IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2012, 15:50   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1 milyar satacak!




Yazılım devi Microsoft, Windows 8 işletim sistemiyle, 1 milyara yakın PC, dizüstü ve tablet bilgisayarlara ulaşarak, Apple ve Google’a karşı kaybettiği piyasa gücünü geri kazanmak istiyor.

Dünya yazılım devi Microsoft, uzun süredir beklenen windows 8 işletim sistemini dün New York’ta tanıttı. Microsoft, amiral gemisi olacak ürünle PC, dizüstü ve tablet bilgisayarlara ulaşmayı hedefliyor. Mobil cihaz alanında Apple ve Google’a karşı kaybettiği piyasa gücünü geri kazanmak isteyen Microsoft bu kapsamda, tablet bilgisayarıSurface’ı da Windows 8 ile birlikte görücüye çıkardı. Firma yeni işletim sisteminin tüm dünyada 1 milyar civarında kullanıcıya ulaşmasını bekliyor.

BÜYÜLEYİCİ TECRÜBE
Microsoft, Windows 8 ve Windows 8 Pro olarak iki versiyonda sunulan işletim sisteminin tanıtım etkinliğinin açılışını yapan Microsoft’un Windows birimi başkanı Steven Sinofsky, medya dünyasını ve PC sanayisini temsil eden yaklaşık bin kuruluşun temsilcilerine yeni işletim sistemini anlattı. Sinofsky, Windows 8’in temelinin bir önceki versiyona, yani dünya genelinde 670 milyon satan Windows 7’ye dayandığını vurguladı. Başlangıç tuşunu ortadan kaldıran ve uygulamaları kare ikonlar halinde sunan yeni işletim sisteminin ara yüzünü anlatan Snifosky’nin ardından sahneye Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer çıktı.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Steve Ballmer, “Windows 8’in kendileri ve müşterileri için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini” ifade ederken, “Windows’u ve tüm PC sanayisini yeniden tasarladık” ifadesini kullandı. Microsoft, Windows 8 ile XP, Vista ve Windows 7 gibi eski sürümlerini kullanan müşteri tabanını korumak istiyor ve tablet bilgisayar piyasasında büyük nüfuza sahip Apple ve Google ile mücadelesinde de önemli koz elde etmek istiyor. Windows 8, Metro tasarım sistemiyle 7’den tamamen farklı bir görünüme sahip ve başlangıç Menüsü de yok.

EN İYİ PC’LERİ YARATACAK
Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, New York’ta düzenlenen gecede oldukça enerjik görünürken, Windows 8 için son derece iddialı ifadeler kullandı. Ballmer, “Bugün Microsoft ve müşterilerimiz için yeni bir dönem başlıyor” derken “Windows 8’in gelecek birkaç hafta içinde dünyanın en iyi PC’lerini yaratacağını” öne sürdü. “Yeni nesil işletim sistemini “gerçekten büyüleyici” olarak tanımlayan Ballmer, Windows 8’in başlangıç ekranına değinerek, “Sizi tüm faaliyetlerinize bağlı tutuyor. Fotoğraflarınız istediğiniz anda bir anda belirecek, tüm belgeleriniz SkyDrive üzerinde hazır bulunacak. Önemsediğiniz her şey ve herkes sürekli elinizin altında olacak” dedi.

Türkiye’de 79 TL
Microsoft kullanıcıları, Türkçe dil desteği bulunan Windows 8 işletim sistemini microsoft.com sitesinden indirebilecek. İşletim sistemi, Türkiye’deki teknoloji mağazalarında bugünden itibaren satışa sunulacak. Microsoftstore.com ise 8 bin uygulama ile hizmete sunuldu. Ballmer, Windows Store’daki uygulama sayısının yakın zamanda 100 bini geçeceğini açıkladı. Windows XP, Vista veya 7 kullanıcıları, Ocak 2013 sonuna kadar 8 Pro’yu 79 TL’ye indirebilecek. Ballmer, Windows 7 kullanan 670 milyon bilgisayarın yanı sıra, 400 milyon yeni PC’nin Windows 8 kullanmasını beklediklerini söyledi.

Ballmer: Bu programa özel cihazlar üretilecek
Lenova ThinkPad Tablet 2 ve Acer Aspire S7-191 dizüstü bilgisayarı gibi farklı cihazlarda sunumlar yapan Steve Ballmer, eğlence sektörünün Windows 8 için uyumlu cihazları piyasaya süreceğini öne sürdü. Ballmer, Yammer sosyal medya ağı, Microsoft Dynamics ve diğer işletmeler için kullanılan araçların yakın zamanda yeni işlerim sistemine uyumlu olacağını açıkladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, milyar, satacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bing'i Facebook'a satacak mı! DeamoN Bing 0 14 Nisan 2012 22:46
Çalık ATV ve Sabah'ı tek tek satacak PassioN Haber Arşivi 0 22 Şubat 2012 21:00
1.6 milyon satacak! Deep Cep Telefonlar 0 12 Aralık 2011 16:46
Dondurulmuş nar tanesi satacak Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:07
Yine yok satacak Kralice Bilgisayar Donanımı 0 30 Temmuz 2008 00:15