IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17 Aralık 2016, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yahoo iki günde eridi




Bir milyardan fazla kullanıcısının verilerini çaldıran Yahoo`nun piyasa değeri iki günde 3 milyar dolar geriledi.

20 yıl önce kurulan e-posta ve internet arama portalı Yahoo, tarihinin en büyük skandalının yaralarını sarmaya çalışıyor.

1 milyardan fazla kullanıcısının e-posta ve kişisel bilgilerini çaldıran Yahoo'nun ABD borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 7’den fazla değer kaybetti. 14 Aralık değeri 39 milyar dolar olan Yahoo’nun piyasa değeri, 3 milyar dolarlık kayıpla 36 milyar dolara geriledi.

New York Times’ın haberine göre Yahoo’nun son çalınan 1 milyar kullanıcı bilgisi Dark Web’te 300 bin dolara satıldı.

Kişisel bilgileri çalınıp satılan kullanıcıların birkaç milyonunun asker ve sivil devlet görevlilerinden oluşturduğu belirtilirken, bu sayının 150 bininin ABD’li üst düzey asker ve devlet çalışanları olduğu iddia edildi.

Perşembe günü 'hacker' saldırısına maruz kaldığı ve kullanıcılarının e-posta adreslerinin çalındığı kesinleşen California merkezli şirket, eylül ayında da 500 milyon kişinin bilgilerinin çalındığını duyurmuştu.

Statista’nın verilere göre tarihin en büyük veri ihalleri sıralamasında birinci ve ikinci sırada Yahoo bulunurken, Yahoo’yu 2016’da 427 milyon kullanıcı bilgisi çalınan MySpace izliyor.

MySpace’in ardından ise 2014’te 145 milyon kullanıcı bilgisi çalınan e-ticaret sitesi eBay ve 2016’da 117 milyon kullanıcı bilgisi çalınan Linkedin takip ediyor.

Kaynak: Milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
hacker, saldırı, yahoo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
At Yedi Günde İt Yediği Günde Belli Olur Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:41
Ebru Gündeş - İyi Günde Kötü Günde Ecrin D, E, F, G 0 09 Mart 2014 15:02
Yahoo Günde 28.3 Milyon Kez Tıklanıyor SeckiN Yahoo 0 27 Eylül 2013 08:59