IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 12:55   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Xiaomi’nin Yeni Akıllı Telefon Arayüzü MIUI 12 İle Gelen 10 Özellik




Xiaomi, yeni ürünlerini tanıtmak için düzenlediği lansmanda akıllı telefonlarındaki Android tabanlı arayüzü MIUI’ın yeni sürümü olan MIUI 12’yi de tanıtmıştı. Bu içeriğimizde, MIUI 12 ile karşımıza gelecek 10 özelliği derledik.
Xiaomi’nin akıllı telefonlarında kullandığı Android tabanlı arayüzü MIUI, standart Android görünümünden oldukça farklı bir tasarıma sahip. MIUI, muadilleriyle karşılaştırıldığında birçok kullanışlı özelliğiyle öne çıkıyor.

MIUI, Android’in geliştiricisi olan Google’a dahi ilham verecek birçok görsel özelleştirme ve işlevsel özellikle geliştirilmeye devam ediliyor. MIUI’ın tam ekran gezinme hareketlerini bu özelliklerin ilk sırasında sayabiliriz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Xiaomi, mevcut MIUI sürümlerini sürekli iyileştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam etmesine rağmen yayınladığı her yeni MIUI sürümü ile de kullanıcıları heyecanlandıracak özellikler sunmaya devam ediyor.

Xiaomi’nin geçtiğimiz gün düzenlediği lansmanda tanıttığı MIUI 12 de heyecan verici yeni özellikleri ile Xiaomi kullanıcılarını mutlu edecek gibi görünüyor. Xiaomi, MIUI 12’de bir dizi görsel iyileştirmenin yanında yeni yazılım özelliklerini de kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Yeni simgeler, yazı tipleri ve animasyonlar

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Xiaomi’nin MIUI 12’de yaptığı değişikliklerden göze ilk çarpanı yeni animasyonlu ikon seti. MIUI’a daha önce getirilen “Klasik” ve “Sınırsız” temalarının bir parçası olan standart simgelerde bazı değişiklikler yapılmış gibi görünüyor.

Uygulamaların açılış animasyonu da MIUI 12 ile beraber değişiyor. MIUI 11’de uygulama başlatma animasyonu ekranın ortasında başlıyordu ve uygulama kapatıldığında yine aynı yerde sona eriyordu. MIUI 12 de ise pencere, uygulama simgesinden büyüyor ve kapatıldığında uygulama simgesinin üzerinde sona eriyor.

MIUI 12, yeni kullanıcı arayüzüyle uyumlu daha aralıklı ve modern bir yazı tipi ile gelecek. Sistemde varsayılan yazı tipi Roboto olarak görünmekle beraber daha yuvarlak yeni bir yazı tipi de MIUI 12’de yer alıyor.

Klasik Ayarlar Menüsü’nün yerini Kontrol Merkezi alıyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MIUI 12, iOS’in son sürümlerinde kullanıcılar tarafından beğenilen Kontrol Merkezi’ni Android’e getiriyor. Ekranın sağ tarafından aşağı doğru kaydırılarak açılan Kontrol Merkezi, MIUI 11’e göre daha yuvarlak simgeler içeriyor görünüyor.

iOS’in Kontrol Merkezi’nin renklerine benzer renkler taşıyan MIUI 12’nin Kontrol Merkezi’nden Ayarlar’a ulaşmak için sağ üst köşede bulunan çark simgesi kullanılabiliyor. Kontrol Merkezi’nde bulunan Düzenle simgesini kullanarak Hızlı Ayarlar menüsü düzenlenebiliyor. Kontrol Merkezi’nde bulunan hızlı ayarlar butonları da etkileşimlere göre farklı animasyonlarla çalışıyorlar.

MIUI 12’de Bildirim Merkezi’ne, ekranın sol tarafından ekranın alt kısmına doğru kaydırma yapılarak ulaşılabiliyor. Aynı uygulamadan gelen bildirimler eskiden olduğu gibi beraber görünürken, aşağı doğru kaydırarak bildirimlerin tamamı okunabiiyor.

Xiaomi, MIUI 12 ile beraber Android 10’un tam ekran navigasyon hareketlerini kullanıcılarına sunuyor. Google’ın piyasada Android telefonlarda navigasyon kontrollerini standartlaştırma uygulaması nedeniyle Xiaomi, yeni gezinme hareketlerini zorunlu olarak MIUI 12’ye eklemiş olabilir.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
xiaomi’nin yeni akıllı telefon arayüzü mıuı 12 ile gelen 10 özellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xiaomi, MIUI'deki Yeni Kamera Uygulamasını Tanıttı GeN Xiaomi 0 28 Nisan 2020 12:46
Xiaomi'nin Akıllı Telefon Çentiklerinden Kurtulmak İçin İlginç Çözümü GeN Xiaomi 0 27 Nisan 2020 15:57
Xiaomi MIUI Launcher yeni bir özelliğe kavuşuyor! Coder Xiaomi 0 17 Haziran 2019 16:32
Xiaomi akıllı telefon satışları için açıklama yaptı Coder Xiaomi 1 05 Mayıs 2019 16:35
Xiaomi'den İki Yeni Akıllı Telefon! Cry Xiaomi 0 28 Mayıs 2016 21:52