz. Karşımıza gelen pencerede, başlangıçta sistemimize yüklenen tüm programlar, detaylı bilgileryle görüntülenir. Buradan dilediğiniz programın çalışmaması için yanındaki onay işaretini kaldırmanız yeterlidir.
NOT: Anlatım & Döküman bana aittir. cafebilisim'de HITMAN için hazırladım umarım işinize yarar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Ağustos 2007, 23:41   #2
Alovepoem
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Işletim Sisteminin Temizlik ve Bakımı




Ellerine saglık güzel dokuman

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakimi, isletim, sisteminin, temizlik, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vazo Çiçeği Bakımı, Taze Çiçek Bakımı, Canlı Çiçek Bakımı, Buket Çiçek Bakımı Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 05 Şubat 2014 19:55
Facebook işletim sisteminin sızan görüntüsü CeSaRCripS Facebook Haberleri 0 05 Nisan 2013 14:03
Android işletim sisteminin Son Peteği.. Chelt Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Şubat 2011 15:37