IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 22:29   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
The Office




The Office Emmy ve Altın Küre ödüllü komedi dizisi. NBC kanalında yayınlanmaktadır. Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B.J. Novak dizide rol alırken dizinin yapımcılığını Ricky Gervais, Stephen Merchant ve Greg Daniels üstlenmiştir.Dizi,Dunder Mifflin adındaki bir kâğıt şirketinin Scranton şubesinin ofisinde yaşananları konu almaktadır

The Office, Amerikan NBC ve Türkiye'de ComedyMax kanalları tarafından yayınlanan bir komedi, drama dizisidir. Orijinali İngiliz dizisi olan The Office, İngiltere'de büyük beğeni toplamış ve 2 sezon sonunda sonra ermiştir. Bunun üzerine Amerikan versiyonu çekilmeye başlanmıştır.

Dizi, bir ofiste geçen günlük olayları sıradışı bir anlatım tarzıyla seyirciye gösteriyor. Sıradışı derken oyuncuların ara sıra kameraya bakış atmaları, seyirciye özel mesajlar vermeleri olarak sayabiliriz.

The Office, sıradışı komedi dizisi dalında 3 kez Emmy ödülünü kazanmış, Steve Carell en iyi komedi dizi oyuncusu dalında Golden Globe ödülünü kazanmıştır.

NBC’nin pek eşi benzeri olmayan (İngiliz orijinali hariç tabii) sit-com dizisi The Office, adı üstünde bir ofiste geçen günlük hayatı anlatıyor. 3. sezonu sürmekte olan dizide, ofis ortamı ile ilgili bir belgesel hazırlanıyor ve biz olaylara o kamera aracılığıyla bakıyoruz. Yeri geliyor, kahramanlarımızdan biri oturup kameraya özel olarak bir şeyler söylüyor. Ara sıra kameraya bakıp göz devirenler, başını sallayanlar oluyor. Bu hareketlerin çoğunun hedefi ise ofisimizin müdürü Michael (Steve Carell).
Evet, Dunder Mifflin kağıtçılığın Scranton, Pennsylvania ofisinin müdürü Michael Scott, insana saç baş yolduran, her hareketiyle “neden ama neden” dedirten ve davranışlarıyla sadece kendisini değil bizi de utanç denizlerinde sürükleyen bir karakter. Michael, işini inanılmaz derecede iyi yaptığından, ofis çalışanları ile arasının çok iyi olduğundan gayet emin. Yerli yersiz şeyler yapmak onun uzmanlık alanı; ikide bir insanları toplantı salonunda toplayıp sözüm ona kişisel gelişim sağlayacağına inandığı kendi icadı seminerler veriyor mesela. Ona sorarsanız her konuda uzman; siyah kuşak sahibi olduğunu söyleyen Dwight’ı (ona da şimdi geliyoruz) dövebileceğini söylüyor, iddiaya giriyor ve tüm ofisi toplayıp bir karete salonuna götürüyor örneğin. Ofis müdürlerinin verimlilik raporu sunacağı toplantıya, arka fona U2 eklenmiş, çalışanlarını çektiği bir ----- ile gidiyor. Daha neler neler... Tam bir gereksiz işler müdürü Michael.
Michael’ın bir numaralı yardımcısı ve destekçisi, varlığıyla insanı sorgulatan, enteresan ötesi kişilik Dwight Schrute (Rainn Wilson). Dwight, ofisin en kafa karakterleri olan satış sorumlusu Jim (John Krasinski) ve resepsiyonist Pam (Jenna Fischer)’in şakalarına maruz kalmaktan bıkmış durumda ama onları suçlayamıyoruz, adam kendisi şaka gibi zaten. Pam, ofisin depo bölümünde çalışan Roy ile nişanlı ama aralarında tutkulu bir aşk göremiyoruz. Jim, Pam’den fena halde hoşlanıyor ve Pam de içten içe onun kollarına atlamak istiyor, her halinden belli.





Ofisin geçici stajyer karakteri Ryan (B.J.Novak) da arkadaş olunacak tiplerden. O da Michael ve Dwight’ın acaip hareketlerine inanamayarak bakıyor. Üstelik Michael’ın ona ekstra bir düşkünlüğü var ve akla zarar şeyler yapıyor, yaptırıyor. Bu yetmezmiş gibi ofisin Hintli karakteri Kelly ile uğraşıyor; zira kız, Ryan ile aşk yaşadıklarına kendini inandırmış durumda ve Ryan kimi zaman pes etme raddesine gelip Kelly’nin kolunda sürükleniyor.
İriyarı ve dalgacı Kevin, hassas ruhlu hispanik kişilik Oscar, ofisin en yaşlısı country insanı Creed, alkolik Meredith, sevecen Phyllis, siyahi aile babası Stanley, boşanmış insan kaynakları uzmanı Toby, ciddiyeti ve şakaya olan tahammülsüzlüğüyle insanı buz kestiren Angela, dizinin diğer önemli karakterleri.
İlk sezonu İngiliz televizyonlarında olduğu gibi sadece 6 bölüm olan dizi, 2. sezonda 28 bölüme fırlayarak içimize su serpti. Nedir o öyle, 6 bölüm dişimizin kovuğuna gitmez. 3. sezon da gayet başarılı bir şekilde ilerliyor ve genel hatlarıyla özetlediğim konu elbet dallandı budaklandı, kimi gelişmeler ve değişiklikler oldu. Ama henüz izlememiş ya da sonlara gelmemiş olanlar için ipucu vermek istemedim.
Dizinin sitesinden de eğlenceli ayrıntılar yakalamak mümkün. Örneğin Dunder Mifflin şirket bilgileri, Dwight ile maceralar, Dwight’ın blogu gibi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
office


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık