IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2014, 15:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Update 1 resmen tanıtıldı!




Windows 8.1 için Uptade 1 güncellemesi resmi olarak tanıtıldı; üstelik birkaç gün sonra geliyor!

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Microsoft'un geçen yıl güncellediği Windows 8'in son sürümü 8.1 için Update 1 güncellemesi, BUILD konferansında resmi olarak tanıtıldı. 8 Nisan günü bilgisayarlara yüklenmeye başlanacak olan Windows 8.1 uptade 1 güncellemesinin neler getirdiğine hızlıca bir bakalım...
Update 1 ile gelen en önemli yeniliklerden biri, kullanıcılara çok daha fazla fare ve klavye kullanım kolaylığı sağlaması. Böylece kullanıcıların şikayet ettiği önemli bir sorun giderilmiş olacak.
Güncellemede dikkat çeken bir diğer özellik ise Metro uygulamalarının görev çubuğuna kilitlenebilmesi. Uygulamanın Başlangıç ekranındaki kutucuğuna sağ tuşla tıklayıp "Görev çubuğuna iğnele" seçeneğini seçerek, çalışan uygulamaları görev çubuğuna kilitlemek mümkün olacak. Bu da çok kullanılan Metro - Modern uygulamalarının Başlangıç ekranına dönmeden, çok daha kolay çalıştırılabilmesi anlamına geliyor.

Uygulama içinde görev çubuğu!
Microsoft ayrıca uygulamaların içinden görev çubuğuna erişime de izin vermiş. Bu sayede, Metro uygulamaları ve klasik masaüstü biraz daha iç içe girmiş oluyor. Başka bir deyişle, Metro - Modern uygulamaları, klasik masaüstünde, pencere içerisinde çalışmaya başlıyor.
Bir Metro uygulaması açıkken imleci pencerenin en alt kısmına götürdüğünüzde görev çubuğunun gizlendiği yerden çıktığını görebiliyorsunuz. Aynı şekilde, imleci ekranın üstüne götürdüğünüzde uygulamanın kapatılması için gerekli butonlar da gizlendiği yerden çıkıyor. Microsoft ayrıca yeni bir içerik menüsü ile uygulamaların ana ekrandaki sembollerinin yeniden boyutlanması, uygulamaların kapatılması, gerçek zamanlı uyarıların formatı gibi detayları kullanıcıya açmış.

...Ve Başlat menüsü döndü!
Belki de en heyecan verici yenilik, Başlat menüsünün geri gelmesi. Windows 8 ilk çıktığında, bir Başlat düğmesi bile yoktu. 8.1 güncellemesi ile geri gelen düğme, kullanıcıları Başlangıç ekranına taşımaktan başka bir işe yaramıyordu. Ancak Update 1 ile, uzun süredir özlemi çekilen Başlat menüsü, özel bir tasarımla geri dönüyor.

Yeni güç menüsü!
Microsoft, Başlangıç ekranının sağ üst köşesine bir güç menüsü de yüklemiş ki buradan sistemi uyutmak, kapatmak veya yeniden başlatmak mümkün. Windows 8'de güç menüsüne kolay ulaşılamaması büyük eleştiri konusu oluyordu. Böylece sorun çözülmüş.
Yeni güncelleme ile Microsoft'un bulut servisi OneDrive da kendini gösteriyor. Kurulumla beraber eski SkyDrive uygulaması OneDrive ismini alıyor. Ayrıca OneNote da Windows 8.1 Uptade 1 ile gelen bilgisayarlarda yer alacak.
Internet Explorer'da da değişiklikler göze çarpıyor. Adres satırı ve sekmeler artık daha rahat seçilebilirken yeni Enterprise modu sayesinde şirketler önceki nesil IE'lerin özelliklerini kullanabilecekler.
Microsoft ayrıca Windows Store kullanıcı arayüzünü de değiştirmiş ve klavye/fare ile daha uyumlu hale getirmiş. Son olaraksa eğer cihazınız dokunmatik ekrana sahipse bilgisayar modern (Metro) arayüzle açılıyor. Eğer fare/klavye kullanan eski bir bilgisayarsa sistem klasik masaüstü teması ile açılıyor.
Microsoft yeni güncellemeyi 8 Nisan'da bilgisayarlara göndermeye başlayacak...

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, resmen, tanıtıldı, update


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android 4.0 resmen tanıtıldı! Spy Cep Telefonu İşletim Sistemi 2 19 Ekim 2011 15:04
iPhone 4S resmen tanıtıldı! Spy Apple 0 05 Ekim 2011 11:59
TC Sensation XE resmen tanıtıldı! Spy Cep Telefonlar 0 20 Eylül 2011 15:44
Galaxy Note ve Galaxy Wi-Fi 3.6 resmen tanıtıldı! Spy Samsung 0 03 Eylül 2011 13:04
Yeni BMW Z4 Resmen Tanıtıldı Kralice Otomobil Haberleri 4 31 Ocak 2009 03:21