IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2013, 11:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
100 milyon Win 8 ve gerçekler!




100 milyon Windows 8 ve gerçekler!

Microsoft 100 milyon Windows 8 sattığını söylüyor. Peki ama gerçekler ne diyor?

Microsoft, geçen 6 ay içerisinde 100 milyon Windows 8 kopyası sattığına dair bir açıklama yaptı. Peki bu kopyaların kaç tanesi gerçekten kullanılıyor?

"Moor Insights & Strategy" firması analisti Patrick Moorhead, Microsoft'un 100 milyon gibi bir dönüm noktasına ulaştığını duyduktan sonra bu soru ile ilgilenmeye başlamış. 100 milyon noktası hakkında asıl zorluğun, bu sayının ne ifade ettiğini çözmek olduğunu söyleyen Moorhead, "Bu sayı, ne kadar fazla ürünün kullanıldığı anlamına gelmiyor." diyerek konuşmasına devam etti.

Microsoft; bir ürün fabrikadan çıkıp bir tablet, PC ve benzeri bir ürüne yüklendiği zaman veya orijinal ürün üreticisi (OEM) olan bir iş ortağına lisans gönderdiği zaman, o ürünü satılmış sayılıyor. OEM'lere gönderilen lisanslar da bu 100 milyonun önemli bir kısmını oluşturuyor. Microsoft için fabrikadan çıkmış - yani satılmış – olan bu ürünlerin içerisinde, teknoloji marketlerinde yer alan ancak henüz kullanıcıların eline geçmemiş "arada kalan" ürünler de yer alıyor.

Moorhead'in 100 milyon sayısından şüphe duymasının esas sebeplerinden biri de buymuş. Doğru sorunun "Kaç tane Windows 8 PC satıldı ve kullanılıyor?" olduğunu söyleyen Moorhead "Microsoft'tan (konu hakkında) bir bilgi gelmiyor olması kötü bir haber. Eğer iyi bir haber olsaydı, Microsoft şu anda bağırarak herkese bunu duyuruyor olurdu. Microsoft, sayılar altında ezilmek yerine, hiçbir şey söylememeyi tercih ediyor." diyerek açıklamasına devam etti.

Peki ama 100 milyonun ne kadarı kullanılıyor?

Moorhead'in aradığı sayı aslında Microsoft'un elinde mevcut. Microsoft'tan Tami Reller'ın yakın zamanda yaptığı açıklamada söylediğine göre aktif edilen PC sayısında "tutarlı bir artış" gözüküyor. Microsoft aktif edilen her ürünü, şirkete ait bir bilgisayar üzerine gelen bir uyarı sayesinde takip edebiliyor.

Kullanılan ürün sayısına Microsoft'un yardımı olmadan ulaşmak her ne kadar imkansıza yakın da olsa, dünya üzerindeki araştırma firmalarının konu hakkında bazı fikirleri var. Kaliforniya'da yer alan analiz şirketi Net Applications'a göre, dünya üzerinde 1.4 milyar Windows PC kulanım halinde. Bu sayı Windows firmasının gelişim bölümünün başında yer alan Julie Larson-Green tarafından defalarca tekrarlanın bir sayı. Tabii ki uyarmak lazım; Net Applications tarafından toplanan bu bilgiler internete bağlı olmayan, yani internet bağlantısı olmayan bilgisayarları içermiyor.

Net Applications'ın topladığı bilgiler ise şöyle: Nisan ayında Windows 8 kullanıcısı oranı yüzde 4.2 idi. Bu sayı; tablet, notebook ve benzeri dokunmatik çalışan, "modern yöntemlerle internete bağlanan" ürünleri içermekte. 1.4 milyarın yüzde 4.2'si ise yaklaşık olarak 58.6 milyona denk gelmekte. Yani, geçen ay içerisinde Windows 8 kullanan sayısı 58.6 milyon.

Aynı hesap yapıldığı taktirde ortaya çıkan Windows XP kullanıcı sayısı: 584.4 milyon. Windows 7 kullanıcısı: 682.2 milyon. Vista kullanıcısı ise 72.5 milyon. Yani halen Windows 8'den yüksek. Hatta 20 yıl önce çıkan Windows NT kullanıcısı sayısı bile 1.7 milyon civarında.

Başka bir deyişle Microsoft için 100 milyon neyi ifade ediyor bilinmez ama dünya üzerinde Windows 8 kullanımı henüz yüksek sayılamayacak bir durumda.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gercekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amy Winehouse’un 10 milyon olduğu sanılan serveti 2 milyon çıktı! Kalemzede Haber Arşivi 0 08 Eylül 2011 12:29