IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2008, 13:17   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dual-Core ince ayar.




Windows XP altında çift çekirdekli işlemcinizden tam verim alabilmek için bu püf noktalar şart.

Çift çekirdek = iki kat güç? Her zaman değil. Windows XP işlemci çekirdeklerine görev dağıtımı yaparken çuvallayabiliyor. Sizlere modern CPU'ların performansını nasıl tam anlamıyla kullanabileceğinizi göstereceğiz.

Tüm XP sürümleri Dual-Core işlemcilerin iki çekirdeğini de kullanabiliyor. Fakat yine de Windows, yerine getirilmesi gereken görevleri iki çekirdek arasında her zaman en iyi şekilde dağıtamayabiliyor. Bu durumdan hem Intel hem de AMD işlemciler muzdarip. Bir yama sayesinde Windows'u tekrar şahlandırmanız mümkün.

Sistem durumunu denetleyin

Çift kalp: msinfo32.exe ana işlemcinin türü hakkında detaylı bilgi veriyor.

İlk gereksinimi bugün piyasada bulunan tüm XP tabanlı bilgisayarlar sağlıyor: Service Pack 2 kurulu olmalı. Fakat sistemde tam olarak hangi işlemcinin saklı olduğu kolaylıkla anlaşılamayabilir.


Bunu şu şekilde test edebilirsiniz: Başlat menüsüne girip "Çalıştır" ı açın. Kutucuğa »msinfo32« komutunu yazın ve Enter'ı tuşlayın. "Sistem Özeti" başlığı altında ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulabilirsiniz. Çift çekirdekli bir sistemde "Sistem Özeti" kısmında "İşlemci" için çift satır bilgi bulunur. Buradaki tanımlama üretici, model, yonga sürümü ve saat hızı hakkında bilgi verir.

Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Windows yamalarını devreye sokunİşlemcinizin markası ne olursa olsun KB896256 numaralı Microsoft yamasını indirin ve kurun. Bu yama Windows Update üzerinden otomatik olarak dağıtılmaz.

Sizin için hazırladığımız ve içinde gerekli yama ve araçların bulunduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] indirin. Sonrasında bahsettiğimiz güncellemeyi kurun ama sisteminizi yeninden başlatmayın. Bunun yerine öncelikle kayıt defterinde bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. Kayıt defteri düzenleyicisini açın ve »HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\Session Manager« başlığına gelin. Bu başlık içinde yeni bir anahtar oluşturacağız. Sağ tıklayın, çıkan menüde Yeni>Anahtar komutu ile »Throttle« isminde bir anahtar oluşturun. Bu anahtara girin ve yine sağ tıklayın. Bu sefer Yeni>DWORD Değeri kısmına girin ve »PerfEnablePackageIdle« isminde bir girdi oluşturun. Sonra bu girdinin üzerine çift tıklayıp değerini »1« yapın.

Bu adımlar sayesinde performans optimizasyonundan maksimum seviyede yararlanılacaktır. Dezavantaj: İşlemcinin üzerine artık daha fazla yük bineceği için enerji tüketimi artacaktır ki, bu da laptop kullanıcıları için önemli bir durum. Eğer laptopunuzu kullanırken daha fazla batarya süresi sunmasını istiyorsanız girdinin değerini »0« yapabilirsiniz. Kayıt defteri düzenleyicisini kapatın ve sisteminizi yeniden başlatın.

Püf nokta: Modern işlemciler, dinamik işlemci performansı ayarlaması yapmak için çalışma yükünden bağımsız enerji yönetim sistemleri (mesela ACPI işlemci performans durumu) kullanırlar. XP Service Pack 2, enerji yönetiminden sorumlu sistem çekirdeğini, işlemci yavaşlatma ilkelerini temel anlamda destekleyecek biçimde yeniliyor. Fakat kısmen de olsa Windows görev dağıtımı sonucunda ortaya çıkan yükü yanlış hesaplayabiliyor. Yama sayesinde gerçek yükü takip edebilme özelliği iyileşiyor ve performans durumu doğru bir şekilde hesaplanıyor.


Özel durumları denetleyin


EğerPC'nizde bir AMD işlemci varsa bunlara ek olarak yeni bir işlemci sürücüsü daha yüklemeniz gerekiyor.

CHIP Online bu sürücüyü de Dual-Core CPU'lar için ince ayar paketi

AMD'nin çift çekirdekli bir işlemcisini kullanıyorsanız, içinde büyük miktarda video barındıran uygulamalar açıkken sisteminiz tepkisiz hale gelebilir. Buna sebep ise güç yönetimindeki işlemci performans durumunda yapılan bir değişiklik. Bir diğer Microsoft-yaması bu sorunu çözüyor. »KB924441« numaralı yamayı da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulabilirsiniz.

çerçevesinde sunuyor. ZIP arşivini açın ve »amdcpusetup.exe« yi çalıştırın. Yükleme sihirbazını takip edin ve son olarak sisteminizi yeniden başlatın. Yeni sürücü AMD'nin »Cool 'n' Quiet« diye tabir ettiği farklı enerji tasarrufu modlarını destekliyor.

Başlangıç dosyasını yapılandırın


Bu iş için Denetim Masasındaki »Sistem« ikonuna çift tıklayın ve Gelişmiş sekmesine geçin. »Başlangıç ve Kurtarma« başlığındaki "Ayarlar" butonuna basın. Çıkan pencerede "Düzenle" tuşuna basın. Burada »[Varsayılan işletim sistemi]« altında »/usepmtimer« seçeneğinin ekli olup olmadığını kontrol edin. Eğer yoksa bu girdiyi satıra ekleyin. Core 2 Duo gibi yeni Intel işlemcilerinin bu parametreye ihtiyacı yok. Son olarak değişiklikleri kaydedin ve sisteminizi yeniden başlatın. Bu ayar sayesinde Windows'un yük hesaplaması için farklı bir zamanlayıcıyı temel alması sağlanır. Böylece her bir çekirdeğin dinamik olarak değişen saat hızları sebebiyle ortaya çıkacak olan sorunlardan kurtulmuş olursunuz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu Lee tarafından (26 Nisan 2008 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2008, 10:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dual-Core ince ayar.




Peki Normal windowsları Çift Çekirdekli Yapabiliyormuyuz Varmı Öyle Bir Program :p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dualcore, ince, ayar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8.1'e 8 ince ayar! Cehennet Windows 0 19 Kasım 2013 12:14
Messenger'a ince ayar! Slipknot Windows 0 15 Eylül 2010 01:25
AMD destekli ince ayar! Kralice Bilgisayar Donanımı 0 28 Ocak 2009 16:30
uTorrent'e ince ayar Dilara Bilgisayar Donanımı 0 08 Ekim 2008 15:24