IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2012, 17:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CD’deki Müziği PC’nize Kopyalayın




CD’deki Müziği PC’nize Kopyalayın

Windows XP, ses dosyalarını dinleyebilmeniz ve organize edebilmeniz için çok yönlü bir araç olan Windows Media Player’ı kullanımınıza sunmuştur. Bu program sadece dosyaları açmakla kalmaz, sevdiğiniz CD’lerden gerçek bir müzik arşivi oluşturmanıza da olanak tanır.

1- İlk yapmanız gereken, bilgisayarın CD-ROM sürücüsüne seçtiğiniz bir CD’yi yerleştirmektir. Birkaç saniye bekleyin. Bilgisayarınız otomatik olarak bunun bir müzik CD’si olduğunu anlayacak ve karşinıza bir pencere içinde yapabileceğiniz işlemleri sıralayacaktır.

2- Karşinıza çikan seçeneklerden "Ses CD’si Çal"ı işaretleyin ve "Tamam" düğmesine basın. Bu sayede Windows Media Player açılacak ve CD’deki ilk parçayı çalmaya başlayacaktır.

3- Windows Media Player’ı kendiniz de çalistirabilirsiniz. Bunun için "Başlat/ Tüm Programlar / Windows Media Player" yolunu takip etmeniz yeterli.

4- Windows Media Player ile --- dosyalarını da dinleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle "Dosya" menüsünde göreceğiniz "Aç" seçeneğine tıklayın. Açılacak olan diyalog penceresini kullanarak dinlemek istediğiniz dosyaları bulun ve "Aç" düğmesine tıklayın. Farklı bir alternatif olarak, --- dosyalarını seçerek Windows Media Player penceresinin içerisine sürüklemeyi deneyebilirsiniz.



CD’DEN BİLGİSAYARA MÜZİK KOPYALAMAK

Eğer her müzik dinlemek istediğinizde, CD’leri CD sürücüye takıp çikartmaktan sıkılıyorsanız, Windows Media Player ile sevdiğiniz parçaları doğrudan bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz. Bu sayede, CD’ye ihtiyaç duymadan müzik dinlemeniz mümkün olacaktır.

5- Sol kısımda göreceğiniz seçeneklerden "CD’den kopyala"ya tıklayın.

6- Bu sayede CD’de yer alan parçalar listelenir. Her parça adının yanında birer onay kutusu göreceksiniz. PC’nize kopyalamak istediğiniz şarkıların yanındaki kutuları işaretleyin. Seçiminizi tamamladıktan sonra "Müzik Kopyala" seçeneğine tıklayın. İşin bundan sonrasını Windows Media Player sizin için halledecektir. Seçili olan şarkılar, "Belgelerim" klasörü içerisinde yer alan "Müziğim" alt klasörüne kopyalanır.




TAM TERSİ

Eğer anlattığımız işlemin tam tersini yapmak, yani sevdiğiniz şarkılardan bir müzik CD’si oluşturmak isterseniz, Windows Media Player bu konuda da size yardımcı olabilir.

7- CD oluşturmak için, boş CD’lerin üzerine veri aktarabilen CD yazıcı cihazlara ihtiyacınız olacak. Bu cihazlar, görünüm olarak standart bir CD sürücüyü andırırlar.

Boş bir CD’yi CD yazıcınıza yerleştirin. Daha sonra Windows Media Player’ın "Dosya" menüsündeki "Aç" komutu ile istediğiniz müzik parçalarını seçin (dördüncü adımda olduğu gibi). Ardından, pencerenin sol kısmında yer alan "CD veya Aygıta kopyala" seçeneğine tıklayın.

8- Kopyalamak istediğiniz parçaların yanındaki kutucukları işaretledikten sonra, sağ üst bölümdeki kırmızı düğmeye (Müzik Kopyala) tıklayın. Windows Media Player, seçili şarkıları sizin için CD’ye yazmaya başlayacaktır. Ancak bu işlemin tamamlanması için birkaç dakika beklemeniz gerekecek.




BİLGİ: YASALAR

Müzik parçalarının telif hakları, yasalar çerçevesinde koruma altına alınmıştır. Dolayısıyla CD’den kopyalayacağınız şarkıların dağıtımı da suç İşlemek anlamına gelir. Bu yüzden tüm işlemler, sadece kişisel kullanım amacıyla yapılmalıdır.




BİLGİ: DOSYA TİPLERİ

Windows Media Player, müzik dosyalarını ".WMA" (Windows Media Format} uzantısı İle kaydeder. Bu tip dosyalar, aslında --- dosyalarından çok da farklı değildir. WMA dosyaları da, --- dosyalarında olduğu gibi gelişmiş bir sıkıştırma tekniğini kullanırlar Media Player, WMA’nın yanı sıra İnternet üzerindeki en popüler müzik dosyası tipi olan ---Ü de destekler. Ancak CD’den şarkı kopyalarken, her zaman ".WMA" uzantısını kullanır.

__________________
Her$eyimi saf dı$ı ßıraktım korkularımı ßiLe sancıLarım ipi kopan ßir Oltanın ucunda kaLdı ßeLki'de ßir ßaLığın ßoğazında sakLı..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cd’deki, kopyalayın, müziği, pc’nize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PC'nize hükmedin! Deep Bilgisayar Donanımı 0 17 Nisan 2012 18:00
5star Game Copy; Bütün korumalı Cd ve Dvd'leri sorunsuz orjinal kopyalayın. Lee Bilgisayar Donanımı 2 09 Temmuz 2009 18:50