IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2013, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8 Oturum Açma Ekranı




Oturum Açma Ekranındaki Tüm Kullanıcı Hesaplarını Göstermek için Windows 8‘i Zorlama

Windows 8’in Oturum açma ekranındaki tüm kullanıcı hesaplarını her zaman nasıl göstereceğini öğrenelim – olması gerektiği kadar kolay değil.

Windows 8 sisteminizde kurulu birden fazla hesabınız mı var? Eğer öyleyse, bilirsiniz ki, sisteminizi her yeniden başlattığınızda Windows 8 Oturum açma ekranı sisteme giriş yapan son kişinin hesabını gösterecektir. Eğer farklı bir kullanıcı olarak giriş yapmak isterseniz, mevcut tüm kullanıcı hesaplarını gösteren bir oturum açma ekranına dönmek için oku tıklatmanız gerekir.

Örneğin, benim sistemimde, üç kullanıcı hesabım var. Windows 8’i başlattığımda ve oturum açma ekranına ulaştığımda, en son kullandığım kullanıcı hesabını görüyorum. Bu durumda “Greg Shultz” olarak. Diğer hesaplardan biriyle oturum açmak istersem, hesap resmimin yanındaki oka tıklatmam gerekir. Bunu yapar yapmaz, oturum açma ekranı benim tüm kullanıcı hesaplarımı gösterecektir. Bu, Şekil A’da gösterilmiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüm mevcut kullanıcı hesaplarını görmek için oku tıklatmanız gerekir. Bu basit bir işlem olsa da, oturum açma ekranında tüm kullanıcı hesaplarını hemen görebilmenin mümkün olmadığı hakkında pek çok şikâyet duydum, ardından, Windows 7’nin giriş ekranının her zaman tüm mevcut kullanıcı hesaplarının görüntülediği gerçeğinden bahsetmekteler.

Bu yüzden, Windows 8’in tüm kullanıcı hesaplarını oturum açma ekranında her zaman göstermesi için bir yol bulmak üzere işe koyuldum. İlk olarak bunun bir Grup İlkesi veya Güvenlik İlkesi’ni değiştirmek kadar basit olacağını düşündüm, ancak durum böyle değil.

Daha sonra, kayıt defterine döndüm ve gerçekten hile yapabilecek bir 0’dan bir 1’e değiştirebileceğim basit bir değeri içeren bir anahtar/şifre buldum. Ancak, bunun sadece bir kez çalışacağını keşfettim. Kayıt defteri değerini değiştirebilir, sistemi yeniden başlatabilirdim ve oturum açma ekranı tüm kullanıcı hesaplarını gösterebilirdi. Tekrar yeniden başlatınca oturum açma ekranı sadece en son kullanılan hesabı gösterecekti. Bu, değeri değiştirdiğim her seferinde bitecekti.

Daha sonra öğrendim ki, Windows 8 bir sistem ayarı olması için belirli bir kayıt defteri değerini dikkate alıyor ve değiştirmenize izin verilse bile, işletim sistemi otomatik olarak siz oturum açar açmaz geri varsayılan değerle değiştiriyor.

Herhangi bir etki olmadan değeri değiştirebileceğiniz için, daha sonra süreci otomatik hale getirmek için bir yol bulmak amacıyla işe koyuldum, böylece değer, siz her oturum açtığınız veya kapadığınız zaman değiştirilebilecekti. Daha sonra Windows Vista için tasarladığım başlatma sırasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için Görev Zamanlayıcısı’nı kullandığım bir tekniği hatırladım. Görev Zamanlayıcısı tekniği işe yaradı! Artık, Windows 8’i başlattığım her zaman, Oturum açma ekranı tüm kullanıcı hesaplarını gösteriyor.

Windows Desktop Report’un bu sayısında kayıt defteri değerini değiştirmekten süreci otomatik hale getirmek için Görev Zamanlayıcısı’nı çalıştırmaya kadar tüm tekniğin nasıl uygulanacağını size göstereceğim. Unutmayın ki, işlemi otomatikleştirmek esas amaç iken kayıt üzerinde duracağım böylece arka planda neler olduğunu anlayacaksınız.

Not: Unutmayın ki Windows 8 sisteminize kurmuş olduğunuz ilk hesap varsayılan bir yönetici hesabıdır. Ek hesaplar oluşturduğunuzda, varsayılan olarak, Standart kullanıcı hesapları olarak kurulacaktır. Bu makalede gösterilen adımları gerçekleştirmek için yönetici ayrıcalıklarına sahip bir hesapla için oturum açmanız gerekir.

Bir Yedekleme Yapın
Başlamadan önce, şunu unutmayın, Kayıt Defteri işletim sistemi için çok önemlidir ve yanlışlıkla bir hata yaparsanız onu değiştirmek tehlikeli olabilir. Bu yüzden, Windows 8 Geri Yükleme ile Sistem Görüntüsü Kurtarma’da size gösterdiğim gibi bir sistem görüntüsü tasarlayarak sisteminizi yedeklemek için zaman ayırmalısınız. Bu yolla eğer bir şey ters giderse, sisteminizi geri yükleyebilirsiniz ve doğruca işe geri dönebilirsiniz.

Genel Bakış
Oturum açma ekranında tüm kullanıcı hesaplarını göstermesi için Windows 8’i zorlamak için bütün yapmanız gereken User Switch anahtarına erişmek ve Etkin DWORD değerini bir 0’dan bir 1’e değiştirmek (UserSwitch anahtarı kayıt yolunda yerini almıştır:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\ CurrentVersion\\Authentication\\LogonUI\\)

Windows 8 işletim sistemi çok büyük olduğundan ve içinde hareket edildiğinden kayıt aldatıcı olabilir, gezinmeyi kolaylaştırmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nde Bulma özelliğinin nasıl kullanıldığını size göstereceğim. Bu düşünceyle, hadi içeri atlayalım!

Kayıt Defteri Düzenleme
Windows 8 Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni başlatmak, uygulama arama sayfasına erişmek için [Windows] + Q tuşlarını kullanın. Ardından, Metin kutusuna Regedit yazın ve Regedit’e tıklayın, Şekil B’de gösterildiği gibi. Tercih ederseniz, Çalıştır iletişim kutusunu açmak için [Windows] + R tuşlarını kullanabilirsiniz, Aç metin kutusuna Regedit yazın ve Tamam’a tıklayın.

Şekil B


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başlat ekranından Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ne erişim kolaydır.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni başlattığınız her iki yolda da, bir Kullanıcı Hesabı Kontrol iletişim kutusu göreceksiniz ve “Evet” tuşuna basmanız gerecek. Ardından Kayıt Defteri Düzenleyicisini göreceksiniz.
Bir kez Kayıt Defteri Düzenleyicisi kurulu ve çalışıyorsa, HKEY_LOCAL_MACHINE anahtarının yerini bulup sağ tıklayın ve Bul komutunu seçin. Bul iletişim kutusunu gördüğünüzde, metin kutusuna UserSwitch yazın ve bütün dizede sadece Şifreler/Anahtarlar ve Eşleştirmeler onay kutularının seçili olduğundan emin olun, Şekil C’de gösterildiği gibi. Devam etmek için, Bul’da İleri tuşuna tıklayın.

Şekil C


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bul iletişim kutusuna UserSwitch yazın.

Bir dakika içinde, HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\ CurrentVersion\\Authentication\\LogonUI\\UserSwitc h anahtarına ulaşacaksınız (Emin olmak için Durum çubuğunu kontrol edin). Şimdi, UserSwitch anahtarında Etkin değer göreceksiniz; 0’a ayarlanmış olmasına dikkat edin. Etkin değere çift tıklatın ve Değer verisini bir tane 1’e değiştirin. Bu işlem Şekil D’de gösterilmiştir.

Şekil D


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Değer verisi kutusuna bir tane 1 yazın.

Devam etmek için, Tamam’a tıklayın ve ardından Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kapatın. Eğer şimdi sisteminizi yeniden başlatırsanız, oturum açma ekranının bütün mevcut kullanıcı hesaplarını gösterdiğini göreceksiniz. Oysa bir hesapla oturum açarsanız ve daha sonra bilgisayarınızı tekrar yeniden başlatırsanız, oturum açma ekranının artık sadece son kullanılan hesabı gösterdiğini göreceksiniz.

İşlemi otomatikleştirme
Sistemi oturum açma ekranının her zaman tüm kullanıcı hesaplarını gösterecek şekilde yapılandırmak için, kayıt defterindeki Etkin değeri değiştirme işlemini otomatik hale getirebilirsiniz. İşlemi otomatikleştirmek iki adımı gerektirir: İyi bir eski moda toplu iş dosyası oluşturma ve ardından toplu iş dosyasını çalıştıran Görev Zamanlayıcısında bir görev oluşturma.

Aynı kayıt defteri düzenlemesini gerçekleştiren bir dizi parametre ile birlikte Reg.exe komutunu başlatacak toplu iş dosyası yukarıda gösterilmiştir - UserSwitch\\Enabled değerini bir tane 0’dan, bir tane 1’e değiştirin. Görevi yapılandıracaksınız bu şekilde herhangi bir kullanıcı Windows 8’de oturum açtığında toplu iş dosyası çalışacaktır.

Toplu iş dosyası oluşturma
Sisteme kimin giriş yaptığına bakılmaksızın, toplu iş dosyasını erişilebilir yapmak için, C sürücüsünün kök dizininde ShowAllUsers olarak adlandırılan bir dosya oluşturdum ve daha sonra toplu iş dosyamı oraya kaydettim. Şekil E’de gösterildiği gibi.

Şekil E


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sistemin toplu iş dosyasını çalıştırmasına izin vermek için, kök dizininde bir dosya oluşturun.

Toplu iş dosyası oluşturmak için, sadece Not Defteri’ni açın ve komut satırına Şekil F’de gösterilen gibi yazın. Ardından dosyayı ShowAllUsers.bat olarak C:\\ShowAllUsers dosyasına kaydedin.
Komut satırındaki parametrelere daha yakından bakalım.
REG ADD HKLM\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows|CurrentVersion| Authentication\\LogonUI\\UserSwitch /v Enabled /t REG_DWORD /d 1 /f

Şekil F


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Toplu iş dosyası oluşturmak için Not Defteri’ni kullanacaksınız.

REG ADD - The ADD parametresi kayıt defterine bir değer eklediğimizde ayrıntıları ile belirtir.
(Aslında var olan bir değeri değiştirirken, Reg.exe’nin ADD parametresini kullanmamız gerekiyor.)
HKLM\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion \\Authentication\\LogonUI\\UserSwitch – Bu değiştireceğimiz değere giden yoldur.
/v Enabled Komut satırının bu bölümü değiştireceğimiz değerin adını belirtir. - bu durumda Enabled’dir.
/t REG_DWORD - Komut satırının bu bölümü değiştireceğimiz değerin türünü belirtir. – bu durumda bu bir DWORD değeridir.
/d 1 - Komut satırının bu bölümü Etkin değere atayacağımız veriyi belirtir- bu durumda 1 numara
/f - Komut satırının bu bölümü işlemi onaylamak için sorulmadan üzerine yazılmasını zorlamak istediğimiz mevcut veriyi belirtir.

Görev oluşturma
Oluşturulmuş toplu iş dosyanız olduğundan, onu çalıştıracak bir görevi oluşturabilirsiniz. Windows 8 Görev Zamanlayıcısını başlatmak için, Arama Ayarları sayfasına erişmekte [Windows] + W tuşlarını kullanın. Daha sonra, metin kutusuna “zaman çizelgesi” yazın ve zaman çizelgesi görevlerine tıklayın, Şekil G’de gösterildiği gibi.

Şekil G


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başlat ekranından Görev Zamanlayıcısına erişim kolaydır.

Bir dakika içinde, Görev Zamanlayıcısı penceresini göreceksiniz ve Eylemler panelindeki Görev öğesi oluşturmayı seçeceksiniz, Şekil H’de gösterildiği gibi. Görev Oluştur iletişim kutusu görüntülendiğinde altı sekmesi olduğunu göreceksiniz.

Şekil H


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Görev Zamanlayıcısı penceresinde, Görev Oluştur eylemini seçerek başlayacaksınız.

Genel sekmesinde, isim kutusuna bir isim atayacaksınız ve Açıklama kutusuna bir açıklama yazacaksınız. Daha sonra güvenlik seçenekleri panelinden aşağı hareket edeceksiniz ve kullanıcı giriş yapsa da yapmasa da Çalıştır’ı seçeceksiniz ve en yüksek ayrıcalıkları olan onay kutusuyla Çalıştır’ı seçeceksiniz. Ardından, açılır menü için yapılandırmadan Windows 8’i seçin. Genel sekmeniz Şekil I’da gösterildiği gibi görünmelidir.

Şekil I


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Genel sekmesinde beş ayarı yapılandıracaksınız.

Kullanıcı giriş yapsa da yapmasa da çalıştır seçeneğini seçme nedeni, bu görev böylece sistemde oturum açan her kullanıcı için çalışır. Ve en yüksek ayrıcalıklı onay kutusuyla Çalıştır’ı seçme nedeni, bu şekilde bu görev hesabın yönetici veya standart kullanıcı ayrıcalıkları ile kurulmuş olup olmadığına bakılmaksızın her kullanıcı için çalışır.

Ardından, bir tetikleyici yapılandırmanız gerekmektedir. Bunu yapmak için, Tetikleyiciler sekmesini seçin ve sonra Yeni butonuna tıklayın. Yeni Tetikleyici iletişim kutusunu gördüğünüzde, menüden aşağı inerek görevi Başlangıcını “girişte” seçin ve sonra herhangi bir kullanıcı seçeneğini seçin. Diğer tüm ayarları olduğu gibi bırakın. Yeni Tetikleyici iletişim kutunuz Şekil J’de gösterildiği gibi görünmelidir.

Şekil J


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni Tetikleyici iletişim kutusunda sadece iki ayar yapılandıracaksınız.

Devam etmek için, Yeni Tetikleyici iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın, eylemler sekmesini seçin ve sonra Yeni butonunu seçin. Yeni Eylem İletişim Kutusunu gördüğünüzde, menünün aşağısındaki Eylem’den “bir program başlat”ı seçin. Ardından Ayarlar panelinde Göz at butonuna tıklayın ve ShowAllUsers.bat dosyasını C:\\ShowAllUsers klasörüne yerleştirin. Yeni eylem iletişim kutunuz Şekil K’de gösterildiği gibi görünmelidir.

Şekil K


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni Eylem iletişim kutusunda sadece iki ayarı yapılandıracaksınız.

Devam etmek için, Yeni Eylem iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’a tıklayın. Şartlar veya Ayarlar sekmelerinde herhangi bir ayarı yapılandırmanız gerekmeyecek, bu yüzden Görev Oluştur İletişim Kutusunu kapatmak için sadece Tamam’a tıklayın. Bunu yaptığınızda, şifrenizi girmeniz gerektiği uyarısını veren bir iletişim kutusu görürsünüz, Şekil L’de görüldüğü gibi. Şifrenizi girmek, Genel sekmesinde, Güvenlik seçenekleri panelinde seçtiğiniz ayarların tüm kullanıcılar için çalışmasına izin verecektir.

Şekil L


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tamam ’ı tıklattığınızda, parolanızı girmeniz istenecektir.

Görev Zamanlayıcısı penceresine döndüğünüzde, Konsol Ağacından Görev Zamanlayıcısı Kitaplığını seçebilirsiniz ve ShowAllUsers görevini çalışmaya hazır bulacaksınız, Şekil M’De gösterildiği gibi. Bu noktada Görev Zamanlayıcısını kapatabilirsiniz.

Şekil M


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Görev Zamanlayıcısı Kitaplığını seçtiğinizde, ShowAllUsers görevinin başlamaya hazır olduğunu göreceksiniz.

Yeni görevinizi test etmek için sadece sisteminizi yeniden başlatın. Bunu yaptığınızda, oturum açma ekranında tüm kullanıcı hesaplarının gösterildiğini göreceksiniz. Unutmayın ki, eğer manuel olarak kayıt defterinde yukarıda kayıt defteri bölümünde gösterdiğim şekilde değişiklik yapmadıysanız, oturum açma ekranı tüm kullanıcıları göstermeden önce en az bir kez oturum açmanız gerekir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, acma, ekranı, oturum, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8 Oturum Açma Ekranlarının Gelişimi! DaDaS Windows 0 03 Aralık 2011 23:49
Windows 7: Keyfe göre oturum açma ekranı... Kralice Windows 0 18 Mart 2009 19:08