IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2011, 00:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8'deki 4 büyük endişe





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows 8 hakkında şimdiye dek bildiklerimiz, bu 4 önemli şüpheyi de beraberinde getiriyor.

Microsoft, Windows 8 için "Windows 95'den sonraki en önemli gelişme" sözlerini kullanmıştı. Windows 8'in dokunmatik arayüzü, ARM tabanlı işlemcilere vereceği destek, SkyDrive entregrasyonu, yeni uygulama mağazası ve yeni giriş ekranı, işletim sisteminde yer alan en önemli değişikliklerden.

Windows 8 hala geliştirme aşamasında olduğundan Microsoft'un işletim sisteminde bazı değişiklikler yapması veya yenilikler eklemesi mümkün. Ancak bugüne dek öğrendiklerimiz, birtakım endişeler ve soru işaretlerini doğruyor.

Microsoft elini PC'mize uzatıyor

Metro uygulamalarının indirilebileceği tek kaynak olacak Windows Store, Apple'ın iOS cihazlarında izlediği yolun bir benzerini izleyecek. Kurumlar, kendi Metro uygulamalarını dağıtabilecek olsa da ev kullanıcıları Metro uygulamalarını sadece Windows Store'dan edinebilecek.

Bu ise Microsoft'un daha önce alışmadığımız bir şekilde yükleyebileceğimiz uygulamaları kontrol edebileceği anlamına geliyor. Ancak masaüstü programlar, eskisi gibi üçüncü parti konumlardan yüklenebilecek.

Başlat tuşuna bastınız ve...

Windows 8'in geliştirici önizleme sürümünde Başlat menüsü, yeni Metro arayüzlü başlangıç ekranı ile değiştirilmiş bulunuyor. Windows 8'in geleneksel masaüstünde Başlat simgesine ne zaman tıklarsanız, Metro arayüzüne dönüyorsunuz. Bu düğmenin işlevinin işlerimizi aksatıp aksatmayacağı şimdilik bir merak konusu.

Belki de Microsoft, Metro arayüzün tamamen kapatmaya yönelik bir işlevi Windows 8'in final sürümüne ekleymeyi planlıyordur...

Tablet karmaşası

Windows 8, her biçimdeki cihazda aynı işletim sistemi mi olacak? Yoksa Microsoft dokunmatik tabletler ve PC'lerin farklı arayüzlere sahip olması gereken farklı deneyimler olduğunu mu kabul edecek?

Windows 8'in Şubat ayının sonunda çıkacak herkese açık beta sürümü, birçok soruyu aydınlığa kavuşturabilir.

App Killer (Beta)

Windows 8'in beta sürümünde yer alacak bir özellik ile Microsoft, bilgisayarınızdaki herhangi bir Metro uygulamasını herhangi bir nedenle, dilediği zaman kaldırabilecek. Bu durumda herhangi bir yedeğiniz yoksa, uygulama ile oluşturduğunuz içeriği de kaybedeceksiniz. Windows 8'in beta sürümüne yönelik Windows Store kullanım şartlarında yer alan bu yetki, final sürümünde kalkacak mı bilmiyoruz.

Ancak bu durum, Microsoft'un PC'mizde daha çok denetim sağlayacağının diğer bir işareti. PC'mizde bizim için kritik bir öneme sahip olan uygulamanın birbirden bire yok olduğunu görmek ise, güvenlik nedenleriyle bile olsa, kabul edilebilir bir uygulama gibi görünmüyor.

hurriyet/teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, 8deki, büyük, endişe, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8 build 8158'deki Charm çubuğu! Coder İnternet Dünyasından Haberler 0 06 Aralık 2011 11:42
İşte Windows 8'deki Windows Gezgini! Slipknot Windows 0 11 Eylül 2011 11:34