IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2012, 16:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows Xp de unuttuğunuz parolayı yeniden kullanmak




Windows XP altındaki kullanıcı hesapları için geçerli olan parolaların unutulması korkulu bir rüyadır. Bu ihtimali ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz.

Microsoft, bu tür bir durum önceden hazırlıklı. İsterseniz, kullanıcı hesabınıza ileride yeniden ulaşabilmek için bir parola geri yükleme disketi oluşturabilirsiniz. Ancak, yabancılar için hesabınıza erişim kartı gibi kullanılabilecek olan bu disketi, oluşturduktan sonra gerçekten güvenli bir ortamda saklamalısınız.

İlk olarak biçimlendirilmiş yeni bir disket hazırlayın. Disketin bundan sonraki oluşturulma işlemi PC’nizin ağa bağlı olup, olmamasına bağlıdır. Eğer tek başına veya bir çalışma grubuna dahil olan bir bilgisayara sahipseniz aşağıdaki işlemleri uygulayın: Başlat/Denetim Masası komutunu çalıştırın ve ekrana gelen penceredeki Kullanıcı Hesapları simgesine iki kere tıklayın. Parolasını diskete aktarmak istediğiniz hesabı seçin ve pencerenin solundaki İlgili Görevler başlığı altındaki “Unutulan parolayı önle” bağlantısına tıklayın. Bunun sonucunda aktif olan Unutulan Parola sihirbazının ekrana getirdiği direktifleri takip edin.
Bir Domain’e dahil olan bir Windows XP’de ise farklı bir yol izlenmesi gereklidir. Burada ilk olarak [Ctrl]+[Alt]+[Del] tuş kombinasyonunu uygulayın ve ekrana gelen penceredeki Parola Değiştir üzerine tıklayın. Kayıt listesinden yerel bilgisayarı, Domain’i değil, seçin. Bunun sonucunda Yedekleme adında yeni bir düğme ekrana gelecektir. Unutulan Parola sihirbazını başlatmak için Yedekleme düğmesine tıklayın ve ekrana gelen direktifleri takip edin. Bu durumda da yerel bilgisayardaki , birden fazla olsa dahi sadece bir kullanıcı hesabını yedekleyebilirsiniz.

Ve disketi ilk yardım için kullanmak. Sistemi yeniden başlatın ve ilk olarak yanlış bir parola girin. DİKKAT! Bu işlem ancak bilgisayara kayıt olurken geçerlidir. Domain ortamında işe yaramayacaktır. Yanlış parola ile sisteme erişmek istediğinizde, üzerinde “Parola sıfırlama disketinizi kullanın” düğmesi bulunan “Parolanızı mı unuttunuz?” mesajı ekrana gelir. Bu düğme üzerine tıklayın, biraz önce oluşturduğunuz disketi sürücüye yerleştirin ve yeni bir kullanıcı parolası belirleyin. Bunun sonucunda artık yeni parolanızı kullanabileceğiniz bir Login penceresi ekrana gelecektir.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
de, kullanmak, parolayı, unuttuğunuz, windows, xp, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows'u yeniden baslatmak Atay Delphi 0 11 Nisan 2010 18:18
XP’de Windows 7 kullanmak istiyorum.. Dilara Windows 4 10 Kasım 2009 23:23
Windows’u Eski Ayarlarıyla Yeniden Kurun Hasanx Windows 0 18 Nisan 2009 15:15