IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2013, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yahoo artık kullanılmayan hesapları geri dönüşüme sokuyor




Bugünlerde yeni bir e-posta hesabı açmak istediğinizde tam olarak istediğiniz kullanıcı adına sahip olabilmeniz mucize gibi bir şey. 2,3 milyar internet kullanıcısı özellikle de popüler servisler üzerinde hesaplarını oluştururken öncelikli olarak kısa ve anlamlı kullanıcı adlarını alıyor, size ise ismim82@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]di.com gibi pek de anlamlı olmayanlar kalıyor.

Bundan bir süre önce Yahoo daha önceden alınmış fakat son 12 ay içerisinde aktif olmayan bazı kullanıcı adlarını yeniden kayıt edilebilmesine yönelik çalışmalarına başladığını duyurmuştu. Şimdi ise bu kullanıcı isimlerini almak isteyenler için “dilek listesi” (wish list) adlı bir uygulamasının başladığını resmen duyurdu.

Eğer Yahoo kullanıcı adınızdan memnun değilseniz siz de WishList’i şu adresten ziyaret edebilirsiniz. Bu ekrandan eğer Yahoo tarafından geri dönüşüme sokulmuş ise sahip olmak istediğiniz 5 kullanıcı adını ve var olan e-posta adresinizi girebilirsiniz.

İstek listenizi oluşturmak için 7 Ağustos’a kadar süre tanınmış durumda fakat acele etmekte fayda var. Çünkü örneğin ali@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].com kullanıcı adının sahibi olmak istiyorsanız bu kullanıcı adını istek listesine ekleyen ilk kişi olmanız gerekiyor.

İhtimal çok yüksek görünmüyor, zaten bu yüzden de Yahoo size 5 şans veriyor. Eğer en üstteki tercihinizin bir nedenden ötürü alamazsanız bu kez Yahoo ikinci seçeneğinizden denemeye devam edecek ve eğer listenizdeki bir kullanıcı adının sahibi olacak olursanız, Ağustos ortasında girmiş olduğunuz e-posta adresine bir bilgi mesajı gönderilecek.

Uygulama güzel fakat bir sorun var. Kullanıcı adının sizden önceki sahibi aynı adres ile farklı servislere üye olmuş olabilir. Neyse ki Yahoo bunu da düşünmüş. Önümüzdeki bir ay boyunca e-ticaret ve sosyal ağ siteleri başta olmak üzere tanınmış pek çok servise eski e-posta adreslerinin yeni sahipleri konusunda iş birlikleri oluşturmaya çalışacak. İş birliği yapan firmalar e-posta adreslerinin yeni tanımlanan oluşturulma tarihlerine bakarak artık eski sahiplerine ait olmadıklarını ayırt edebilecek.

Yahoo’dan Dylan Casey tüm firmaların bu uygulamayı kullanacağını sanmadığını ama ellerinden geldiği kadar yaygınlaştırmaya çalışacaklarını söylüyor. Yahoo’nun bu konuda gururla duyurduğu ilk çözüm ortağı Facebook. Arkasından hangi sitelerin geleceği ise henüz belli değil…

kaynak webrazzi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artık, dönüşüme, geri, hesapları, kullanılmayan, sokuyor, yahoo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Artık Geri Sarma Zamanı Değil Filmi by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Şubat 2010 01:46
Kullanılmayan Nokia’ları atmayın Angel Cep Telefonlar 1 28 Ağustos 2008 16:05