IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2014, 20:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Windows XP ölünce" rehberi!




"Windows XP'den vaz geçmemem" diyenlere, 8 Nisan'dan sonrası için rehber hazırladık!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Windows XP'nin destek süresi 8 Nisan'da bitiyor. Microsoft'un bizlere verdiği mesaj ise Windows XP'yi bırakıp, bir Windows 8 lisansı ya da Windows 8'li yeni bir PC satın almamız.
Microsoft'un Windows XP kullanıcılarına verdiği sözü tuttuğunu söylemek mümkün. Ancak destek süresinin bitişi, Windows XP'nin çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Aksine, bu tarihten itibaren Microsoft, Windows XP için güvenlik yaması sunmayı durduracak.
Windows XP kullanıcıları, Windows 8'e geçmeli mi?
Microsoft'un Windows 8'den bahsederken savunmaya geçmesi bizce saçma, çünkü PC'niz onu kaldırdığı sürece Windows 8, iyi bir işletim sistemi. Şu maddeler geçiş kararınızı etkileyebilir.
- Windows XP'yle bugün herhangi bir sorununuz yoksa, destek süresinin bitişinden sonra da olmayacak. Ancak zaman içinde bazı sıkıntılar oluşabilir. Buna güvenlikle ilgili konular ve üçüncü parti yazılım ve donanımlar dahil.
- Donanımınızı yükseltmek ve Windows 8'li bir PC'ye geçmek muhtemelen iyi bir hareket olacaktır. Ancak nakit ihtiyacınız çoksa, yükseltmek zorunda değilsiniz.
- PC'nizi yükseltmeniz mümkün değilse, yeni bir PC'ye ne kadar ihtiyacınız olduğunu, yeni bir PC isteyip istemediğinizi düşünüp taşının. 8 Nisan, karar vermeniz için son tarih değil.

Desteğin bitmesi ne anlama geliyor?

Windows XP'ye verilen desteğin bitmesi, Windows Update'in aniden çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Sadece yeni güncellemeler artık Windows Update'de belirmeyecek.
Bunun kararlılık anlamında etkileri olabilir. Dahası Windows'un daha yeni sürümlerinde bulunan açıklar, Windows XP'de çalışacak hale getirilebilir (veya Windows XP'de çalışıp çalışmadığı test edilebilir). Çalışması halinde Microsoft'tan herhangi bir yardım almayacaksınız.
Hacker'ların buldukları açıkları destek süresinin bitişine saklıyor olma ihtimali de var. Bu yüzden Windows XP, potansiyel saldırılara karşı daha yeni Windows'lardan daha zayıf olacak.
Sadece Windows XP'yi değil, herhangi bir PC'yi güncel bir antivirüsle kullanmanız gereklidir. Bunun yanında destek süresi biten Windows XP'yi bir antispyware ve firewall ile destekleyebilirsiniz. Windows XP, prensipte Windows 8'den daha az güvenli olabilir, ancak Windows 8 de kurşun geçirmez bir işletim sistemi değil.
Eğer paranız yetiyorsa Windows XP'den yeni bir işletim sistemine geçmenizde veya yeni bir PC satın almanızda fayda var. Ancak sadece 8 Nisan geliyor diye pahalı bir değişiklik yapmanızı önermiyoruz.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
rehberi, windows xp ölünce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık