IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2013, 18:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ve Windows 8.1 ortaya çıktı!




Microsoft, Windows 8.1'in detaylarını anlattı.
Windows 8'e gelecek dev güncellemedeki yenilikler, nihayet Microsoft tarafından bir bir sıralandı!

Microsoft, Windows 8 işletim sistemi için yayınlanacak olan ilk büyük güncelleme paketi olan Windows 8.1'in getireceği değişiklik ve yeniliklerle ilgili pek çok önemli ayrıntıyı açıkladı.

Resmi olarak "Windows Blue" adını taşıyan güncelleme, ilk duyumlar gelmeye başladığı andan itibaren yığınla söylentiye konu olmuştu. Bu söylentilerden en çok ilgi uyandıranlar, Başlat düğmesiyle ilgili olanlardı. Güncellemeyle birlikte klasik Windows menüsüne dönüleceğini uman kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayacaklar çünkü Microsoft'tan Antoine Leblond'un yayınladığı, bir "ilk inceleme" olan blog yazısında ne yazık ki bir Başlat düğmesinden bahsedilmiyor. Ancak yeni sürümde ekranın köşelerine geldiğinizde ne olacağına dair düzenlemeler yapabildiğinizden bahsediliyor. Ayrıca isterseniz artık bilgisayar açıldığında farklı bir ekranı, örneğin uygulama ekranını görebileceksiniz.

Gelen duyumlara göre Windows 8.1'in halka açık bir "ön inceleme" sürümü, 26 Haziran'da düzenlenecek Microsoft Build geliştirici konferansında kullanıma sunulacak. Windows Program Yönetim biriminin başındaki isim olan Leblond güncellemeyle ilgili şunları söylüyor: "Windows 8.1, sadece müşterilerimizden gelen taleplere yanıt vermekle kalmayacak, aynı zamanda dokunmatik deneyimini ve mobil bilgisayar deneyimini geliştiren yeni özellikler ekleyecek." Leblond'un "müşteri talepleri" derken klasik Başlat ekranı ve Başlat düğmesinin bir şekilde yeninden kullanılabilmesiyle ilgili talepleri kastettiği açık: "Bilişime yepyeni bir yaklaşım getirmeye çalıştığımız girişimi başlatalı henüz sadece yedi ay oldu. Windows 8'e, yeni cihazlar olsun, uygulama yaygınlığı olsun azımsanmayacak bir ilgi gösterildi. Müşterilerimizden ürünü nasıl kullandıklarına dair çok şey öğrendik ve talepleri dikkate aldık. Ürün ve uygulamalar için yüzlerce güncelleme yayınladık. Daha yeni başladık ve elimizde muhteşem bir potansiyel bulunuyor."

Şimdi Windows 8.1'de karşımıza çıkacak 10 önemli yenilik ve değişikliği tek tek ele alacağız.

1. Kilit ekranı slayt gösterisi: Leblond blog yazısında "Windows 8 kullanmaya başlayanların kilit ekranını aile resimlerini görüntülemek için kullandıklarını fark ettik" diyor. Bu nedenle Windows 8.1'de tablet ekranını aile fotoğraflarınızı slayt gösterisi şeklinde görüntüleyen bir resim çerçevesine dönüştürebiliyorsunuz. Bunun için bilgisayarın sabit sürücüsünü ya da Windows SkyDrive sürücünüzü kullanabileceksiniz. Yeni özelliklerden biri de oturum açmadan bütünleşik kamerayla Kilit ekranından fotoğraf çekebilme seçeneği.

2. Daha fazla arka plan görüntüsü:
Windows 8.1, Başlat ekranında kullanılabilecek daha fazla renk ve arka plan seçeneği sunuyor. İsterseniz masa üstü arka planınızı Başlat ekranı arka planı olarak kullanabileceksiniz.

3. Farklı kutucuk boyutları:
Windows 8.1 Başlangıç ekranı, Windows Phone 8'de olduğu gibi, biri büyük biri de küçük olmak üzere iki farklı kutucuk boyutuna sahip olacak. Leblond'un belirttiğine göre kutucukları isimlendirmek ve düzenlemek daha kolay olacak: "Kullanıcıların yanlışlıkla kutucukları hareket ettirdiklerini fark ettik. Bu nedenle Windows 8.1'de kutucukları hareket ettirmek için sağ tuşa basılı tutmanız gerekecek. Ayrıca uygulamalarınızı isme, yüklenme tarihine, kullanım sıklığına ya da kategorilerine göre filtreleme seçeneği getirdik. Artık Windows Store'dan bir uygulama indirdiğinizde hemen Başlat ekranına yerleştirilmeyecek. Bunun yerine tüm 'yeni' uygulamaların bulunduğu yere konumlandırılacak. Uygulamayı Başlat ekranında istediğiniz konuma yerleştirebileceksiniz."

4. Ortak arama:
Windows 8.1 ile birlikte artık işletim sisteminde arama yaptığınızda, gücünü Bing'den alan sistem, bilgisayarınızı, SkyDrive alanınızı ve geri kalan her yeri tarayacak. Leblond yeni sistemde kullanıcıların internet ve Windows'la kurdukları ilişkinin, işlerini hızlandıracak şekilde yeniden tanımlandığını belirtiyor: "Bahsettiğimiz şey 'komut satırının' modern hali! Yerel dosyalardan, uygulamalardan ve ayarlardan elde edilen sonuçlar, tek bir yerde toplanacak."

5. Geliştirilmiş uygulamalar: Leblond, sistemle bütünleşik olan tüm uygulamaların geliştirileceğini belirtiyor: "Fotoğraf uygulaması, fotoğraflarınızı uygulama içinde ya da Mail, SkyDrive ve Kamera uygulamasında düzenlemenizi mümkün kılan özelliklere sahip olacak. Müzik uygulaması da, koleksiyonunuzdan müzik seçip dinlemenizi kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenlendi. Ayrıca birden çok uygulama çalıştırmakla ilgili düzenlemeler de yapıyoruz."

6. Ekran ortadan ikiye bölünecek:
Eğer siz de bizim gibi birden fazla uygulama açtığınızda ekranın tam ortadan eşit bir şekilde ikiye bölünemiyor olmasından rahatsızsanız, Windows 8.1 hoşunuza gidecek. Leblond bu konuda şunları söylüyor: "Aynı anda birden fazla uygulamayı ekranda görebilecek, uygulama boyutlarını değiştirebileceksiniz. Birden fazla ekran kullanıyorsanız aynı anda üç uygulama dahi açabileceksiniz. Ekranlarda aynı anda farklı Windows Store uygulamalarının çalışmasını sağlayabileceksiniz. Bu sırada isterseniz bir ekranda da Başlat ekranı açık olacak."

7. Gelişmiş Windows Store: Artık uygulama güncellemeleri, Store'da yayınlandıkları anda arka planda otomatik olarak yüklenecekler. Arama kutucuğu ise sürekli olarak sağ üst köşede bulunacak: "Geliştirilmiş Windows Store, detaylı bir ücretsiz uygulama listesi, yeni ürünler ve sizin için seçilmiş uygulamalar olmak üzere daha fazla bilgi sunacak. Uygulama listesi daha betimleyici olacak ve daha fazla bilgi sunacak, ilişkili uygulamaların görüntülendiği bir alan bulunacak."

8. Doğrudan SkyDrive'a kayıt:
Windows 8.1'de dosyalarınızı doğrudan SkyDrive alanınıza kaydedebileceksiniz. SkyDrive uygulaması, dosyalarınızı çevrimdışı olduğunuzda bile kullanabilmenizi mümkün kılacak şekilde güncellenecek.

9. Artık Kontrol Paneli masaüstüne atmanıza gerek yok: Leblond'un belirttiğine göre Windows 8.1'deki güncellenmiş Kişisel Bilgisayar Ayarları menüsü sayesinde Kontrol Panel'e gitmeden cihazınızdaki tüm ayarlara ulaşabileceksiniz: "Ekran çözünürlüğünü değiştirmek, güç seçeneklerini belirlemek, bilgisayarınızın modelini görüntülemek, ürün anahtarını değiştirmek ve Windows güncellemesi yüklemek gibi düzenlemeleri Kişisel Bilgisayar Ayarları menüsünden yapabileceksiniz." Ayrıca SkyDrive alanınızı da Kişisel Bilgisayar Ayarları menüsünden yönetebileceksiniz.

10. Yeni bir Internet Explorer:
Windows 8.1 ile birlikte Internet Explorer 11'de gelecek. Leblond merak edilen bu konuyla ilgili şunları söylüyor: "IE11'de dokunmatik performansı daha da iyi olacak. Daha yüksek sayfa yükleme hızı ve bazı diğer özelliklerin hoşunuza gideceğine eminiz. Örneğin artık isterseniz IE11'in görünümünü, adres çubuğu sürekli görünecek şekilde değiştirebilir, istediğiniz kadar sekme açabilirsiniz. Artık sekmelere tüm Windows 8.1 cihazlarınızda senkronize bir şekilde ulaşabileceksiniz."

Windows 8.1'de karşımıza çıkacak değişiklikler elbette bunlarla sınırlı değil. Burada en önemli değişikliklere yer verdik. Leblond'un açıklamalarına bakılırsa Windows 8.1, fare ve klavye kontrolü konusunda da yenilikler getirecek: "Halen kullanılmakta olan pek çok 'dokunmatik olmayan' cihaz olduğunun farkındayız."

Windows 8.1 ile ilgili daha fazla ayrıntı önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacak. Windows 8.1, ücretsiz olarak indirilebilecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En-El Hak'ı alan ortaya çıktı PassioN Kültür ve Sanat 0 27 Mart 2012 20:21
Windows Store'un detayları ortaya çıktı! Deep Windows 0 08 Aralık 2011 02:22
Yeni Mac Pro ortaya çıktı! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 01 Ağustos 2010 17:10