IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2013, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8.1 neleri onaracak?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows 8.1'de onarılması gereken 8 şey!

Windows 8'de çoğumuzun canını sıkan bu 8 şey, Windows 8.1'de onarılabilecek mi?

Son aylarda Windows 8'in farklı yeniliklerini savunmakla meşgul olan Microsoft, üzerinde çalıştığı Windows 8.1 ile işletim sisteminin bize görünen bölümünde bazı değişiklikler yapacak. Bu değişiklikler, masaüstünün geri dönüşü gibi köklü değişiklikler olmayacak, ancak işletim sistemindeki bazı belirgin eksiklikleri giderebilir.

Microsoft, Windows 8'den bahsettiği kadar Windows 8.1'i bizlere tanıtmadı, dolayısıyla onu sadece sızıntılardan ve sızan ekran görüntülerinden inceleyebildik. Ancak yine de onun hakkında önemli bilgilere sahibiz. Peki önümüzdeki haftalarda ön-izleme sürümü herkese açılacak olan Windows 8.1 (kod adı Windows Blue)'dan neler bekleyebiliriz? Dahası ondan hangi yenilikleri beklememeliyiz?

1. Başlat menüsü

Son zamanlardaki söylentiler, Windows 8.1'in Başlat menüsünü veya Başlat düğmesini geri getireceğini iddia ediyor. Microsoft ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada menünün geri dönmeyeceğini, masaüstüne eklenecek bir "Başlat düğmesi" ile Metro ekranına geçişin daha kolay bir hale geleceğini söyledi.

Windows 8.1'e eklenecek bir Başlat menüsü çoğumuzun işine yarayacak olsa da bu, gerçeğe dönüşecek gibi görünmüyor.

2. Daha iyi uygulamalar

Windows 8'in uygulama mağazasında çok sayıda ücretsiz uygulama bulmanız mümkün. Ancak bu uygulamaların çoğu, masaüstündeki sürümlerine kıyasla çok kısıtlı işlevlere sahipler. Örneğin Skype'ın Windows 8 sürümü, masaüstündeki işlevlerinin çoğuna sahip değil. Windows 8'in Takvim, Posta ve Kişiler uygulamaları da aşırı sayılabilecek derecede basit. Mobil kullanıcılar için bu iyi bir şey olabilir, ancak PC kullanıcıları daha fazlasını bekliyor.

Microsoft'un son zamanlarda bu üç uygulamanın işlevlerini geliştirdiği biliniyor. Ancak hem masaüstü, hem de mobil cihazlar için uygulama geliştirme işinin zorluğu, Windows 8'de kendini gösteriyor.

3. Bir IE yeterli

Windows 8'de IE10 adını taşıyan iki web tarayıcısı bulunuyor. Masaüstü Internet Explorer'da çalışan eklentiler, dokunmatik dostu Internet Explorer'da çalışmıyor. Sekmeler de her ikisinde farklı işliyor. Dahası Chrome gibi farklı bir web tarayıcısını varsayılan olarak ayarladığınızda, artık sadece masaüstü IE10'u kullanabiliyorsunuz. Windows 8.1, bu karmaşayı düzeltmek için iyi bir fırsat olabilir.

4. Windows 8 uygulamalarını daha kolay boyutlandırma

Windows 8 uygulamaları varsayılan olarak tüm ekranınızı kaplıyor. Ancak bu, büyük masaüstü/laptop monitörünüzde boş alanın verimsiz kullanılması anlamına geliyor. Windows 8.1'in Windows 8 uygulamalarını yeniden boyutlandırmayı ve ekran içerisinde taşımayı daha kolay bir hale getirmesinden umutluyuz. Windows 8.1'de en azından ekranı tam ortadan ikiye bölerek iki uygulamayı aynı anda kullanabileceğimizi biliyoruz.

5. Daha esnek bir Charms çubuğu

Fareyi ekranın sağ üst tarafına sürüklediğinizde beliren Charms çubuğu, sizi arama, paylaşım ve ayarlar gibi temel işlevlere ulaştırmayı amaçlıyor. Ancak onu kapatmanız veya farklı bir ekrana taşımanız mümkün değil. Windows 8.1'den Charms çubuğunu biraz daha esnek hale getirmesini umuyoruz.

6. Saat kutucuğu

Windows 8'de saati görebilmek için Charms çubuğunu açmanız ve fareyi aşağı sürüklemeniz gerekiyor. Windows 8 arayüzüne bir saat eklemeniz için ise üçüncü parti uygulamalara ihtiyacınız var. Windows Blue'nun herhangi bir harekete ihtiyaç kalmadan bize saati gösteren bir kutucuk sunmasını bekliyoruz.

7. Arayüzü seçebilelim

Microsoft eğer Windows 8.1'i kurumsal kullanıcılara daha çekici hale getirmek istiyorsa, kutucuklu arayüzü isteğe bağlı hale getirerek güncelleme işini kolaylaştırabilir. Ancak böyle bir değişiklik Windows 8'in ana planına ters düşeceğinden çok fazla ümitlenmememiz gerekiyor.

8. Daha çok donanım seçeneği

Windows 8.1, Windows 8 gibi tüm alanlarda aynı anda ilgi çekmek için çaba sarf edecek. Microsoft'tan Windows pazarlama bölümü başkanı Tami Reller, Windows 8.1'in her boyuttaki cihazlar için yenilikler getireceğini söylüyor. Reller'in bu sözlerinden bir süredir konuşulan 7-8 inç'lik Windows tabletlerinin gerçeğe dönüşeceğini çıkarabiliriz. Yeni nesil melez Windows 8 tabletleri de Windows 8.1 ile beraber ortaya çıkabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
81, neleri, onaracak, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ameliyat Neleri içerir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Nisan 2012 10:41