IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2012, 13:17   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft, Windows Blue Üzerinde Çalışıyor




Microsoft, Windows 8'den sonraki dönem için kolları sıvamaya başladı. Firma, Windows Blue adını verdiği yeni bir ekosistem üzerine çalışıyor. Bakalım bu ekosistem bizlere neler getiriyor?



Satışa sunulmasının ardından 1 ayı geride bırakan ve toplamda ilk ay itibariyle 40 milyon lisansı satılan Windows 8'den sonraki dönem içinMicrosoft çalışmalara başladı.
Windows 8, RT ve Windows Phone 8 ile yazılım tabanında alt yapısını benzer bir sisteme oturtan Microsoft, Microsoft Blue adını verdiği yeni ekosisteminde bu avantajı kullanacak.
Tıpkı Windows Phone'daki Mango, Tango ve en son Apollo kod adları gibi bundan sonra Microsoft genel olarak işletim sistemlerine kod adı vermesi bekleniyor. Windows 8'den sonraki güncelleme ise iddialara göre Blueolacak.
The Verge'in yaptığı habere göre Microsoft, güncellemelerini yılda bir olarak değiştirecek. Her bir yılda büyük bir işletim sistemi güncellemesiyle karşı karşıya olacağız ve bu güncellemelerin ardından işletim sistemi yeni özellikler kazanacak.
Daha önce Windows sürümlerindeki güncellemeler anlık olarak kullanıcılara paylaşılıyordu ve büyük görsel yenilikler getirmiyordu.
Artık yeni güncellemelere firma iOS ve Android'teki gibi yıllık olarak gelişmiş yeni özelliklerle beraber yazılımını güncelleyecek. Bluegüncellemesi sonrasında Windows Phone 8'in de güncellenmesi bekleniyor. Yani bundan sonra Windows sürümleri bir arada, birekosistem olarak güncellenecekler.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Android ve iOS tabanlı işletim sistemine sahip cihazlardaki yazılımlar ek ücret ile lisans alınarak hazırlanmadığından, güncellemeler üretici için bir maddi sorun teşkil etmiyor fakat Windows 8'den sonra önümüzdeki yıl piyasaya sunulacak olan Windows Blue güncellemesinde nasıl bir ücret politikası uygulanacak tam olarak net değil.
Firmaya yakın kaynaklara göre Microsoft burada çok uygun fiyatlarlaWindows 8 kullanıcılarına güncelleme imkanı sunacak. Bir diğer ihtimal ise güncellemelerin ücretsiz olarak dağıtılması. Sadece ilk lisans alımına ücret ödeyip, daha sonraki güncellemeleri ücretsiz olarak da alabilme ihtimalimiz var. Tabi bu ne kadar gerçekleşir merakla bekliyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ÇalıŞıyor, Üzerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple, iTunes 11 Üzerinde Çalışıyor ALeMCi Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 11 Nisan 2012 10:56
Intel DDR4 RAM Desteği Üzerinde Çalışıyor ALeMCi Bilgisayar Donanımı 0 05 Nisan 2012 23:32
Red Dead yapımcısı açık dünyalı bir oyun üzerinde çalışıyor KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Ocak 2012 13:54
God of War yapımcısı yepyeni bir oyun üzerinde çalışıyor Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Eylül 2011 22:18