IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2021, 01:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngilizce Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?




İngilizce, birçok ülkenin anadili olduğu gibi uluslararası geçerliliği de en çok olan dildir. Bugün herhangi bir ülkeye gittiğinizde, konuştukları dil ne olursa olsun onlarla İngilizce olarak iletişim kurmanız mümkündür. İş hayatınız için de size en gerekli olan dil çoğu zaman İngilizcedir. Bugün artık İngilizce öğrenmek bir seçimden çok zorunluluk haline gelmiştir. Peki, sıfırdan İngilizce öğrenmek için neler yapılabilir?

Öncelikle, İngilizcenin dilbilgisinin çoğu dile göre daha kolay ve esnek olduğunu bilin. Bu sebeple karşınıza çok katı kurallar ve ezberlenmesi gereken şeyler çıkmayacaktır. Ancak her dilde olduğu gibi dilbilgisinin de bazı kuralları vardır. Bunlar İngilizceyi kullandıkça dilinize oturacaktır; ama ilk aşamada dili kurallı bir şekilde öğrenmeniz, mantığını anlamanız ve bolca pratik yapmanız gerekir. Bunun için bir kursa katılabilirsiniz. İngilizcenin yaygınlığı dolayısıyla İngilizce kursların da sayısı oldukça fazladır. Size ve bütçenize en uygun olan kursu seçip kaydınızı yaptırabilir, ve derslerinize başlayabilirsiniz. İngilizce için özel kurslar olduğu gibi çeşitli halk eğitim merkezlerinde de İngilizce eğitimi vardır. Bunların yanısıra, üniversitelerin hazırlık sınıflarında da bölümünüz için bir zorunluluk olarak bu kursu almış olacaksınız. Artık her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz eğitim setleri ve internetten eğitim ile de İngilizce dersleri alabilirsiniz.

İlk seviyelerden başlayarak İngilizceyi her yetenek türü içi ayrı ayrı geliştirmeye bakın. Yazma, okuma, dinleme ve konuşma için ayrı ayrı aktiviteler yapmalı ve bunlara kesinlikle önem vermelisiniz. Yazma kısmı için belirlenen konularda kendiniz bir şeyler yazarak bunları ders aldığınız kişilere ya da çevrenizde İngilizce bilenlere kontrol ettirerek hatalarınızı düzeltmelerini rica edin. Okumak için çeşitli okuma parçalarının olduğu kitaplardan ve seviyelere göre ayrılmış hikaye kitapları ile romanlardan yararlanabilirsiniz. Bunlar, yeni öğrendiğiniz kelime ve yapıların cümle içerisinde nasıl kullanıldıkları konusunda en büyük yol göstericilerdir. Dinleme ve konuşma yetenekleri genelde en zor gelişen yeteneklerdir. İngilizce dinleme becerilerini geliştirmek diğer dillere göre biraz daha kolaydır. Çünkü İngilizcenin yaygın kullanılmasıyla beraber ''dile maruz kalma'' durumu hemen hemen herkes için geçerlidir. İnternette İngilizce orjinal dilde birçok film, dizi veya belgesel bulabilirsiniz. Bunları ne denildiğini anlamaya çalışarak dinleyin. Hatta, altyazı metinlerine ulaşarak, onlardan takip ederek izleyin. Müzikçalarınızda ya da telefonunuzda mutlaka İngilizce şarkılar olmalı ve boş vakitlerinizde dinlemelisiniz. Bunlar kulağınızı eğitmek için en yararlı yollardır. Konuşma becerileri için ise, İngilizce bilen ya da öğrenmeye çalışan arkadaşlarınızla sohbet etmeye ve kendinizi hiç Türkçe kullanmadan ifade etmeye çalışın. Belirli bir seviyeye geldikten sonra ise konuşma kulüplerine katılın ve kişilerle İngilizce olarak diyalog yürütün.

İngilizce konuşulan bir ülkeye gitmek size her zaman çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Zamanınız ve bütçeniz doğrultusunda dil okulları ya da tatiller ayarlayarak dilinizi de geliştirebilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ingilizce sıfırdan nasıl öğrenilir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unuttuğunuz Wi-Fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? Ece Ağ, Network ve Networking 4 12 Mart 2022 09:31
İtalyanca Evde Nasıl Öğrenilir? PySSyCaT İtalyanca 0 26 Şubat 2016 21:35
Flemenkçe Nasıl Öğrenilir? PySSyCaT Yabancı Diller 0 26 Şubat 2016 21:30
Ön Muhasebe Nasıl Öğrenilir Desmont Ödev ve Tezler 0 13 Aralık 2014 23:40
Baba Olmak Nasıl Öğrenilir efLatun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Aralık 2011 21:21