IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2012, 07:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Win 8 masaüstünde Consumer preview yazısını kaldırmak




Selam

son birkaç haftadır Windows 8 Consumer preview kullananlardan-deneyenlerden biriyim.masaüstümün hep temiz olmasını ve masaüstü tema ve resminin ön planda olmasından hoşlananlardanım.

win 8 kurduğumdan beri en sevmediğim şey o masaüstümde sağ altta asılı duran Windows 8 Consumer Preview Build 8250 yazısı olmuştu.en sonunda bunu kaldırmak için kolları sıvadım bir araştırma yaptım ve aşağıda anlatacağım birkaç adımı uyguladıktan sonra o nahoş yazıdan ebediyen kurtuldum.

1- öncelikle bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı tavsiye ediyorum çünkü bazı sistem dosyalarını patch edicez ve olası hatalarda sisteminizi kurtarma -geri alma şansınız olsun.

2- aşağıdaki eklentiden patch dosyasını bilgisayarınıza çekip kolay ulaşmanız için içindeki dosyaları masaüstünüze çıkarın.içinde iki adet Take Ownership & Patched Files adlı klasör bulacaksınız.

3- masaüstünüze çıkardıktan sonra ilk önce Take Ownership klasörünü açın.InstallTakeOwnership.reg dosyasınaa sağ tıklayın açılan menüden ''merge'' seçin (yada üstüne çift tıklayın) açılacak dialog kutucuğunda yes* deyip onay verin.

4 - C:\Windows\System32\en-US\ dizinine girin C:\ <-- Windows 8'inizin kurulu olduğu Hard Diskiniz olarak varsayıyorum.sizde nerdeyse ordan bu dizine gidin.
en-US klasörü içinden shell32.dll.mui bulup üsütüne sağ tıklayıp menüden ''Take Ownership'' seçin.

5 - bu kez C:\Windows\Branding\Basebrd\en-US\ dizinine gidip ordan basebrd.dll.mui dosyasını bulup üstüne sağ tıklayıp menüden yine ''Take Ownership'' seçin.

6 - indirip masaüstüne çıkardığınız Patched Files içinde bulacağınız basebrd.dll.mui dosyasına sağ tıkla kopyalayıp C:\Windows\Branding\Basebrd\en-US\ dizini içine yapıştırın.aynı adlı dosya olduğunu üstüne yazıp yazmamasını soracak siz replace* yani üstüne yaz deyip eskisiyle bu patchi değiştirin.

7- masaüstündeki indirdiğiniz Patched Files klasörü içinden şimdide diğer dosya shell32.dll.mui copy edin ve C:\Windows\System32\en-US\ dizini içine yapıştırın aynı şekilde eskisinin üstüne yazması için onay verin.

not. bu dosyayı kopyalarken kopyalamayı bir işlem çalışıyor diye red ediyorsa önce eski dosyanın adını değişin mesala shell32.dll.mui.old olarak değişin yada tüm explorer sayfalarını kapayıp copy-paste işlemini gerçekleştirin.

Böylece patch dosyalarımızı orjinalleriyle değişmiş olduk ..


şimdi Windows tuşuna + X tuşuna basın sol altta başlat menüsü olan yerde Quick Access hızlı erişim menüsü açılacaktır.bu menüde Command Prompt (Admin), göreceksiniz tıklayın açılan komut satırı-dos penceresine mcbuilder komutu girip enter yapın ve işlemin tamamlanması iç.in bekleyin .satır geri geldiğinde exit yazıp sonra enter'a tuşlayıp çıkın.ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

yeniden başlattıktan sonra masaüstünüze sağ tıklayıp Personalize-kişiselleştirme seçeneğine tıklayıp açın , temalar-theme listesinden Windows Basic seçeneğini üstüne çift tıklayıp seçin bu tema uygulandığında pencereyi kapatıp masaüstünüze bir bakın..


tata .. Windows 8 Consumer Preview vs vs .. yazısı artık yok..şimdi gene sağ tıkla personalize açıp eski temanızı-theme geri seçin..artık bu can sıkan yazıdan kurtulmuş oldunuz..

güle güle kullanın kolay gelsin...


(alıntı vs değildir..yabancı sitede bulduğum çözümü kendim deneyip uygulayıp buraya tarifini yazdım)


Konu saywhat tarafından (09 Nisan 2012 Saat 12:18 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, consumer, kaldırmak, masaüstünde, preview, win, yazısını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vBulletin Yazısını Kaldırmak yoSun vB 3.8.x Şablon Değişiklikleri 0 27 Mayıs 2011 10:27
Masaüstünde mini dev Kralice Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Temmuz 2008 16:08
Sayfa Üretimi yazısını kaldırmak... SoS PHP 0 25 Aralık 2005 15:58