IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 00:46   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Xiaomi, uluslarası dev olmaya çalışıyor!




Cep telefonu pazarının durdurulamayan yeni ismi, sırtındaki kamburdan kurtulmanın peşinde!



Xiaomi, Çin'in içerisinde oldukça etkili bir firma ve internet üzerinden nerdeyse her saniye bir satış gerçekleştirmekte. Ancak firmanın etkisi giderek ülke dışına taşmaya başlıyor. Bu yüzden de firmanın yapısı son birkaç aydır bazı değişiklikler geçirmekteydi.

VP, eski Google çalışanı, Hugo Barra, Xiamo'nin bir süredir yapmakta olduklarının üzerindeki perdeyi kaldırarak, firmanın yeni hedefini açıkladı: Firma son birkaç aydır sadece merkezini ABD ve Avrupa'ya kaydırmakla uğraşmıyor; aynı zamanda hizmetlerinin daha iyi olması ve kullanıcı bilgilerinin korumasının geliştirilmesi üzerine çalışıyor.

Xiaomi'nin gerçekleştirdiği değişikliklerden bazıları oldukça sıradan şeyler. Firma, e-ticaret platformlarını Kaliforniya ve Singapur'daki Amazon veri merkezlerine taşıyarak sitenin daha hızlı çalışmasını sağladı. Ancak Xiaomi'nin geleceğini garantiye almak için hızlı çalışan bir internet sitesinden çok daha fazlasına ihtiyacı var. Kullanıcı gizliliği ve veri korumasına bakıldığında, firmanın o kadar da sorunsuz bir geçmişi olmadığını görüyoruz.

Fin güvenlik firması F-Secure tarafından bu yılın başlarında öğrenildiğine göre, bazı Xiaomi telefonlar, ürün üzerindeki telefon numaraları ve ürün tanımlayıcıları gibi bazı hassas verileri, Çin'deki firma sunucularına şifresiz bir halde geri göndermekteydi. Xiaomi, hızlı bir şekilde bu sorunla ilgilendi ancak dünya üzerindeki pek çok kullanıcıyı korkutmaktan da kurtulamadı. Örneğin Hindistan'a bakıldığında, Xiaomi'nin ülkede oldukça başarılı bir başlangıç satışı ile sadece saniyeler içerisinde 40.000 telefon sattığını görüyoruz. Ancak New Indian Express'in haberine göre Hindistan Hava Kuvvetleri telefonları Çin'e veri gönderme alışkanlıkları yüzünden bu ürünlerin kullanımına karşı önlemler almaktaydı. Benzer bir şekilde Tayvan hükümeti de Xiaomi üzerinde kendi araştırmasını sürdürmekteydi ancak bu araştırmanın sonuçları henüz yayınlanmış değil.

Xiaomi'nin büyük boyutlardaki veri transferi tercihi, doğru zamanda verilmiş doğru cevap olabilir. Barra'nın söylediğine göre, artık uluslararası kullanıcı verileri, Pekin'de tutulmayacak ve Çin hükümetinin gözünden oldukça uzakta olan Oregon ile Singapur'daki Amazon sunucuların depolanacak. Eğer Xiaomi, gerçekten istediği uluslararası telefon devine dönüşmek istiyorsa, yapması gereken en önemli şey potansiyel kullanıcılarının güvenini kazanmak.

Veri aktarımı, bu yılın ilerleyen zamanlarına kadar gerçekleştirilmeyecek ancak bu hareketin doğru yönde atılmış bir adım olduğu kesin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ÇalıŞıyor, dev, olmaya, uluslarası, xiaomi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Redd /Ne Olmaya Geldim. Düş R, S, Ş, T 0 25 Eylül 2014 22:44
1. Gaziantep Uluslarası Kitap Festivali Başladı Elysian Kültür ve Sanat 0 02 Mayıs 2014 13:34
İki Olmaya Tüzük Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Nisan 2012 04:33