IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2013, 14:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
XP'den vazgeçmek için 7 neden!




Windows XP'den vazgeçmek için 7 neden!

Sadece 1 senesi kalan Windows XP'yi hala bırakmadınız mı? İşte fikrinizi değiştirecek 7 önemli neden.

Windows XP, bir seneden kısa bir süre sonra, 8 Nisan 2014'ten itibaren herhangi bir güvenlik güncellemesi almayacak. Microsoft'un alışılmadık biçimde uzun süre desteklediği inanılmaz işletim sistemi, güvenliğine önem verenler için vadesini doldurmak üzere.

Microsoft, sayısız kampanyayla kullanıcıları ve şirketleri Windows XP'den vazgeçirmeye çalışıyor. Bunun son örneğini şirketin Windows 8 ve Office 2013 kampanyasında görmüştük. Bu kez ise biz CHIP Online olarak Windows XP'yi bırakmanız ve en azından şu sıralar oldukça uygun bir yükseltme fiyatına sahip olan Windows 7'ye geçmeniz için geçerli 7 iyi sebebi bir araya getirdik.

Neden 1: Belirsizlik

Windows XP, kullanıcı hesapları açısından Windows 7'den daha güvensiz. Windows XP'de kurduğunuz bir kısıtlı kullanıcı hesabının güvenliği tartışmalı. Zararlı kodların çalışmasına engel olmayı amaçlayan Data Execution Prevention ve Address Layout Randomization gibi güvenlik işlevleri ise XP'de bulunmuyor.

Neden 2: Yavaşlık

Windows XP'nin açılmasını beklerken ocağınızı yakıp kendinize bir kahve pişirebilirsiniz. Windows 7 ise hem açılış olarak, hem de başlat menüsünden programları kolayca bulmada daha hızlı.

Neden 3: XP Modu

Windows 7 Professional ve Ultimate, ücretsiz XP Mode işlevi ile geliyor. Bu işlev sayesinde masaüstünüzde sanal bir XP ortamında eski XP programlarını çalıştırabiliyorsunuz.

Neden 4: Yazılım desteği

Windows XP'de yeni donanımlarda sorun yaşama ihtimaliniz yüksek; aynı durum yazılımlar için de geçerli. Örneğin Microsoft, Internet Explorer'ın ve Media Player'ın yeni sürümlerini Windows XP için sunmuyor. XP'ye destek vererek zaman kaybetmek istemeyen yazılım geliştiricilerinin sayısı ise giderek artıyor.

Neden 5: Kararlılık

Windows 7'de XP'de sıkça rastladığınız mavi ekranlarla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi, donanımların Windows 7 sürücülerinin iyileştirilmiş olması.

Neden 6: Rahatlık

Windows 7'deki Aero Snap, pencereleri kenarlara sürükleyip sabitleyerek daha rahat çalışmanızı sağlıyor. Windows 7'nin görev çubuğu işlevleri, sürücü güncelleme özelliği ve otomatik sürücü arama özelliği, onun kullanımını Windows XP'den çok daha rahat kılıyor.

Neden 7: Sizi uğraştırıyor

Windows 7'de otomatik olarak yapılan disk birleştirme işlevini XP'de kendiniz çalıştırmanız gerekiyor. Windows 7'li PC'nize bir SSD eklediğinizde işletim sistemi onu tanıyor ve gerekli optimizasyonları otomatik olarak yapıyor. Windows XP ise bunu yapmadığı gibi SSD'nize normal bir disk gibi davranıp onun ömründen çalabilir.

Bir başka örnek ise Windows XP'nin arama dizinini oluşturmasının çok uzun sürmesi. Üstelik buna rağmen arama işlevi yeterince iyi değil ve ilgili sonuçları getirmeyebiliyor. Windows 7'nin varsayılan ayarlarının kusursuz olduğunu söylemiyoruz, ancak onu ihtiyaçlarınıza uygun hale getirmeniz mümkün.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
vazgecmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vazgeçmek pes etmek değildir Sue Kişisel Gelişim 0 08 Ağustos 2012 13:31
Vazgeçmek Rüzgar Aşk ve Sevgi Köşesi 0 26 Kasım 2011 16:53
Bir Tercihtir Vazgeçmek . yeLda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 14 Mayıs 2009 20:54