IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2012, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows Xp üzerinde WebServer Kurulumu




Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -1

a. Windows Xp CD sini Cd-Rw içine yerleştirin ve çalıştırın.

b. Açılan menüden "Seçime Bağlı Windows bileşenlerini Yükle" seçeneğini tıklayın.

c. Windows bileşenleri sihirbazı menüsünden "internet information services(ISS)" nin kutusunu isaretleyin. "İleri" seçenğini tıklayarak kurulumu yapın.Kurulum bittikten sonra "Son" diyerek tüm pencereleri kapatın. Windows Cd sini çıkarabilirsiniz.


Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -2

Web Server için gerekli ISS servisini bilgisayarımıza kurduk. Bu servisi kontrol etmek için Internet Explorer açalım ve adres çubuğuna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazalım. Default olarak ayarlanmış bir pencereyle birlikte bir yardım penceresi açılacaktır. Bu şekilde servisimizin localhost (bilgisayarımız üzerinde) çalıştığına emin olabiliriz.

Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -3

Bir web sayfası hazırlayalım...

Windows Xp hangi diskteyse ( C: D: E: ) seçin ve açın sırasıyla Inetpub /
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dizinine girip yeni bir metin belgesi oluşturun. Metin belgesl içine deneme amaçlı herhangi birşey yazabilirsiniz. Farklı kaydet "i seçerek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dosyası içine index.txt olarak kaydedin. Bu işlemi tekrarlayın ve index.txt belgesini bu sefer index.html olarak kaydedin. Kayıt ettiğimiz dosyalar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
içine eklendi. Internet Explorer açalım adres çubuğuna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazarak hazırladığımız web sayfasının kontrolünü yapabilirsiniz.

Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -4

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdığımızda karşımıza servisle birlikte gelen default ayarlar çıkar. Fakat bizim hazırladığımız web sayfası index.html ve localhost yazdığımızda index.html nin açılmasını istiyoruz. Bunu değiştirmek için sırasıyla Bilgisayarım / Denetim Masası / Performans ve Bakım / Yönetimsel Araçlar / internet information services / Yerel bilgisayar isminin yanındaki + işaretini tıklayarak alt menüyü açalım / Web Siteleri / Varsayılan Web Sitesi üzerine sağ tıklayarak / Özellikler /

Açılan pencerede "Giriş dizini" bölümündeki "Yerel Yol" içine eğer istersek web server için hazırladığımız ve dosyalarını koyduğumuz bir dizini gösterebiliriz. Örnek C:\Belgelerim\osmanatabey\webserver\ gibi...

Tekrar menüden Belgeler seçeneğini seçelim ve pencere içindeki dosyaları kaldıralım. "EKLE" seçeneğini seçerek açılan pencereye index.html yazalım ve ekleyelim "UYGULA" ve "TAMAM" diyerek pencereyi kapatalım. Böylece localhost yazdığımızda veya internetten herhangi bir kişi hazırladığımız web server a bağlandığında index.html sayfasıyla karşılacaktır. Fakat bizim yaptığımız sayfa değişik bir formattada olabilir örnek: index.htm index.php default.asp index.asp vs. bu şekilde bir sayfa hazırladığımızda yaptığımız sayfa formatını Belgeler içine eklememiz yeterli olucaktır.

Yeni bir Internet Explorer açarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdığımızda index.html nin açıldığını görüceksiniz.

Hazırladığımız Web Sayfasını Internette yayınlamak

Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -5

Kullandığınız Adsl Modemde "Virtual Servers" seçeneğini bulun ve WebServer için gerekli olan 80 Portunu kullandığınız bilgisayarın local ip adresine yönlendirin. Modeminizi resetleyerek yeni baştan başlatın.

Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -6

Bilgisayarım / Denetim Masası / Performans ve Bakım / Yönetimsel Araçlar / Internet information services / Kullandığınız yerel bilgisayarın "+" işaretini tıklayarak alt menüyü açın / Web Siteleri / "Varsayılan Web sitesi" seçeneğini sağ tıklayarak / Özellikler / Açılan özellikler penceresi içinde "IP Adresi" bölümünde "Atanmış Yok" seçilmiş ise bu bölüme web server için kullanacağınız local ip "i yani adsl modem içinde port yönlendirdiğiniz ip adresinizi yazın. "UYGULA" ve "TAMAM" diyerek tüm pencereleri kapatın.

Sağ alt köşede bulunan bağlantı ikonunu tıklayın veya Bilgisayarım / Ağ bağlantılarım / Ağ bağlantılarını görüntüle / Yerel ağ bağlantınızı sağ tıklayın / Özellikler / açılan pencerede / Gelişmiş / Ayarlar / Windows Güvenlik duvarı eğer aktif ise kapatın. Ayrıca web server kontrolünü bitirene kadar kullandığınız firewall türü programların tamamını kapatın.

Windows Xp WebServer Kurulum Ayarları -7

Hazırladığımız web server ve websayfasına bağlanmak için proxy kullanmamız gerekiyor eğer proxy kullanmazsak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdığımızda karşımıza adsl modem ayar sayfası veya şifre sorgu penceresi açılacaktır.

Internet Explorer açalım [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine girerek kullandığınız ip adresini öğrenin. Daha sonra aynı adreste bulduğunuz proxyleri deneyerek çalışan bir proxy bulun. ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak hazırladığınız web server "a bağlanın.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurulumu, webserver, windows, xp, üzerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unreal3.2.8.1.exe windows kurulumu Xbarr Unreal IRCd 0 23 Aralık 2009 21:25
Usb Boot ile Windows 7 Kurulumu HarbiBoy Bilgisayar Donanımı 0 11 Ekim 2009 21:00
Windows XP Fiesta Kurulumu izmit_Lee Windows 4 28 Ağustos 2007 18:22