IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2019, 15:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Redmi Note 8 ve Note 8 Pro tanıtıldı






Xiaomi‘nin alt markası Redmi‘nin sevilen serisi Note yeni üyelerine kavuştu. Redmi Note 8 ve Note 8 Pro resmi olarak tanıtıldı. Resmi olarak tanıtılan ilk 64 MP kameralı telefon Redmi Note 8 Pro oldu.

Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro tanıtıldı!

Redmi yeni Note ailesini Çin’de düzenlenen etkinlikle kullanıcılarla buluşturdu. Uzun süredir sızıntılarıyla gündeme gelen cihazlar resmileşti. Redmi Note 8 Pro da resmi olarak kullanıcılara sunulan ilk 64 Megapiksel kameralı telefon olarak ön plana çıktı.

Redmi Note 8 özellikleri ve fiyatı

Redmi Note 8 Qualcomm’un 11nm’lik Snapdragon 665 işlemcisi ile karşımıza çıktı. 8 çekirdekli işlemcinin üzerinde dördü 2.2 GHz saat hızında, dördü 1.8 GHz saat hızında çalışan Kryo 260 çekirdeği yer alıyor. Cihaz 4 GB RAM ile 64 GB depolama alanı, 6 GB RAM ile 64 GB depolama alanı ve 6 GB RAM ile 128 GB depolama alanı varyantlarıyla da karşımıza çıkacak.

Redmi Note 8 kamera tarafında dörtlü bir kamera kurulumu barındırıyor. Ana kamera Samsung ISOCELL GM2 sensörlü 48 Megapiksellik bir kamera olarak karşımıza çıkıyor. Diğer üçlü kamera ise sırasıyla 8 Megapiksel ultra geniş açılı mercek, 2 Megapiksel özel makro kamera ve 2 Megapiksel derinlik sensörlü kamera barındırıyor. Ön tarafta ise 13 Megapiksel selfie kamerası damla çentik içerisinde konumlandırılmış.



Redmi Note 8, 6.3 inç Full HD Plus çözünürlüğüne sahip LCD bir ekran ile geliyor. Uygun fiyatlı bir model olduğu için OLED ekran kullanılmamış. Parmak izi tarayıcısı da ekrana değil cihazın arka kasasına konumlandırılmış. Ayrıca ekran Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile güçlendirilmiş.

Son olarak 18W şarj hızında 4.000 mAh’lık bir batarya barındıran cihaz USB-C portu ile şarj edilebilecek. Bununla birlikte cihaz üzerinde 3.5 mm jack girişi de eksik edilmemiş. Telefon Siyah, Beyaz, Rüya Mavisi renkleriyle kullanıcılara sunulacak ve 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanlı model için 140 dolar fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak. 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanlı model 167 dolar, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanlı model ise 195 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Redmi Note 8 Pro özellikleri ve fiyatı

Note 8 Pro MediaTek Helio G90T işlemcisi ile karşımıza çıkıyor. Cihazın sıvı soğutma sistemi barındırması da oyun severleri rahatlatacak. G90T işlemci sayesinde cihaz 2.4GHz saat hızını ve 5 GHz Wi-Fi ağlarına aynı anda bağlanabilme özelliğini de destekliyor. Ayrıca cihaz 6 GB RAM ve 8 GB RAM seçenekleriyle satılacak.

Telefon, ekran tarafında cihaz yüzde 91.4 ekran gövde oranına sahip 6.53 inç’lik Full HD Plus bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Note 8’de olduğu gibi damla çentik de ekran üzerinde yer alıyor. Fakat bu noktada oldukça ince çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Çentik üzerinde de 20 Megapiksel’lik bir selfie kamera bulunuyor.

Arka taraftaki cihazın ortasında dikey olarak konumlandırılmış kamera kurulumu ise dörtlü bir kamerayla karşımıza çıkıyor. Ana kamera 64 Megapiksellik Samsung ISOCELL Bright GW1 sensöre sahip.

Diğer kameralar ise sırasıyla 8 Megapiksel ultra geniş açı, 2 Megapiksel derinlik sensörü ve 2 Megapiksellik makro kamera olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın hem ön tarafta hem de arka taraftaki kameralarda önemli AI özelliklerine sahip olduğu da açıklandı.

Redmi Note 8 Pro 4500 mAh büyük bir bataryadan beslenirken 18W’lı hızlı şarj desteğine de sahip olacak. 36 dakika içerisinde yüzde 50’lik şarj kapasitesine ulaşacağı iddia ediliyor. Ayrıca cihaz USB-C portu ile karşımıza çıkarken 3.5 mm jack girişi de cihazdan çıkarılmamış.

Siyah, Yeşil ve Beyaz renkleriyle kullanıcılara sunulacak cihaz Eylül ayında satışa çıkacak. Telefon, 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanlı opsiyon için 195 dolar, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanlı seçenek için ise 250 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

İki cihazın da eylül ayında satışa çıkması bekleniyor fakat küresel satışlar ne zaman başlayacak henüz bilinmiyor. Bununla birlikte ülkemize gelip gelmeyeceği ve fiyat politikası konusunda net bilgiler yok.

Kaynak : shiftdelete.net

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
redmi note 8 ve note 8 pro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Redmi Note 8 Pro tanıtım tarihi açıklandı Coder Xiaomi 0 21 Ağustos 2019 13:49
Samsung’a ilginç alternatif: Note 6 tanıtıldı Coder Samsung 0 10 Temmuz 2019 18:35
Xiaomi Redmi Note 6 Pro Türkiye'de Satışa Sunuldu BLueMooN Xiaomi 0 18 Kasım 2018 13:32
Xiaomi Redmi Note 2, 15 Ocak'ta Duyurulacak! SeckiN Xiaomi 0 11 Ocak 2015 18:55
Xiaomi Redmi Note 2 Ortaya Çıktı SeckiN Xiaomi 0 27 Aralık 2014 15:06