IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2012, 17:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Word’de Otomatik Kurtarma




Word’de Otomatik Kurtarma

Elektrik kesintisi gibi sık karşilaşilan sorunlar, üzerinde çalistiginiz verileri kaybetmenize neden olabilir. Böyle bir durumla karşi karşiya kalmak istemiyorsanız, Word’ün "Otomatik Kurtarma" özelligi ile mutlaka tartışmalısınız.

Bilgisayarlar her ne kadar son teknoloji ile üretiliyor olsalar da, bazı durumlarda verilerinizi kaybetmenizi engelleyemezler. Örnegin, üzerinde çalismayi sürdürdüğünüz bir belgeyi saatlerdir kaydetmiyor olabilirsiniz. Eğer çalismaniz sırasında ani bir arıza veya elektrik kesintisi yaşanırsa, tüm bilgilerinizi kaybetmeniz de kaçınılmaz bir sonuçtur.

Belgeyi sık sık kaydederek veri kaybını en aza indirmeniz mümkün. Ancak bu yöntem, hiçbir zaman kesin koruma sağlamaz. Çünkü kaydetmeyi unutmayacağınızı kimse garanti edemez. Bu durumda, verilerinizin güvenliği için başvurabileceğiniz tek bir alternatif kalıyor; o da bilgisayarın, üzerinde çalistigimiz belgeleri otomatik olarak kaydetmesini sağlamak. Peki ama bunu nasıl yapacağız? Tabii ki Word’ün "Otomatik Kurtarma" özelligi ile...



KAYIT SÜRELERİ

"Otomatik Kurtarma" özelligi, belgelerde yapılan değişikliklerin belli aralıklarla denetlenmesini ve sabit diske kopyalanmasını sağlar. Kopyalama işleminin hangi sıkılıkla gerçekleşeceğine kendiniz karar verebilirsiniz. Üzerinde çalistiginiz belgenin önemini göz önünde bulundurarak, uygun bir kayıt aralığı belirlemelisiniz. Bu süre sadece tek bir dakika olabileceği gibi, 2 saate ayarlanması da mümkündür.

Kaydetme işlemi, bazı durumlarda bilgisayarı yavaşlatabilir. Örnegin dokümanınız resim ve hareketli görüntülerden oluşuyorsa, birkaç saniye beklemeniz gerekebilir. Ama sadece metinlerden oluşan bir doküman üzerinde çalisiyorsaniz, dosyanızın kaydedildiğini hissetmezsiniz bile.




Kayıt aralığını belirlerken, yazma hızınızı da dikkate almanızda yarar var. Eğer klavyeyi büyük bir ustalıkla kullanabiliyorsanız, belcenizi 2 dakikada bir kaydetmeniz doğru olacaktır. Çünkü bu iki dakika, çok fazla çalisma ile eş değerdir. Ancak her beş dakikada sadece dört satır yazıyorsanız, 2 dakikada bir kayıt yapmanıza gerek yok. Ancak bu durum, kayıt aralığını 2 saate ayarlamanız anlamına da gelmemeli. Bizim tavsiyemiz, sürenin asla 10 dakikanın üzerine çikmamasi olacaktır.

1- Word programının açık olduğunu ve standart bir belge üzerinde çalistiginizi varsayın (Örnegin mektup ya da her hangi bir konuda makale yazıyor olabilirsiniz).

2- "Araçlar" menüsünden "Seçenekler"i tıklayın.

3- "Seçenekler" penceresi açıldığında, farenin sol tuşu ile "Kaydet" sekmesine tıklayın. Burada, belgelerinizin otomatik olarak kaydedilmesini sağlayacak önemli seçenekleri göreceksiniz. Öncelikle "Otomatik Kurtarma Bilgilerini Kaydetme Sıklığı" satırının yanındaki onay kutusunun işaretlenmiş olmasına dikkat edin. Eğer onay kutusu işaretlenmişse, satırın sağ tarafında göreceğiniz alana kaydetme aralığını (dakika olarak) girebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz, buraya gireceğiniz değerin 10 dakikadan daha fazla olmamasıdır.




DİKKAT: OTOMATİK KURTARMA VE KAYDETME

Otomatik kurtarma özelligini ve normal kayıt işlemini birbirleri ile karıştırmayın. Otomatik kurtarma, Word’ün beklenmedik şekilde kapandığı durumlarda işinize yarar ve belgeyi bir daha açtığınızda kaydedilmiş değişiklikleri ekranda görmenizi sağlar. Belge üzerindeki çalismaniz sona erdiğinde, onu mutlaka kaydedin. Belgeyi kaydetmeden kapatmak, yaptığınız değişikliklerin de yok olması anlamına gelecektir.




İPUCU: FARK ETTİRMEDEN

"Özellikler" penceresinde yer alan "Kayıt" sekmesinde "Arka planda kaydedilsin" seçeneğini işaretlemelisiniz. Bu sayede otomatik kayıt işleminin arka planda gerçekleşmesini sağlarsınız ve kayıt sırasında işinizi bölmek zorunda kalmazsınız.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurtarma, otomatik, word’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft Office 2003 Word (tek parça sadece word ) indir Satuk Bilgisayar Donanımı 1 23 Eylül 2011 10:51