IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 17:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NBC Daha Çekimlerine Başlanmayan Diziyi Tecavüz İddiaları Nedeniyle İptal Etti




1984-1992 yılları arasında yayınlanan The Cosby Show’u eminim ki birçoğumuz o tarihlerde olmasa bile daha sonra izlemişizdir. İzlemeyenler de en azından anne ve babalarından diziyi duymuştur. Bu yakınlarda The Cosby Show’un yıldızı Bill Cosby’nin hayatını ve başarılarını anlatan yeni bir biyografi yayınlanırken, Afro Amerikan sanat koleksiyonu bu ay Smithsonian’da sergilendi. 77. yaş günü kutlaması olarak da Netflix’te gelecek hafta yayınlanacak bir stand up şovu vardı hatta bizimde sizlerle paylaştığımız şu projeyle primetime’a dönmesi söz konusuydu ama adeta ikinci baharını yaşayan Bill Cosby için her şey bir anda tersine döndü.
Her şeyi tersine döndüren taciz ve tecavüz iddiaları ve evet çoğul çünkü bir dizi iddia ile karşı karşıyayız. Ben kısaca değineceğim ama daha ayrıntılı bilgi için Vulture'inbu konuyla ilgili iddiaları ve yaşananları kronolojik olarak sıraladığı yazıya bakabilirsiniz. İlk iddia, 2004’te Temple Üniversitesi kadın basketbol takımının operasyon müdürü olan Andrea Constand’a ait. Olaydan sonra Kanada’ya taşınan Constand orada 13 Ocak 2005’te Bill Cosby’i suçladı. 27 Ocak’ta ABC news bu olayda rıza olabileceğini belirten bir rapor yayınladı. 10 Şubat’ta Tamara Green isimli bir avukat Today show’a çıkarak 1970lerde Cosby’nin kendisine ilaç verdiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Delil yetersizliğinden dolayı Andrea Constand’ın davasında savcılık bir iddianame hazırlamadı ama Constand dava açtı ve dava kayıtlarında Constand ve Green dışında aynı şeyleri yaşayan 12 kadın delil olarak gösterildi. Haziran’da isimsiz tanıklardan Beth Ferrier, kimliğini açıkladı. 80lerin ortalarında Bill Cosby ile ilişkilerinin olduğunu iddia eden Ferrier iddiaları hakkında yalan testinden geçti. 2006 Haziran’ında Philidelphia Magazin 12 isimsiz tanıklardan biri olan Barbara Bowman ile röportaj yaptı. Kasım 2006’da Cosby, Constand ile anlaştı; anlaşmanın şartları açıklanmadı ama diğer 13 kadından hiçbiri Cosby’e karşı tanıklık yapmadı. Aralık 2006’da People dergisi ismi açıklanmayan tanıklardan üç tanesinin yıllardır Cosby’den para aldığını ve ikisinin Cosby ile ilişkiye kendi rızaları ile girdiğini rapor etti.
16 Ekim 2014’de komedyen Hannibal Buress şovunda Bill Cosby’e yöneltilen suçlamalara yer verdi ve Cosby’in kadınlara tecavüz ettiğini söyledi. Bunu sahnede söylemiş olsa da söylediklerini şaka yapmak amacıyla yapmadığını yaşananların üzücü olduğunu vurguladı:

13 Kasım’da Buress’in hareketinden ilham alan Bowman Washington Post’a “Bill Cosby bana tecavüz etti. Peki insanların yaşadıklarıma inanması neden 30 yıl sürdü? başlıklı bir yazıyazdı. 15 Kasım’da bir röportajda Bill Cosby’e bu iddialar ve Buress’in tavrı soruldu. Cosby’nin yanıtı:


16 Kasım’da Joan Tarshis isimli bir kadın da kendisininde aynı şeyleri yaşadığını söyleyerek Bill Cosby’yi suçlayanlar arasına katıldı. 17 Kasım’da eskiden garson olan Linda Joy Traitz, Cosby’nin rahatlaması için kendisine ilaç verdiğini ve hayırı cevap olarak kabul etmediğini anlatan uzun bir facebook iletisi yazdı. 18 Kasım’da model Janice Dickenson Entertainment Tonight’da Cosby’nin 1982’de kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Dickenson bunu 2002’de yayımladığı biyografisinde ima etmiş ama daha sonra Howard Stern tarafından Cosby Show’un iyi görülmesi için değiştirilmesi istenmişti. Dickenson’ın açıklamalarından birkaç saat sonra Netflix Şükran Günününde yayınlanması planlanan Bill Cosby 77 stand up show’unu ertelediklerini açıkladı. 19 Kasım’da Cosby’lerin (dizi olanı) bütün izleri kablolu yayınlardan,TV’den ve Netflix’ten silinmeye başladı. NBC Bill Cosby ile geliştirdikleri projeyi iptal ettiğini duyurdu. 20 Kasım’da bir internet sitesi The Cosby Show’da yer alan Raven-Symoné ‘un da Bill Cosby tarafından taciz edildiğini yazdı. Dizi çekimlerinde daha üç yaşında olan Symone instagramdan: Böyle bir şey olmadı. O sırada daha bebektim. Bu iğrenç bir dedikodu dizide herkes bana iyi ve kibar davrandı. Beni bunların dışında tutun diyerek diziden bir fotoğrafını paylaştı.


20 Kasım’da Carla Ferrigno, Incredible Hulk oyuncusu Lou Ferrigno’nun eşi ve menejeri, Love, American Style otuncusu Louisa Moritz ve 12 isimsiz tanıktan biri olan hemşire Theresa Serignese de Cosby’nin tacizine ya da tecavüzüne uğradıklarını açıkladılar. 21 Kasım’da model Angela Leslie’nin iddiaları ile şimdilik iddia sahipleri bu kadar ama her gün yeni bir iddia sahibinin ortaya çıkmasına bakarsak bu son olmayabilir. Bu iddiaların tekrar gün yüzüne çıkması ile ABD’de son günlerin en önemli tartışmalarından biri Bill Cosby’nin Amerika’nın sevilen TV babası mı yoksa seri tecavüzcü mü olduğu. Ben yazıya başlarken sadece Janice Dickenson’ı duymuştum o bile şaşırtıcı iken bu kadar çok ismin benzer iddiaları olması çok şaşırtıcı. İddialar doğru değilse masum birinin sadece ünlü ve parası var diye karalanması kötü, doğruysa bir kişinin sadece ünlü ve çok parası var diye cezasını çekmemesi çok kötü…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başlanmayan, çekimlerine, daha, diziyi, etti, nbc, nedeniyle, tecavüz, İddiaları, İptal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toplu tecavüz dehşeti: 11 çocuk bir kadına tecavüz etti. Düş Haber Arşivi 2 26 Ekim 2014 09:51
Barzani ABD Gezisini İptal Etti Rhytia Haber Arşivi 0 05 Şubat 2014 09:13
Blacberry İki Modeli İptal Etti SeckiN Cep Telefonlar 0 25 Aralık 2013 22:46
Tepkiler Nedeniyle Gezi Konseri İptal Edildi Zen Haber Arşivi 3 07 Haziran 2013 13:43
Cem Yılmaz Düğünü İptal Etti Rüzgar Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 05:57