IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2012, 16:25   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metro'da sevmediğimiz 7 şey!




Metro arayüzünde sevmeyeceğiniz 7 şey!

Windows 8'in Metro arayüzü güzel görünse de, bu 7 "şeyi" hiç ama hiç sevmedik...


Windows 8'in Metro arayüzü, sunduğu döşeme tabanlı kısayollar ile hem programlara hızla erişim imkanı tanıyor, hem de bu programlar hakkında canlı bilgiler gösteriyor. İnternette genellikle olumlu yorumlar alan Metro, büyük bir değişiklik olması ve Windows'u daha eğlenceli bir hale getirmesiyle de övülüyor. Ancak Windows 8'in Tüketici Önizleme sürümünde Metro arayüzünde bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Metro'yu kullanmak zaman zaman zor olabiliyor ve Metro, ayarlarınızı değiştirmeyi zorlaştırabiliyor. Bu sorunların final sürümde giderilmesini umuyoruz. İşte Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünde bulunan Metro arayüzündeki canınızı sıkabilecek 7 sorun:
Metro ve geleneksel masaüstü arasındaki boşluk: Windows 8'in Metro arayüzü ve masaüstü, aynı anda çalışan iki farklı işletim sistemi gibi duruyor. İki ortam oldukça farklı uygulamalara, farklı ayarlara ve farklı işleyiş kurallarına sahip. Örneğin IE, Metro arayüzünde ve masaüstünde baştan aşağı farklı görünüyor ve örneğin Metro arayüzünde IE ile internette gezinirken IE'nin masaüstü sürümünü çalıştırdığınızda, o an gezdiğiniz siteler açılmıyor.

Metro kısayolları can sıkabiliyor: Metro'yu fare ve klavyeyle kullanırken sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Örneğin Metro başlangıç ekranını açmak için fareyi sol alt köşeye sürüklüyorsunuz. Böylece giriş ekranının küçük bir resmi açılıyor. Ancak internette alıştığımız gibi fareyi küçük resmin üzerine götürerek tıkladığımızda, açılan pencerenin arkasındaki nesneye tıklamış oluyoruz. Bu değişikliği öğrenmesi kolay olsa da, pek alışıldık bir davranış olmadığını söylemeliyiz.
Metro uygulamaları dokunmatiklerle daha iyi geziliyor gibi görünüyor: Birçok metro uygulamasındaki arayüz, geniş ve yatay olarak kaydırılabilecek şekilde tasarlanmış. Bu dizilim, arayüz içinde bir tablette gezinirken işe yarayabilir, ancak fareyle o kadar da iyi olmayabiliyor. Farenizin çarkını veya sayfanın altındaki kaydırma çubuğunu kullanmanız gerekiyor. Sayfanın boş bir yerinden çekip sürüklemeniz ise mümkün değil.
Tüm metro uygulamaları tam ekran görünüyor ve bir ekrandan diğerine taşınmıyor: Metro uygulamaları etkileyici görünüyorlar. Ancak zaman zaman iki uygulamayı aynı anda görmeniz, aralarında karşılaştırma yapmanız veya veri taşımanız gerekebilir. Uygulamaları ekranın kenarında dikey bir panel şeklinde göstermek mümkün, ancak bu düzen birçok programda işe yaramayacaktır.

Metro uygulamaları bilgiyi yoğun olarak sunmuyor: Örneğin Müzik uygulaması bir kerede 24 ----- gösteriyor. Daha fazlasını görebilmek için yatay olarak kaydırmanız gerekiyor. Hızlı kaydırdığınızda ise sadece gri döşemeler görüyorsunuz ve resimlerin toplanması birkaç saniye sürüyor. Resimler yerlerine geldiğinde görünüm hoş bir hal kazanıyor, ancak yüzlerce -----ün olduğu bir kitaplığınız varsa, uygulamanın sunduğu yol pek de etkili değil.
Windows 8 menüleri: Metro giriş ekranında Ayarlar (Settings) simgesine tıkladığınızda, giriş ekranıyla ilgili ayarlar gösteriliyor. "PC Settings" bağlantısına tıklamanız mümkün, ancak bu ayarlar Denetim Masasında görmeye alıştığımız her ayarı içermiyor. Denetim Masası kısayolu için geleneksel masaüstündeyken Settings simgesine tıklamamız gerekiyor.
Metro'da kalmak zor: İki monitörünüz varsa birincil monitörünüz Metro arayüzünü kullanıyor. Diğeri ise geleneksel masaüstünü gösteriyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
metroda, sevmediğimiz, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'ya metro müjdesi! Neo Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 10:59
Metro'daki Küçük Kız Kalemzede Felsefe 0 07 Ekim 2011 16:09
Istanbul’da ilk metro Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 14:14
Metro Anonsları ( ingiltere ) Hasan Genel Paylaşım 3 24 Mayıs 2006 20:48