IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 22:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Supernatural 5.Sezon Özet




İlk bölümde Lucifer serbest kalır ve Dean ile Sam Lilith'in öldüğü odada kapalı kalırlar. Ancak bir şekilde kendilerini bir uçakta bulurlar ve uçak düşer ama Winchester kardeşlere bir şey olmamıştır. Castiel baş melekler tarafından öldürülür. Ancak sonra tekrar döner. Castiel isyan eder ve melekleri öldürmeye başlar. Zachariah ise Dean'e Michael adlı meleğin bedenine gireceğini söyler ama Dean'in cevabı hayırdır. Sam ve Dean kardeşler yollarını ayırmıştır. Sam bir barda barmenlik yapmaktadır. Dean Castiel ile güzel vakit geçirmektedir. Dean'in Castiel'a sarfettiği sözler bütün Supernatural hayranlarını şaşkınlık içinde bırakmıştır. 5. sezon'un 3. bölümünde Lucifer Sam'i bulur ve Sam'in bedenini ister. Sam bu teklifi kabul etmez ve hemen Dean'ı arar tekrar biraraya gelmek istediğini söyler Dean buna sıcak bakmaz ve telefonu kapatır. Zachariah Dean'i 5 yıl sonrasına gönderir, Dean orada Sam'in Lucifer'a evet dediğini öğrenir ve geri geldiğinde hemen Sam'i arayarak bir araya gelme fikrini kabul ettiğini söyler.Dizinin 5. bölümünde ise Sam ve Dean ünlü insanlar kılığına giren bir orman tanrısı ile savaşırlar onu öldürürler. Daha sonra Sam ve Dean insanların doğaüstü şekilde öldüğü bir kasabaya giderler ve bütün bu ölümlere küçük bir çocuğun neden olduğunu ve bu çocuğun Jesse isminde birisi olduğunu öğrenirler. Bunun üzerine Sam ve Dean çocuğun gerçek annesine gidip çocuk hakkındaki gerçeği öğrenirler. Çocuk yarı iblis yarı da insandır. Castiel çocuğu öldürmek için evine gider ancak çocuk onu heykele çevirir. Sam ve Dean çocuğu ikna etmeye çalışır ancak çocuk ortadan kaybolur. Dizinin 8. bölümünde ise Sam ve Dean Hileci tarafından televizyon dünyasına hapsolur ve onları Castiel bile kurtaramaz.



Bölümün sonunda hilecinin aslında baş melek Cebrail(Gabriel) olduğu ortaya çıkar. Dizinin 9. bölümünde ise Supernatural kitap serisinin büyük bir hayranı olan Becky düzenlediği hayran buluşmasına yazar olan Chuck'dan(4.sezon 16. bölümde peygamber olduğu ortaya çıkar) telefonunu alarak Dean ve Sam'i çağırır. Şeytanı öldüreceği düşünülen Colt'un Crowley adında bir şeytanda olduğu öğrenilir. Dizinin 10. bölümünde ise Colt Crowley'den alınır ve Lucifer'ı öldürmek planlanır ama işler istenilen şekilde gitmez ve cehennem köpekleri yüzünden Jo yaralanır.



Cehennem köpeklerinden saklanılır ancak Dean ve Sam'in kaçıp Lucifer'ı öldürmesi için Jo ve Ellen kendilerini feda ederek bomba patlatır. Lucifer'ı bulan Sam ise onunla konuşmaya başlar ve asla onun bedenine girmesini kabul etmeyeceğini söyler. Lucifer , Dean tarafından Colt ile vurulur ama ölmez. Lucifer, kendisinin Colt ile öldürülemeyen 5 şeyden biri olduğunu söyler.11. bölümde Sam ve Dean akıl hastanesine giderler ,hastanede eski bir avcı ile birlikte wraight adlı yaratığı avlamaya çalışırlar sonra wraight in dokunmayla bulaştığını ve aynayla görüldüğünü anlarlar. Fakat Sam ve Dean bu hastalığa yakalanırlar.Sonra wraight in hastanedeki bir kadın doktoru olduğunu öğrenirler . Kadın Sam'i bir odaya hapseder.Tam öldürürken Dean oraya gelir ve Wraight'ın avucundaki iğneyi kırar ve bıçağı ona saplar ve Wraight kanı yanarak ölür. 12. bölümde Sam 17 kendini yaşında bir gencin içinde bulur. Daha sonra 3 gencin cadı olduğunu öğrenirler. Fakat cadılardan biri bir iblis çağırır. İblisten kurtulurlar ve cadıları da genç oldukları için affederler.13. bölümde Anna winchesterlarla konuşmak ister. castiel izin vermez. Anna sam'i öldürmek istemektedir. Sam'i bulamayacağını anlayınca 1978'e gider Mary ve john'u öldürmeye çalışır. Winchester Kardeşler de engellemek için arkalarından giderler. Anna Mary'i öldürcekken Michael John'un içine girmiş olarak gelir ve Anna'yı yakar. Daha sonra Michael, Dean'le özgür iradenin olmadığı ile ilgili konuşur. Sonra Mary ve John'un hafızasını siler, Dean ve Sam'i geleceğe geri yollar. 14. bölümde bir kasabada garip olaylar olduğunu farkederler. Sonradan anlarlar ki bu olayların arkasındaki "siyah atlı" yani "açlık" vardır. Sam açlığından dolayı iblis kanı içmek zorunda kalır, 2 iblis gelir ve Sam'i etkilemeye calışır fakat sam ikisinide öldürür ve kanlarını içer. atlıyı durdururlar. daha sonra cas ve dean sam'i bobby'nin güvenli odasına hapsederler. 15. bölümde ise 4 atlıdan biri olan ölüm gelir ve şehirde ölüleri canlandırır. Ölüler insanlara zarar vermek isterler.Daha sonra Crowley'nin de yardımıyla ölümü bulurlar. Fakat ölüm de Lucifer'ın ona yaptığı bir büyünün etkisi altındadır ve bundan kurtulmak istemektedir. Ölüm Dean'le bir anlaşma yapar ve yüzüğünü ona verir.



4 atlının yüzüklerinin tamamı Dean'dedir ve ölüm nasıl kullanılacağınıda Dean'e öğretir. Daha sonra Dean ölüme yani azraile verdiği sözü tutarak Sam'in Lucifer'a evet demesini kabul eder. Sam Lucifer'a evet der fakat planladıkları gibi olmaz ve Sam Lucifer'ın hakimiyetini sağlayamaz.



Lucifer ve Micheal'ın Lawrence'da dövüşeceğini elçiden öğrenirler.Lucifer ve Micheal dövüşe başlayacaklarında Dean 67 Impala ile gelir ve arabayı bu ikisini önüne park eder.



Dean savaşı önlemek için konuşmaya başlamışken Castiello Micheal'ın üzerine kutsal yağ fırlatır ve onu uzaklara yollar. Lucifer bunun üzerine çok sinirlenir ve Castiello ve Boby'yi bir el hareketiyle öldürür. Sıra Dean'e gelir Dean'i kemiklerini kırarak öldürmeye çaışırken Sam 67 Impalada yaşadığı anıları görür ve hakimiyeti ele geçirir.



4 atlının(savaş,açlık,hastalık,ölüm) yüzüğünü kullanarak kendini kilitlerken Micheal gelir Sam'i durdurmak isterken oda çukura düşer ve kapı kapanır. Bunun üzerine Tanrı Castiello'ya baş meleklik yetkisi verir. Castiello Dean'i ve Boby'yi iyileştirdikten sonra Dean'e her şeyin bittiğini söyler ve ayrılır. Dean daha önce Sam'i kurtarmak için uğraşmayacağına dair söz verdiğinden sakin bir hayat yaşamaya karar verir. Bu sırada elçi tüm olup biteni romanına yazmaktadır. Fakat birden ortadan esrarlı bir şekilde kaybolur. Daha sonra Dean eski kız arkadaşının evinde otururken dışarda Sam gözükür.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5sezon, supernatural, Özet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Supernatural 4.Sezon Özet Swat Yabancı Diziler 0 21 Kasım 2014 22:23
Supernatural 3.Sezon Özet Swat Yabancı Diziler 0 21 Kasım 2014 22:20
Supernatural 2.Sezon Özet Swat Yabancı Diziler 0 21 Kasım 2014 22:18
Supernatural 1.Sezon Özet Swat Yabancı Diziler 0 21 Kasım 2014 22:10