IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2016, 18:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1998–2000: Windows 98, Windows 2000, Windows Me: Windows, iş ve oyun için evrim geçiriyor




Windows 98

25 Haziran 1998'de yayımlanan Windows 98, tüketiciler için özel olarak tasarlanan ilk Windows sürümüydü. Bilgisayarlar iş yerlerinde ve evlerde yaygınlaştı, çevrimiçi olabileceğiniz Internet kafelerse mantar gibi bitmeye başladı. Windows 98, "Daha iyi çalışan, daha rahat kullanılan" bir işletim sistemi olarak tarif ediliyordu.

Windows 98 ile bilgisayarınızda ve İnternet'te aradığınız bilgiyi daha rahat bulabiliyordunuz. Daha çabuk açılıp kapanan programlar, DVD disklerin ve evrensel seri yol (USB) aygıtlarının okunması için destek, bu işletim sistemi için geliştirilen özelliklerden yalnızca birkaçıydı. Programları Başlat menüsüne gitmenize ve masaüstüne bakmanıza gerek kalmadan çalıştırmanızı sağlayan Hızlı Başlat çubuğu da ilk kez bu işletim sisteminde kullanıldı.

Bilgisayar tutkunları için küçük bir not: Windows 98, MS-DOS tabanlı son sürümdü.


Evde kullanım için tasarlanan Windows Me, önceki sürümlerle karşılaştırıldığında sayısız müzik, video ve ev ağı özellikleri ve güvenilirlik üzerine geliştirmeler sunuyordu.

İlk kez boy gösterenler: Kişisel bilgisayarınızın yazılım yapılandırmasını sorunun oluştuğu zamanın öncesine ayarlayan Sistem Geri Yükleme. Movie Maker, kullanıcıların dijital olarak ev videoları düzenlemesini, kaydetmesini ve paylaşmasını sağlıyordu. Microsoft Windows Media Player 7 teknolojisiyle, dijital medya bulunabiliyor, düzenlenebiliyor ve yürütülebiliyordu.

Bilgisayar tutkunları için küçük bir not: Teknik olarak, Windows Me, Windows 95 kod tabanına dayanan son Microsoft işletim sistemiydi. Microsoft, gelecekteki tüm işletim sistemi ürünlerinin Windows NT ve Windows 2000 çekirdeğine dayalı olacağını duyurdu.


Windows NT Workstation 4.0'a yönelik bir yükseltmenin çok ötesinde olan Windows 2000 Professional, iş için kullanılan tüm masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Windows 95, Windows 98 ve Windows NT Workstation 4.0'ın yerini almak üzere tasarlanmıştı. Başarısı kanıtlanmış Windows NT Workstation 4.0 kod tabanı temel alınarak geliştirilen Windows 2000 güvenilirlik, kullanım kolaylığı, Internet uyumluluğu ve mobil bilgisayarlar için önemli yenilikler yaptı.

Gelişmiş ağ ve kablosuz ürünler, USB aygıtları, IEEE 1394 aygıtları ve kızılötesi aygıtları gibi çok sayıda Tak ve Kullan donanımını destekleyen Windows 2000 Professional, donanım yükleme işlemlerini de kolaylaştırdı.

Bilgisayar tutkunları için küçük bir not: Geliştirme sırasında, Windows 2000 için yürütülen gecelik stres testi, 1500 bilgisayarda üç aylık çalışma zamanına eşitti.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
son, sürüm, tabanlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows NT4 ve Windows 2000 için Kurulum Prosedürü DaDaS CR Makaleler 0 13 Ocak 2012 23:36