IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2011, 17:02   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8 daha hafif, daha hızlı ve daha etkili!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows 8'in sırları ortaya çıktı

Metro arayüzü ve iPad karşılaştırmaları bir yana, Windows 8'deki yenilikler işletim sisteminin arkasında yatıyor. Metro uygulamaları, WinRT adı verilen yeni sistem üzerinde çalıştırılyor, Windows eskisinden daha az bellek kullanıyor ve daha hızlı açılıyor. Peki Windows 8 bunları nasıl başarıyor? Windows program yönetimi direktörü Gabriel Aul'ün Techradar'ın sorularına verdiği cevaplar, konuya aydınlık kazandırıyor.

Aul, Windows 8'in önizleme sürümünün Windows 7'ye göre neredeyse yüzde 50 daha az bellek kullanmasını şöyle açıklıyor: "Birçok uygulama açık olduğunda, farklı uygulamalar birbirinin aynı olan ancak farklı kopyaları bulunan bellek parçalarına sahip olurlar. Bunlar ortak runtime veya paylaşımlı kitaplıklar olabilir.

Bellekte birbirinin aynısı çok sayıda 4K sayfaları bulunur, ancak bunların ayrı kopyalarını barındırırız. "Page combining" adındaki yeni bir özellik sayesinde ise Windows, bellekteki kopyaları arayabiliyor ve bunları bir araya getirebiliyor.

Bir uygulama kendi bellek kopyasına yazdığında, bellek tekrar ayrılıyor, ancak kümülatif etki önemli derecede olabiliyor
."

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Antivirüsler PC açılırken devreye girebiliyor

Windows 8'deki etkin uyku modu

Aul'ün Etkin Uyku Modu olarak adlandırdığı yeni bekletme durumu ile Windows 8, düşük güçle çalışan ARM ve yeni jenerasyon Intel ve AMD işlemcilerinde daha uzun pil ömrüne sahip oluyor. Sistem sadece bir saniyeliğine uyanarak e-posta denetimi gibi işlemleri gerçekleştiriyor ve yine sessiz hale geliyor. Tüm bunlar, işletim sistemi tarafından denetlendiğinden herhangi bir uygulama rastgele olarak makineyi uyandıramıyor.

Aul'e göre işten eve geldiğinizde PC'nizi uyku moduna alırsanız ve sabah tekrar açarsanız, bu süreçte pilinizin %5'inden fazlası harcanmıyor.

Windows 8'deki güvenli açılış


Aul, UEFI BIOS'a sahip yeni PC'lerde boot işleminin UEFI'de saklanan bir sertifika ile korunduğunu, böylelikle antivirüslerin PC açılırken devreye girebileceğini söylüyor. Aul bunun bir yavaşlamaya yol açmadığını ispat etmek için, Windows 8'in tanıtımlarında bu tür bir uygulamanın yüklü bulunduğunu sözlerine ekliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uygulamaların kullanımı ve ağ kullanımıyla ilgili verilere Görev Yöneticisinden ulaşmanız mümkün

Windows 8'deki ağ bağlantıları

Windows 8, varolan ağ bağlantılarını gözden geçirerek en iyisini seçiyor, pahalı olabilecek ağları ise dikkatli kullanıyor.

"Eğer hem ethernet, hem Wi-Fi, hem de mobil genişbant bağlantım varsa, bu geçişi arka planda yapıyoruz. Mobil genişbant, genellikle kısıtlı veri planına sahip olduğu için özel bir bağlantı. Geçiş, farkında olmadan yapıldığından bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Windows'da ağın kullanıldığı her yerde, ağın ölçümlü olup olmadığını denetliyoruz."

"Dolayısıyla örneğin ölçümlü bir ağda Otomatik Güncellemeler açık olsa dahi onu bekletiyor, bir şey indirmek istediğinizde uyarı alıyorsunuz."

Kullandığınız uygulamaların geçmişine ve hangilerinin 3G bağlantısını kullandığına Görev Yöneticisinden ulaşmanız mümkün.
CHİP




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, daha, etkili, hafif, hızlı, ve, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Projeleri Daha Hızlı, Daha Ekonomik Ve Çevreye Daha Az Etki Yaratacak Şekilde Tasarla Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Ekim 2010 18:09
Daha hafif, küçük ve ucuz! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 01 Eylül 2010 21:01
Doğal koku daha etkili Feronia Ah Kadınlar 0 19 Ocak 2010 10:33
Enzo'dan Daha Hızlı ve Ondan 4 Kat Daha Pahalı İşte Ferrari P4/5 Hasan Otomobil Haberleri 1 22 Ekim 2006 11:55